eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Indonezija sega za sega e najdobroto mesto za ziveenje...

Ja so skill nad 4 zemam 15+ IDR i imam 15 gold

Да ве предупредам нешто... ако некој доаѓа во Унгарија никако не се вработувајте во компании за железо зашто ова данокот на доход е жива пљачка. 50 %?! Тие нормални ли се??? Боље идете во компанија за жито за 14 HUF отколку за 20 HUF од кои државата ќе ви земе пола...
Многу нормално дека работам во фирма за железо.
Ама ова ми беше фирмата кај што работев пред да се иселам, коа гледав други работни места, немаа за исплата..
Иначе само двајца вработени сме во таа фирма.
Не знам дали да напуштам зашто вчера едвај успеав да работам..:toe:

Animated-Flag-Indonesia.gif

Indonesia - The land of opportunities

Војниците на Индонезија

indonesia_pictures_1.jpg

Владата на Индонезија

Indonesia_House.jpg

Работник во Индонезија

AS11_PSO0064_M-FB~Farmers-Work-in-Rice-Terraces-Bali-Indonesia-Posters.jpg

Шала на страна али играва почнува да станува досадна. Се помалце војни има. Романците штрајкуваат. Далеку сме од еМакедонија а се повеќе и повеќе багови и читови има низ играва, кои ги користат играчите за не-фер прогрес на земјите.

Еј немојте сеа да почнете да се откажувате.

А кој курац им е на сите фабрики во Унгарија?

Сменив работа пошто место 14 ми даваа 7 HUF, а сега место 11 ми даваат јебени 5 HUF. А новата фабрика е од Урал, не е од Подолиа.

Кај има бре нормална работа овде? :)

Не е до фабриките, до државата е. Ти зимаат 50 % данок. Пљачка!!!

ако сте за ондак ајде да мигрираме у друга држава... да фаќаме врски за еМакедонија... поддршка да бараме.... ја се мислам дали да бегам за ју ес еј
или унгарија... НЕКОЈ? :helou:

ако сте за ондак ајде да мигрираме у друга држава... да фаќаме врски за еМакедонија... поддршка да бараме.... ја се мислам дали да бегам за ју ес еј
или унгарија... НЕКОЈ? :helou:

Ako si se resil da se selis podobro vo Amerika otkolku vo Hungarija...mnogu danok zemaat

аиии...сега има фајт чиле вс аргентина и неможам да се тепам заш неам велнес, 29 и нешо иам...аххх дајте гифтче:vozbud:

аиии...сега има фајт чиле вс аргентина и неможам да се тепам заш неам велнес, 29 и нешо иам...аххх дајте гифтче:vozbud:

Ако сакаш дај пари и ќе ти пратам 1-2 гифта, ама купи си wellness pack. Максимум 10 може да се лечиш на ден од гифтови. Така да, ако сакаш да се тепаш денес ќе мораш да купиш wellness pack во секој случај. Ваљда имаш голд...

Да се пофалам ме примија во Хрватска војска,6 гардијска бригада сум.

А ти да се откажеш зашто не ни знаеш да играш како што треба. Како дозволи на толку слаб велнес да паднеш? Знаеш дека оптимално добро е секој нов ден да го почнеш со 90+ велнес за да се бориш повеќе и ако те нема на компјутер повеќе дена да не ти падне велнесот под нивото за борба. Сеа ти некако стигни до 40 велнес, тепај се еднаш и лечи се. Ке имаш 80 велнес. Утре пак тепај се до ниво од 40 до 50 велнес и лечи се пак и ке имаш повеќе од 90. И после секој ден тепај се до нивото од 40 до 50 и лечи се за да стигнеш над 90. Едноставно ке имаш и подобра плата и побрзо ке напредуваш низ играта. Се надевам дека сум од помош.

А ти да се откажеш зашто не ни знаеш да играш како што треба. Како дозволи на толку слаб велнес да паднеш? Знаеш дека оптимално добро е секој нов ден да го почнеш со 90+ велнес за да се бориш повеќе и ако те нема на компјутер повеќе дена да не ти падне велнесот под нивото за борба. Сеа ти некако стигни до 40 велнес, тепај се еднаш и лечи се. Ке имаш 80 велнес. Утре пак тепај се до ниво од 40 до 50 велнес и лечи се пак и ке имаш повеќе од 90. И после секој ден тепај се до нивото од 40 до 50 и лечи се за да стигнеш над 90. Едноставно ке имаш и подобра плата и побрзо ке напредуваш низ играта. Се надевам дека сум од помош.

полека....немора да се нервираш:vozbud:

у индонезија-јава сум...имаше борби, се тепав и излечив и пак се тепав...и стигнав до 40+...е финтата е шо вежбам и работам тоа е окулу -4 велнес,а јадам леб шо ми дава +1 велнес...значи тоа е тоа, единствено само да јадам, без работа и вежбање да накачам +40 ба фајт, и да останам после на 50....:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom