eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е така бидејќи скоро сите компании за железо во Унгарија се од Подолиа а тоа се компаниите од Романија. Јас сеуште работам во компанија во Подолија (иако сум во Романија) и газдата направи интересен план. Ми ја намали платата на 1 рон и остатокот ми го праќа преку пошта. Така да јас уште си ја имам истата плата и уште работам за него иако е во Унгарија :)

Интересен план. Ќе му го предложам на мојот иден работодавец. Утре би требало да мењам работа.

Кој може одма да му прате на stefan4o 3 велнес...Ако може побрзо за да може да се олече за да утре да се боре...ПОБРЗО ПЛС

Кој може одма да му прате на stefan4o 3 велнес...Ако може побрзо за да може да се олече за да утре да се боре...ПОБРЗО ПЛС
Добр бе досадни сте веќе како можете да дозволите да ви падне вилнес под 40?Ај објасни.

Многу сте ми чудни. Цело време молете за гифтови. Толку ли не пазете до колку се борете и колкава болница имате? Јас пример прв пат ја направив таа грешка и паднав под 40 велнес но сам се снајдов и без тражење на гифтови си се зголемив до 100. Точно дека играта е за колективност но треба да се научете и малку самостојно да се снаоѓате во неа а не цело време некој друг да ги поправа грешките што самите сте си ги направиле.

И на мене досега не ми е требало гифт да ми праќаат а сум пратил...многу

Добр бе досадни сте веќе како можете да дозволите да ви падне вилнес под 40?Ај објасни.
па он е 7 левел а е почетник така да ја утнал работата се борел се олечил и па се борел :S
...ако можеш да пратеш ок ако не па ок

Многу сте ми чудни. Цело време молете за гифтови. Толку ли не пазете до колку се борете и колкава болница имате? Јас пример прв пат ја направив таа грешка и паднав под 40 велнес но сам се снајдов и без тражење на гифтови си се зголемив до 100. Точно дека играта е за колективност но треба да се научете и малку самостојно да се снаоѓате во неа а не цело време некој друг да ги поправа грешките што самите сте си ги направиле.
Така е,и ја сам си се снајдов.Јест дека газдата ми кажа кај сум згрешил и ми прати 2 гифта,ама не беше доволно,ја не работев и не тренирав 1 ден и купив q3 храна и следниот ден се борев пак и се излечив,али сам си прашував по играта и си се снаоѓав и ниеднаш не молев за гифтови.

ajde be pratete karta na JerryMK za da se iselam inaku sea nema ni borbi vo romanija nemozam level da kacuvam

Во Турција има војна ама пак не е тоа тоа.Јас во Индонезија кога бев имав пари за Q3 леб и q1 оружје и пак ми остануваше 1ИРД.

ajde be pratete karta na JerryMK za da se iselam inaku sea nema ni borbi vo romanija nemozam level da kacuvam
А ти нели можеш да си купеш карта...како ја сам може да се снајдам и да си купам карта и да се иселам од Романија:)

Абе Романија е во криза.И слабо се платени картите се скапи.А во Турција сум јас ако сакаш да ти помогнам дај прати 1 Q3 леб и ќе ти пратам карта за 2 дена.

Абе Романија е во криза.И слабо се платени картите се скапи.А во Турција сум јас ако сакаш да ти помогнам дај прати 1 Q3 леб и ќе ти пратам карта за 2 дена.
епа нз дали е скапа јас ја купив 19 и неш...а што е криза криза е во Романија јас последниве 2-3 дена работи за 1 РОН :kesa:

imam 20 ron a kartata e 25 ron a rabotam za 1 ron zemam plata i moram leb da kupam taka da nemozam da zarabotam

А кој курац им е на сите фабрики во Унгарија?

Сменив работа пошто место 14 ми даваа 7 HUF, а сега место 11 ми даваат јебени 5 HUF. А новата фабрика е од Урал, не е од Подолиа.

Кај има бре нормална работа овде? :)

Во Индонезија има нормални работи. Колку работиш толку и заработуваш. Добри плати али слабо војни па мора да се тепам на Чиле-Аргентина. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom