ЕП за фудбалерки до 19 години во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата gunner_mkd
  • Време на започнување Време на започнување
точно така ке проспериаат тие млади девојки некако но шо е со машката фудбалска репрезентација :toe: мислам дека треба да се организира и еден таков турнир и за машки:toe:
Па ако се организира овој турнир на потребното ниво, сигурно во блиска иднина ќе им се додели уште некое првенство (се надевам машко) во категоријата У-17, У-19

...сепак има многу земји пред нас и кои имаат далеку подобри репрезентации, а и кои се спремни да го организираат првенството далеку подобро од нас и со сместувачки капацитети и со стадиони(не дека за овие првенства се бара капацитет на стадиони над 10 000 гледачи, но сепак барем малце од малце стадионите се на повисоко ниво од нашите:toe:)

Па ако се организира овој турнир на потребното ниво, сигурно во блиска иднина ќе им се додели уште некое првенство (се надевам машко) во категоријата У-17, У-19

...сепак има многу земји пред нас и кои имаат далеку подобри репрезентации, а и кои се спремни да го организираат првенството далеку подобро од нас и со сместувачки капацитети и со стадиони(не дека за овие првенства се бара капацитет на стадиони над 10 000 гледачи, но сепак барем малце од малце стадионите се на повисоко ниво од нашите:toe:)

да да нормално е тоа :D

Хуху, значи добро ќе биде да на примиме двоцифрен број на голови. ::D

Барем е ова прилика за Андонова да се покаже, и можеби да добие прилика во странство. :smir:

јас гледав лани првенство до 17 години за жени, и колку јако играа еј, сигурно можат да ја тепаат нашата машка сениорска репрезентација.

али има да не пунат. :(

Може и до 20 комада да јадиме.

Очигледно не си запознаен со НАЈмизерните "стадиони" на светот.
Кај ќе ги примиш да играат по ливадиве Македонски ли???
Само на Градски ако играат ОК,за другиве немој да ми кажуваш доволно сум запознаен,ипак тоа би било ЕП и не личи да играат на стадиони како под Тумбе кафе,во Прилеп држи вода некако али и таму не е ко што треба.Ако си ги гледал предходните првенства на какви стадиони се играло ќе ти биде јасно зошто вака пишувам:smir:

ПС-Никогаш нема да ни даде УЕФА организација на ЕП или СП за ниедна категорија ни за У17 ни за У19(зборам за мажи)

„Не бегам од одговорноста, но ќе бидам задоволен од секој резултат што нема да биде претеран“, изјави селекторот Добре Димовски кој ќе ја предводи македонската селекција на ова ЕП 2010. Запрашан што е непретерано за него тој додаде: „За успех ќе го сметам секој резултат до 4 до 5 гола разлика“.

Добре легенда!

:pos2::pos2::pos2:

Ми беше наставник по физичко во основно.

Не ми е јасно зошто нема да има натпревари и во Тетово. После градски во Скопје тетовскиот стадион е најдобар но никогаш не се играло некоја пријателска на нашата репрезентација (освен една со Албанија):toe:

Ако сте ги гледале во живо ќе видите дека човекот е во право со изјавите дека за успех го смета секој резултат до 5 гола разлика. Ги гледав пред 2-3 години, и тогаш што забележав е дека немаат силина во шутот. Јас со таквото ќе шутирам посилна од нив.

1477326_w2.jpg

Ауу групава. Сега гледам зошто тренеров наш смета за успех, пораз под 5 разлика:)

А на кој/и стадио/и ќе се игра? ЕДИТ: Видов

Македонија во група со Шпанија, Холандија и Франција

Во спортската сала "Борис Трајковски" во Скопје вечерва беа извлечени групите за Европското Првенство во женска конкуренција за фудбалерки до 19 години, што од 24 мај до 05 јуни , ќе се одржи во нашата земја.
Ждрепката сакаше Македонија за противници да ги добие силните селекции на Шпанија, Холандија и Франција како ривалки на овој шампионат.

Изгледот на групите:

А - група
Шкотска
Англија
Германија
Италија
Б - група
Македонија
Шпанија
Холандија
Франција
На стартот , на свеченото отворање на 24 мај во 13.00 часот на Националната Арена - "Филип Втори", репрезентацијата на Македонија ќе игра против репрезентацијата на Шпанија.

#

Ни се падна група на смртта :tv: ,се надевам нема да имаме повеќе од 15 голови примено :)

Оф тешко нас...:jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom