ЕП 2014 - Група Д (Хрватска, Шведска, Белорусија, Црна Гора)

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација НЕМА да се квалификува понатаму?

• Вкупно гласачи
    33
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Гојун ги избуши :cuc:

?
Мислиш Бунтиќ,иако и Гојун во одбраната беше одличен.
Гојун,Бунтиќ,Дувњак и Вори одиграа добро. Чупиќ,Алиловиќ,Копљар и Бичаниќ тапа,сите останати нит смрди нит мириса.

Кај Швеѓаните сите освен бековите изиграа добри партии - бековите ништо,посебно Де Ритц (како и да се изговара тоа) беше многу лош.

?
Мислиш Бунтиќ,иако и Гојун во одбраната беше одличен.
Гојун,Бунтиќ,Дувњак и Вори одиграа добро. Чупиќ,Алиловиќ,Копљар и Бичаниќ тапа,сите останати нит смрди нит мириса.

Кај Швеѓаните сите освен бековите изиграа добри партии - бековите ништо,посебно Де Ритц (како и да се изговара тоа) беше многу лош.

Упс да , на Бунтиќ мислев .:D
Што ми е денес.:facepalm:

Бога ми, цел еден гол даде.

Ваљда мислиш на Бунтиќ, кој фала Богу доби малце повеќе прилика за игра. Ми се сере, кога го гледам Копљар во игра.

Interesen mech. Taktichki odlichno odigrano od dvete ekipi, so brilijantni akcii na dvete strani. Ne bi se slozhil deka Shvegjanive nemaat dovolno jaka bekovska linija (na lev bek se duri i podobri od Hrvative). Ednostavno deneska trebashe da se igra poinaku ama ne uspeaa. Da ne beshe jokerot na Hrvatska, Buntich, mozhebi rezultatot kje beshe poinakov. Kako i da e zasluzhena pobeda na Hrvatska, praktichno na domashen teren na Shvedska.

Kartonot beshe stvarno bezveze.

Сумливо беше пробивањето над Дувњак а и црвениот картон, ама и без тоа ќе ги плеснеа :rolleyes:

Бунтиќ секогаш со скандинавците игра симултанки....по најмалку 6-7 гола секогаш им шиба и тоа уз добра реализација.Им го има меракот нешто.

Еве зашто фали Лацковиќ.Мандалиниќ не е уште спремен да се фрли во оган во вакви утакмици, Валчиќ е со врски за украс земен и ако не му иде на Бичаниќ тоа е тоа на лев бек.
Не знам зашто не проба и со Вуковиќ во нападот,па он не е дефанзивец како што го има Голужа направено.
Interesen mech. Taktichki odlichno odigrano od dvete ekipi, so brilijantni akcii na dvete strani. Ne bi se slozhil deka Shvegjanive nemaat dovolno jaka bekovska linija (na lev bek se duri i podobri od Hrvative). Ednostavno deneska trebashe da se igra poinaku ama ne uspeaa. Da ne beshe jokerot na Hrvatska, Buntich, mozhebi rezultatot kje beshe poinakov. Kako i da e zasluzhena pobeda na Hrvatska, praktichno na domashen teren na Shvedska.

Kartonot beshe stvarno bezveze.
Денес бековите им беа катастрофа....Дури и на лев бек ако имаат 1 подобар играч немаат ширина.Реално освен 1 играч сите се втора класа играчи кај бековите нивни....т.е освен двајца ама Андерсон им го нема.

Денес бековите им беа катастрофа....Дури и на лев бек ако имаат 1 подобар играч немаат ширина.Реално освен 1 играч сите се втора класа играчи кај бековите нивни....т.е освен двајца ама Андерсон им го нема.

И јас го делам тоа мислење. Затоа и бев малку скептик за швеѓаните пред првенството. Со отсуството на Андерсон, освен Ду Риц немаат некој којзнае каков друг бек. Сите останати (Лархолм и компанија) се друга класа. Имаат таленти (Персон на пример), ама тие треба прво да се развијат и да добијат искуство. А и Ду Риц не е којзнае што искрено, секогаш некако е многу променлив.

А Хрватите на лев бек се нешто послаби макар што и таму не се за фрлање, ама на сите други позиции имаат играчи од светска класа. А и некои од резервите не се така лоши. Дувњак сам на пример си поигруваше со швеѓаните пола натпревар.

Pa, ne bi se slozhil deka bea "katastrofa". Ne padnaa od nebo golovite. Edino Du Ritz, potfrli i imashe uzasna partija, so samo eden gol.

Realno na mechov razlikata megju bekovskite linii na Hrvatska i na Shvedska ja napravi Buntic. kopljar- 2 = jacobson 2 , duvnjak 6-karlson 5, Larholm/Du ritz 3 = Bicanic/Mandalinic 3

Dali se "vtora klasa" zavisi od toa shto ti e "prva". Mene ako me prashuvash nemaat nitu eden prva klasa bek. No i Hrvatska imaat samo eden.

Бунтиќ искина денес, а и во одбрана беше боље од Копљар. Лошо ќе биде за Хрватите ако се повреди Бичаниќ. Можат да го повикаат сега Лацковиќ, ама не знам дали е доволно спремен. Дувњак, Вори и Гојун исто одлични.

Dali toa smenilo "imidz" krilovo na Crna Gora ili jas greshno vidov? Ko rakometarka beshe prethodno...
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 20:53 ---
auuu ova bea tri sekundi na penalov na Shevaljevich

Pa, ne bi se slozhil deka bea "katastrofa". Ne padnaa od nebo golovite. Edino Du Ritz, potfrli i imashe uzasna partija, so samo eden gol.

Realno na mechov razlikata megju bekovskite linii na Hrvatska i na Shvedska ja napravi Buntic. kopljar- 2 = jacobson 2 , duvnjak 6-karlson 5, Larholm/Du ritz 3 = Bicanic/Mandalinic 3

Dali se "vtora klasa" zavisi od toa shto ti e "prva". Mene ako me prashuvash nemaat nitu eden prva klasa bek. No i Hrvatska imaat samo eden.

Па поголемиот дел и паднаа од небо.....повеќето голови им беа лоши реакции на Алиловиќ (6 одбрани од кои 1 седмерец и 2 од блок фатени...) од колку нешто посебно што направија бековите.
Дури и во твојата споредба на стартните постави + Лархолм кај Швеѓаните (џабе го тураш Мандалиниќ само 2 напада одигра) пак имаат гол помалку од првите тројца на Хрватска без најдобриот Бунтиќ.
Башка гледај им ја и реализацијата.....само Карлсон од сите бекови е над 50%.
Колку добија квалитетни топки крила од позиција која им ја изградија бековите ? Скоро ништо.
Колку топки фрлија во бунар или во блок на Хрватска ? Еден куп (11 од 14 ги направија тројцата спомнати).

Па поголемиот дел и паднаа од небо.....повеќето голови им беа лоши реакции на Алиловиќ (6 одбрани од кои 1 седмерец и 2 од блок фатени...) од колку нешто посебно што направија бековите.
Дури и во твојата споредба на стартните постави + Лархолм кај Швеѓаните (џабе го тураш Мандалиниќ само 2 напада одигра) пак имаат гол помалку од првите тројца на Хрватска без најдобриот Бунтиќ.
Башка гледај им ја и реализацијата.....само Карлсон од сите бекови е над 50%.
Колку добија квалитетни топки крила од позиција која им ја изградија бековите ? Скоро ништо.
Колку топки фрлија во бунар или во блок на Хрватска ? Еден куп (11 од 14 ги направија тројцата спомнати).

e sea da ne preteruvame : ). Mozhe da se gleda na stvarite kako sakash. Po toj kriterium vo princip mozhe da se kazhe deka site 23-4 golovi bea samo loshi reakcii na Alilovich kako i deka site golovi na Hrvatska bea rezultat na losi reakcii na Sjostrand.

Vo sporedbata gi staviv site igrachi shto nastapija. Centralnite mislam deka ne gi zameinija ni dvajcata treneri. Tochno e toa shto go velish deka imaat samo eden gol povekje postignto od shvedskive bekovi. I tokmu toa mi beshe poentata. Ako ovie bile "katastrofalni" togash, dokolku ne beshe Buntich , kako shto kazhav prethodno, i drugive bi trebale da bidat "katastrofa + 1".

Shto se odnesuva do realizacijata kako shto gledam na oficaijalnava statistika, prvata linija na Shvedska ima podobar procent otkolku onaa na Hrvatska. Ne znam koja ti e tuka poentata.

Kako i da e da ne ja nosime ponatamu. Sakav da kazham deka ne bea katastrofalni i deka se dobri shvedskive bekovi. Na kraj rezultatot sosema dobro ja odrazuva razlikata vo kvalitet megju dvete ekipi vo deneshniot natprevar.
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 21:42 ---
tolku izgleda od Crna gora...gi somlea vo vtoro poluvreme...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom