Erepublik - помогнете на еМакедонија

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Играм околу 2 месеца а се уште незнам за што служи куќата може ли некој да ми објасни..

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Играм околу 2 месеца а се уште незнам за што служи куќата може ли некој да ми објасни..
Ти надоместува здравје зависно од квалитетот - секој ден од сабаје (за време на ресетот)

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
а од тие 300 со ги имам на ден за трошене одзима ли ?

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Не одзима.
Иначе не купувај куќи, ќе ги снема фирмите за куќи за недела дена.
Нови модули ќе има.
Фиирмите ќе ги снема куќите ќе останат.Односно како и за картите,така и за куќите производството престанува само,не дека ќе ги снема.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Фиирмите ќе ги снема куќите ќе останат.Односно како и за картите,така и за куќите производството престанува само,не дека ќе ги снема.
Иии куќите и картите кој ќе ги купува?
Никој, пошо ќе се скапи. (осим админите, thus корисниците/продавачите ќе им ги кренат цените за админите виделе/невиделе ќе мораат да ги купат за да ги одстранат од играта).

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Никој, пошо ќе се скапи. (осим админите, thus корисниците/продавачите ќе им ги кренат цените за админите виделе/невиделе ќе мораат да ги купат за да ги одстранат од играта).
Така де,затоа ако размислуваш паметно ќе напраиш голем ќар за некои 2-3 месеци :)

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
па ќе идат ко алва...
рачунај дека место со карта за да патуваш за ку1 ќе треба да плати 20, за ку2 40 и така за 20 повеќе за секое...
Затоа си напраив ја залиха 250 карти и ја шитнав фирмата! :smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ај ај убаво е :p имам во мене 2 куќи 50/50 па нека трепка xD

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
конечно 1 000 + Strength :je:

успат..имам q1 компанија за оружје и q1 железара..гледам админиве повторно пуштиле попуст..да ја унапредам ли компанијава во q2(за оружје таа)...Али ме мачи тоа шо знам имаче некакви измени во врска со што материјали се потребни..па мислам дека со q1 железара нема да навасам..де совет?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
конечно 1 000 + Strength :je:

успат..имам q1 компанија за оружје и q1 железара..гледам админиве повторно пуштиле попуст..да ја унапредам ли компанијава во q2(за оружје таа)...Али ме мачи тоа шо знам имаче некакви измени во врска со што материјали се потребни..па мислам дека со q1 железара нема да навасам..де совет?
немој
и ја се затрчав (тоа им е фората) али ми текна дека за к2 ќе ми требаат 2 различни фирми за ресорси за еден леб.
тоа е барем мојот совет, а не значи дека сум во право :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Толку од попустот xD на грешка им беше хаха

тек сега ми е интересно да гледам како некои (странски) фаци питачат за голд за да тенкале... а имаат послаб удар од мене xD

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Толку од попустот xD на грешка им беше хаха

тек сега ми е интересно да гледам како некои (странски) фаци питачат за голд за да тенкале... а имаат послаб удар од мене xD
Не ми е јасно шо фураат тој декстер цел голд да го јаде.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Тој декстер убаво ја цеди картичката на неговите.
Игра "само" 2 години помалце од мене, а сме ист левел и има поголем ранк од мене :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom