eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На нероден Петко капа му кроите. Ако ако ќе не биде вака:kesa:
Уште не мавтаат, не ни даваат држава вие веќе и региони направивте. Што ќе биде следно?

Од каде си толку сигурен, да не си видовит? Ќе гласаат тие барем 2 дена што биле на играва па ти ако сакаш 100 акаунти прави.
Зашто мислиш дека Скопје ќе се вика регионот кога никој до сега не спомнал такво нешто?
И да спомнал некој тоа ќе беше можно само ако имаше 4 или 5 региони(или 8 региони како во реалноста) ама пошто има уште 3 саати и најверојатно ќе бидат 3 региони, тогаш Скопје нема да може да се изгласа на цел еден регион шо опфаќа Скопје (сосе сите општини и села) плус Велес, Градско, Демир Капија, Кавадарци, Лозово, Неготино, Росоман, Свети Николе и Чашка.

Така е, демократија а не монархија или теократија!:smir:

Барем 2 дена викаш а ? - Јас предлагам барем 2 месеци тие што се во играва, и имам викнато повеќе од 25 играчи активни така да ќе ги викнам сите да гласаат за Mars.
Значи пишете предлог од мене централниот дел да се вика Mars ..

Сега за сега не постои Македонија, кога ќе ни потврдат дека планираат земјата да ја внесат во играта, тогаш ќе се договориме. До тогаш, смирете страсти.

Сега за сега не постои Македонија, кога ќе ни потврдат дека планираат земјата да ја внесат во играта, тогаш ќе се договориме. До тогаш, смирете страсти.

А како ќе ја внесат кога они кажаа кои информации се потребни а ние немаме ништо направено.

А како ќе ја внесат кога они кажаа кои информации се потребни а ние немаме ништо направено.

Одлучиле дека ќе ја внесат, со сигурност? Првпат од тебе го слушам ова. Ако е тогаш тоа така, продолжете со договарање, но на цивилизан начин. Смирено.

Одлучиле дека ќе ја внесат, со сигурност? Првпат од тебе го слушам ова. Ако е тогаш тоа така, продолжете со договарање, но на цивилизан начин. Смирено.

Никогаш не е со сигурност али ние никогаш не организиравме како што треба на првата петиција собравме бајги потписи и го пишаа тоа прочитај неколку страни поназад имав напишано и сега разгоаварав и ми рекоа тоа да го сработиме и да поднесеме апликација, ние ептен на готово сакаме они да прават мапи и слични работи.

дајте некој линк за каде да се борам:smir:не се имам борено денеска :)

Заврши гласањето за бројот на регионите на идната eMacedonia, изгласани се 3 региони.
Резултат:
3 региони - 20 гласа
4 региони - 07 гласа

Го почнуваме гласањето за имињата на идните 3 региони.
(ќе трае 24 часа, тие што нема да гласаат се смета дека им е сеедно како ќе се викаат)

Јас гласам за предлогот имињата да се викаат:
Eastern Macedonia, Povardarie и Western Macedonia

Western Macedonia (во RL ги содржи: Боговиње, Брвеница, Врапчиште, Гостивар, Желино, Јегуновце, Маврово и Ростуша, Теарце, Тетово, Вевчани, Вранештица, Дебар, Дебарца, Другово, Зајас, Кичево, Македонски Брод, Осломеј, Охрид, Пласница, Струга, Центар Жупа, Битола, Демир Хисар, Долнени, Кривогаштани, Крушево, Могила, Новаци, Прилеп, Ресен.)

Povardarie (во RL ги содржи: Аеродром, Арачиново, Бутел, Гази Баба, Ѓорче Петров, Зелениково, Илинден, Карпош, Кисела Вода, Петровец, Сарај, Сопиште, Студеничани, Центар, Чаир, Чучер-Сандево, Шуто Оризари, Велес, Градско, Демир Капија, Кавадарци, Лозово, Неготино, Росоман, Свети Николе, Чашка)

Eastern Macedonia ( -//- : Кратово, Крива Паланка, Куманово, Липково, Ранковце, Старо Нагоричане, Берово, Виница, Делчево, Зрновци, Карбинци, Кочани, Македонска Каменица, Пехчево, Пробиштип, Чешиново – Облешево, Штип, Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш, Струмица)

до сега:
Western Macedonia, Povardarie, Eastern Macedonia – 1 глас

Забелешка: секој кој има поинаков предлог нека го напише и автоматски тој предлог се додава на “изборното ливче” и добива 1 глас.

(гласањето трае до Недела, 23 Август 2009 18:00 часот)

Јас имам предлог само за промена на Western Macedonia!
Името да биде South-West Macedonia!
инаку со другите два се согласувам!

значи со мојот глас!
Western Macedonia, Povardarie, Eastern Macedonia – 3 гласа
South-West Macedonia,
Povardarie, Eastern Macedonia - 1 глас

Western Macedonia, Povardarie, Eastern Macedonia – 4 гласа
South-West Macedonia, Povardarie, Eastern Macedonia - 1 глас

Само да го образложам мојот предлог за Југо-Западна Македонија!
Битола на пример во никој случај не може да е во Западна Македонија! Затоа го ставив она Југо! Што нема врска со факинг Yugo-славија да не се збуни некој хахаха :)
Плус тоа некако алергичен сум на она ЗАПАДНА Македонија а вие претпоставете зошто!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom