eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе веќе имаме контакти со Турците и Бугарите (кои се членки на PEACE, како и Србија). Исто така и со Русите имаме контакти, а и тие се во војна со Романија. За Бугарите не знам, ама Турците и Русите ни ветија поддршка. А тој Турчинот ни рече да не се бориме за Atlantis.

Само забораваш една работа,Atlantis,a поготово Романија,(од ТОП 5 земијите 3 се од тој сојуз) се најјаки.Еве пред 4 дена почна resistance war во источна србија и Унгарија ја нападна Војводина,ама дојдоа луѓе од Романија,Америка,Шпанија,Шведска...... и двете битки ги добивме.Бугарите и Србите немаат некои јаки држави,а ако ја сакаме Егејска Македонија ке треба да војуваме со турците.А и на крај краева нема везе што се грците во Atlantis,не се некоја јака фигура таму,само една провинција и 322 играчи од кои не се сите активни.

Хрватите мислам дека се во Атлантис не сум сигурен.

Active Members
Canada
Croatia
Finland
Norway
Poland
Romania
Spain
Sweden
UK
USA
Passive Members
Greece
Israel
Germany
Former Member
Argentina
Јас играм во Хрватска,во Атлантис сме.

Не гледајте само во која алијанса се државите... повеќето од тие држави што во реалноста ни се сојузници ( а би се наоѓале во противничката алијанса ), не би тргнале против нас, иако е ова само игра...

и за разлика од грците, со сите соседи ( и држави кои се блиску до нас ) имаме добри односи...

Сега за сега романците се светска сила. Најмоќните држави во еРеп се во Атлантис. Како што гледам Пеасе се повеќе ослабнуваат. Така АКО правиме држава најпаметно би било да одиме во Атлантис. Но сепак тоа е мое мислење (иако сум во Атлантис држава (eUK)).

Sje Како ти е никот во eRepublik ?
И јас сум во Хрватска ;)

ако ја сакаме Егејска Македонија ке треба да војуваме со турците

Ако ја сакаме Егејска Македонија, треба да ја земеме Тракија од Грција, па после можеме да се трампаме со Турците за Македонија.

Турците си заминаа од турција!
Сега ами шо прајме?
Ајде уште 7 дена и јас скокам до индонезија, не ја бива веќе во турција слабо војни.
Значи во јава да одам?
Бива.

moze nekoj da mi dade gifts?
wellnesov mi e na 27 :( DespotMKD

Турците си заминаа од турција!
Сега ами шо прајме?
Ајде уште 7 дена и јас скокам до индонезија, не ја бива веќе во турција слабо војни.
Значи во јава да одам?
Бива.

Оди во Јава таму имало Q5 болница, и јас планирам утре таму да одам.

moze nekoj da mi dade gifts?
wellnesov mi e na 27 :( DespotMKD
Еве ти еден Q3 подарок :)

Добра е фанав уште 5 голд за 30 дена што имам работено, сега имам 20 :)
И имам 350+ експириенс поени.

Ај дојдете во Индонезија ( јава )
Само ја сум таму македонец :) Не во тоа романијата :)

Stamkov Ilija адните ме 8 левел сум у хрватска Northwest Croatia

Stjepan Pokupec, 13 левел ама уште 6 ех и 14.

Ај дојдете во Индонезија ( јава )
Само ја сум таму македонец :) Не во тоа романијата :)
Не си само ти една моја пријателка почна да играе еRepublic во индонезија па во јава и реков да оде сега мислам дека е таму ;)

се исплати да се кандидирам за конгресмен у романија??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom