StifleR_MK
Makedonec do Daska:D
- Член од
- 9 мај 2009
- Мислења
- 101
- Поени од реакции
- 1
Што биде ке ни дадаат ли дрзава во еРеп... гледам имало отворено форум за додавање на еМакедонија сто биде ја на крајо ниш не сфана стовика админо помош транслате плс 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Админот вика дека наесен ќе се додавале нови држави тогаш можеме да ја очекуваме и МакедонијаШто биде ке ни дадаат ли дрзава во еРеп... гледам имало отворено форум за додавање на еМакедонија сто биде ја на крајо ниш не сфана стовика админо помош транслате плс![]()

мислам дека за ден-два ке отвориме македонска фирма..дониравме се што треба, уште малце...10тина голд фали мислам...али при крај е...
газдата заборај да ми плати за вчера што работав (преку донација ми плаќа)....и денес ми праќа 2 плати+ 10 идр бонус зашто заборајл...![]()
За што фирма и со колку ѕвездички ???
Еве ме пак. После одмор, пак сум тука. ССС-Столица ми фати 17 левел. Ако може некој во кратки црти да ме извести што се случуваше изминативе денови?
:zlo:

lee::sport1:
jea::party1::party1::violent1::violent1:Здраво на сите еМакедонци!
За играва дознав од едно клипче на YouTube ама онака не ја ни отворив официјалната страница на еRepublik па уште еднаш на еден хрватски портал само ја зачував адресата а се зачленив откако ја видов групата што е на Фејсбук. Македонската група:wink:
корисничкото име ми е исто, lazarosaMKD
Па ставете ме во пријатели:helou:
Се наоѓам во Хрватска (додека не ја создадеме еМакедонија) , во Славонија, 4 левел сум и во Manufacturing
pozdrav
уште нешто...
овие неколку денови пошто и нема многу што да се прави на играва бар во овие почетни левели само јадеш и работиш..и тренираш
читав со прескокнување по форумов за да се запознаам што се случувало
и ме интересира ова!
некаде прочитав дека од есен ќе имало нови земји!
дали некаде од админ е официјално потврдено дека и ние ќе бидеме вклучени?
ако да, дали не спомнувале како еMacedonia ?
дали на некој од вас кога сте барале нешто, сте лобирале или сте пријавувале навреди од Грциве ни се обратиле или не спомнале како eMacedonia?
Пошто порано или подоцна ќе не стават и нас (а се надевам порано):zlo:
lee::sport1:
најважното е да бидеме како eMacedonia (или крајно како eRepublic of Macedonia) !
Зошто?
Затоа што лично би се откажал од играње па макар бил тогаш и 1000 - ти левел
ако мораме да трпиме разни евровизии или политичари или не знам што во RL ова е само игра и тука нема место за RLполитика.
Кои аргументи би ги користеле? (пошто порано или подоцна ќе не стават и нас а веќе треба да се размислува и да се договараме)
Најважно: 1. Ова е игра и нема место за RLполитика!:nenene:
2. Дали постоела RL Југославија? Не. Значи ни ние не би можеле да бидеме некакви eFYR Macedonia или eFYROM
3. Дали постојат eUN или еOбединети Нации? Не. Ние во еRepublik не сме прифатиле привремено име а ние еМакедонците ќе си ја пишуваме нашата историја на eRepublik
и на крај. некаде на форумот некој од вас имаше постирано еден скриншот од хрватски весник каде што имаше прилог за еРепаблик и некакво интервју со еден од создавачите на играва. Ако добро видов тој беше Ирец а Ирците и тие се намачен и горд народ и ќе знае се надевам да биде на страна на еПравдата.
Да живее еМакедонија! Да станеме респектабилна еДржава!:sport1:jea::party1::party1::violent1::violent1:
Што се однесува до лобирањето сега мислам дека беше пред 1 месец или помалку направивме една голема кампања со отворање на петиција за создавање на македонија(500-600 потписи), потоа важни еРепублик личности пишуваа во своите весници за додавање на македонија (пр. Батал Гази) се на се тоаа кампања замина одлично и сигурно админите не приметија...Значи мораме да чекаме уште 1 месец најкасно 2 за да дознаеме дали ќе ја има Македонија...
:sport1::violent1:
)Добра е идејата за да се направи клип на јутјуб со некој моќен слоган како "Бори се за еМакедонија" или "Придонеси и ти за еМакедонија". Јас можам да се потрудам да направам клип, ако имате идеи како би изгледал клипот кажете.