eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Искрено премногу испаѓа се молите за да гласаа на темата на форумот за создавање Македонија. Мене само Турциве ми изгледаат како наклонети и спремни да помогнат од наша страна од соседиве тешко.

Една работа што ја имам приметено откако се вратив и која ја спомнувам без око да ми трепне: некои од вас се премногу се улизуваат, посебно на соседите. Пример: Boyan со весникот Macedonian Tribune. Србите и Русите пробува да ги фати на карта "православие и славјанство" ("Браћо Срби"? Абе ај?), а за Бугарите пишува статија со следнава слика:

4299ad28009abbde8a986dcb551e2e4f_150x150.jpg

Прашање: зошто е ова виткање кичма пред другите? Зошто се настапува толку очајно, како да мора по секоја цена еМакедонија да биде создадена утре? Какви гаранции имате дека откако ќе биде создадена, Бугарите на пример нема да организираат ТО и ја приспојат еМакедонија кон еБугарија (нивна вечна желба, дури и на Интернет)?

Да се знае: ваквите (и слични) потези немаат моја поддршка.

И уште нешто не ми е јасно.. како може поддржувачите на планот за внимателно и постепено создавање на еМакедонија одеднаш да се префрлат во таборот на тие кои активно ја туркаат онаа идеја за брзо појавување на еМакедонија, пред да се воведе државјанство? Што се има сменето во меѓувреме, а јас да не сум запознаен?

Ние превземавме акција само со цел да се слушне нашиот глас, да дознае еСветот дека сме тука. Никој од нас ниту сака ниту очекува еМакедонија да биде создадена пред воведувањето на модулот на државјанство. Лично мое мислење е дека еМакедонија би била воведена за едно 6 месеци, и тоа само ако успееме да собереме минимум 500 луѓе во меѓувреме. Во спротивно, можеме само да ја сонуваме еМакедонија. Сигурен сум дека во рок од тие 6 месеци ќе биде воведено државјанството.
Секако дека немаме никакви гаранции дека откако ќе добиеме еМакедонија никој нема да се обиде да направи ТО. Никогаш не се знае... можеби Бугарија ќе сака да ни направи ТО, можеби и Србија, Грција, Турција... а можеби и Унгарија, Романија... Можам вака да ги набројам сите држави. Значи, ако биде создадена еМакедонија, секој може да направи ТО. Дали треба да не плаши тоа? Ако не плаши, тогаш зашто уопште да се мачиме да бараме држава???
Инаку, за весникот на Бојан... Тој мислам дека ги напиша сите статии освен онаа во Србија, која ја напишав јас. Бојан не замоли ако знае некој да напише статија со обраќање до Србите, па јас сметав дека како Србин би бил вистинскиот човек за контактирање со народот на еСрбија. Сликата од таа статија нема да ја коментирам бидејќи не сум православен христијанин и јас сигурно не сум ја ставил. Додека онаа во бугарската статија... стварно не ми е јасно... карта со споени Македонија и Бугарија... стварно нема смисла. И после зашто Бугарите викале дека сме еден народ во две држави...??? :tapp:

Најдобро од сега па натаму , се што ќе пишувате во ерепублик да биде одобрено на форумот за емакедонија , сите тие статии да бидат ставени на разгледување , цензурирање на вакви глупости.Гледам , дека за Македонија имате 2 логоа , одлучете се кое ќе го користите:

302a61adf968bd1f32dbc5b59c926291.jpg
35ed51c5262b66c76c35f553be118b8d.jpg

Вашата добра намера може да ни се забие во грб , поради избрзување.

ЈАс мислам дека треба ова до го користиме,да ги провоцираме помалку грците за полесно држава да си направиме, и после ако треба да аргументираме нешто да кажеме еве бе не сме иридентисти еве видете ни ги аватарите.Јест да вергината е болје али со ова подобро ќе поминеме.

Ќе треба ли да си стаеме една од овие слики што ги ставите на аватаро во еРепублик???

Сите што живеете во некоја од следниве држави можете да војувате до 21:00 по македонско време :

Ireland

USA

Romania

Canada

Spain

Czech Republic

Germany

South Africa

Israel

Croatia

India

Switzerland

Bosnia and Herzegovina

Greece

Singapore

United Kingdom

Што стана со тој планот ???

сеа баш гледав во грција за прецедател тој што го избрале имал 80 гласови а ние сме повеќе од 80 ајде да одиме и да им ја земеме ! !

сеа баш гледав во грција за прецедател тој што го избрале имал 80 гласови а ние сме повеќе од 80 ајде да одиме и да им ја земеме ! !

Изгледа не си баш во тек. Се договоривме да не правиме никаков ТО.

Планот е откажан одамна... Детали можеш да најдеш десетина страни поназад...

lol zosto ?????

јас уште јаиграв само за да ја земеме грција !! лол

шансите да им ја земевме беа 100 % ако имаше план а сеа ...
ние бевме 300 а тие се 80 ЛОЛ

Се регистрирав синоќа и уште ја проучувам играта :)
Што е тоа човечето под аватарот што стои... синоќа ми беше 50, сега гледам 44 паднала вредност ... ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom