R
Rigel Kent
Гостин
Гојун ги избуши 
едит- Бунтиќ

едит- Бунтиќ

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гојун ги избуши![]()
?
Мислиш Бунтиќ,иако и Гојун во одбраната беше одличен.
Гојун,Бунтиќ,Дувњак и Вори одиграа добро. Чупиќ,Алиловиќ,Копљар и Бичаниќ тапа,сите останати нит смрди нит мириса.
Кај Швеѓаните сите освен бековите изиграа добри партии - бековите ништо,посебно Де Ритц (како и да се изговара тоа) беше многу лош.
Денес бековите им беа катастрофа....Дури и на лев бек ако имаат 1 подобар играч немаат ширина.Реално освен 1 играч сите се втора класа играчи кај бековите нивни....т.е освен двајца ама Андерсон им го нема.Interesen mech. Taktichki odlichno odigrano od dvete ekipi, so brilijantni akcii na dvete strani. Ne bi se slozhil deka Shvegjanive nemaat dovolno jaka bekovska linija (na lev bek se duri i podobri od Hrvative). Ednostavno deneska trebashe da se igra poinaku ama ne uspeaa. Da ne beshe jokerot na Hrvatska, Buntich, mozhebi rezultatot kje beshe poinakov. Kako i da e zasluzhena pobeda na Hrvatska, praktichno na domashen teren na Shvedska.
Kartonot beshe stvarno bezveze.
Денес бековите им беа катастрофа....Дури и на лев бек ако имаат 1 подобар играч немаат ширина.Реално освен 1 играч сите се втора класа играчи кај бековите нивни....т.е освен двајца ама Андерсон им го нема.
Pa, ne bi se slozhil deka bea "katastrofa". Ne padnaa od nebo golovite. Edino Du Ritz, potfrli i imashe uzasna partija, so samo eden gol.
Realno na mechov razlikata megju bekovskite linii na Hrvatska i na Shvedska ja napravi Buntic. kopljar- 2 = jacobson 2 , duvnjak 6-karlson 5, Larholm/Du ritz 3 = Bicanic/Mandalinic 3
Dali se "vtora klasa" zavisi od toa shto ti e "prva". Mene ako me prashuvash nemaat nitu eden prva klasa bek. No i Hrvatska imaat samo eden.
Па поголемиот дел и паднаа од небо.....повеќето голови им беа лоши реакции на Алиловиќ (6 одбрани од кои 1 седмерец и 2 од блок фатени...) од колку нешто посебно што направија бековите.
Дури и во твојата споредба на стартните постави + Лархолм кај Швеѓаните (џабе го тураш Мандалиниќ само 2 напада одигра) пак имаат гол помалку од првите тројца на Хрватска без најдобриот Бунтиќ.
Башка гледај им ја и реализацијата.....само Карлсон од сите бекови е над 50%.
Колку добија квалитетни топки крила од позиција која им ја изградија бековите ? Скоро ништо.
Колку топки фрлија во бунар или во блок на Хрватска ? Еден куп (11 од 14 ги направија тројцата спомнати).