ЕП 2022

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување
Island so cas po rakomet za Franzcuzite

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Ауууу Исланд какво играње. :cuc:
8 разлика против Франција и уште се игра прво полувреме.

Тренеров на Исланд, не беше на Данска женска репрезентација тренер?

Тренеров на Исланд, не беше на Данска женска репрезентација тренер?
На мажите Данска беше 3 години. И на секое се враќа во Исланд. Ова мислам дека му е трет пат да ги води Исланд. :)

На мажите Данска беше 3 години. И на секое се враќа во Исланд. Ова мислам дека му е трет пат да ги води Исланд. :)
Ми делува ко Јакобсен да е цела вечност на клупа на Данска, па можда и затоа сум помислил дека на женска репрезентацја бил, а нив им беше еден ко бабичка тренер. :)

Ми делува ко Јакобсен да е цела вечност на клупа на Данска, па можда и затоа сум помислил дека на женска репрезентацја бил, а нив им беше еден ко бабичка тренер. :)
Веројатно на Вилбек мислиш.:)
26ae7f06a0753d0cc0336af94ea19c8b.jpg

На Франција бродолом им се дешава. :pos:
Баш ми е мило, но ако гледаме реално, им фалат играчи и тренерот. Да не беше така, ќе беше обратно ситуацијата.
Добро е што го искористија тоа исланѓаниве.

Ебати првенството :ROFLMAO: Исланд ја шамари Франција со втор тим. Што е следно? Победа на Хрватска против Данска?

На Франција бродолом им се дешава. :pos:
Баш ми е мило, но ако гледаме реално, им фалат играчи и тренерот. Да не беше така, ќе беше обратно ситуацијата.
Добро е што го искористија тоа исланѓаниве.
Im falele igraci haha dvajca,a na island sto im falese cela prva postava so pravime?

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Магнусон и Кристијансен како Инди и Вале против Романија на СП 97-ма. :D Ја урнаа Франција!

Голаништево (ќе кажев голманче, ама ѕвер испадна како бранеше ги откажа од ракомет играње) го памтам на квалификациите за ЕП 2020 на вториот меч со Македонија во Скопје. На првиот бранеа Густавсон и тој еден друг и ништо не фатија, а ние тепавме во Рејкјавик со еден гол разлика. Се налути селекторот и зеде два нови голмани, меѓу кои и детево и супер бранеше во Скопје. Браво, а со овие 8 разлика, ако ги тепаат и Хрватска и Црна Гора, полуфиналето им е гарантирано.

Кај жените долго им беше Јан Питлик, со него го имаш помешано.

Како фан на Франција морам да кажам непрепознатлива игра на Франција. Иако Исланд одигра одлично, сепак очигледно е дека и Франција со нивниот лош ден го дозволија истото. Одбраната беше под секое ниво, кога Французите дозволиле вака лесни голови.. во напад премногу индивидуална игра.. во тие моменти многу значи тренерот што ќе знае да го врати тимот во колосек.. исто и Жерард не почна добро како на другите утакмици.. баш ме интересира на следните утакмици ќе видиме колку голема загуба за тимот ќе биде тренерот или денес беше само еден лош ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom