ЕП 2014 - Група Д (Хрватска, Шведска, Белорусија, Црна Гора)

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација НЕМА да се квалификува понатаму?

• Вкупно гласачи
    33
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Слабо изиграа Хрватите,многу слабо,одамна немале толку дупки од по 7-8 минути,а тоа им се случи два пати денес...
Освен Дувњак кој сам ги носеше речиси 40 минути не се виде никој..
Копљар не ни проба да шутира,освен тој влез во прво полувреме,Бичаниќ проба неколку удари,само еднаш беше прецизен,крилата тотално отсечени,посебно Чупиќ,одамна не бил толку индиспониран..
И второто полувреме ќе добиеше сличен тек но тогаш Хрватите го извадија џокерот Бунтиќ кој ја реши утакмицата,6/7 одлично за помалку од едно изиграно полувреме...
Швеѓаните не ме изненадија воопшто,познати се по цврстата одбрана каде доминираат Јернемир и Карслон,сето ова функционираше некаде до 40 минута,потоа се отвори играта и примија многу лесни голови...сепак не е лесно да се игра агресивна одбрана цели 60 минути...
Во напад целосно им потрфли играчот кој требаше да ги носи,Ду Риц,речиси и да не шутна денес,целосно индиспониран,освен тој влез кога го даде голот речиси и да не видовме ништо од него...
Средниот бек Карслон ме изненади,навистина солиден играч,исто и Персон,добар материјал има во детево...
Како и да е,заслужена победа на Хрватска во слаб меч од двете страни...
Очекувам и двете селекции да го кренат нивото на игра во втората фаза,овде ќе имаат далеку посериозни ривали во Полска и Русија...нема да бидат мајтап како Белорусија и Црна Гора..
И секако шлагерот на групата Хрватска-Франција...:)

e sea da ne preteruvame : ). Mozhe da se gleda na stvarite kako sakash. Po toj kriterium vo princip mozhe da se kazhe deka site 23-4 golovi bea samo loshi reakcii na Alilovich kako i deka site golovi na Hrvatska bea rezultat na losi reakcii na Sjostrand.

Vo sporedbata gi staviv site igrachi shto nastapija. Centralnite mislam deka ne gi zameinija ni dvajcata treneri. Tochno e toa shto go velish deka imaat samo eden gol povekje postignto od shvedskive bekovi. I tokmu toa mi beshe poentata. Ako ovie bile "katastrofalni" togash, dokolku ne beshe Buntich , kako shto kazhav prethodno, i drugive bi trebale da bidat "katastrofa + 1".

Shto se odnesuva do realizacijata kako shto gledam na oficaijalnava statistika, prvata linija na Shvedska ima podobar procent otkolku onaa na Hrvatska. Ne znam koja ti e tuka poentata.

Kako i da e da ne ja nosime ponatamu. Sakav da kazham deka ne bea katastrofalni i deka se dobri shvedskive bekovi. Na kraj rezultatot sosema dobro ja odrazuva razlikata vo kvalitet megju dvete ekipi vo deneshniot natprevar.
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 21:42 ---
tolku izgleda od Crna gora...gi somlea vo vtoro poluvreme...

Не 23-24,но добар дел од головите беа слаби и лоши шуитеви што мораше Мирко да ги фати.
Мирко беше камен,баш беше труп денес.....Добро е што фати пенал и еден зицер и тоа беше се од него.Типична хрватска победа без голман(уште од времето на Лино....Хрватска тепа-противникот 15-20 одбрани,а Шола и Лосерт заедно 6-7).

Убаво викаш,да не беше Бунтиќ,ама ете беше Бунтиќ и донесе победа.
Швеѓаните имаа само 1 расположен бек - Хрватска ги имаше 2.
Башка што цела Хрватска имаше помалку технички грешки од првата тројка на Шведска заедно.
А и виде дека пишав дека Копљар и Бичаниќ беа лоши,ама другите 2 бека што настапија беа одлични.За разлика од швеѓаните што имаа само 1 солиден бек оваа утакмица - све друго направи повеќе технички грешки од колку што даде голови.Тоа е поразителен факт за нив.
Не можеш да кажеш дека бековите им изиграа добро....тие ја изгубија оваа утакмица.Све друго им функционираше.Пикерот растур направи,во одбрана страшно ги намачија противниците, имаа одлично расположен голман и имаа полна сала публика позади нив.Се имаа на нивна страна освен бековите кои одиграа лошо(што и во голем дел е и заслуга на одбраната на Хрватска).
Еве дел од изјавата на нивниот тренер

Teška je utakmica iza nas, dvije dobre reprezentacije igrale su jako dobre obrane. Mi smo pokušali različite stvari u igri, imali smo problema s napadom, posebice s golovima s devet metara.
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 02:06 ---
Слабо изиграа Хрватите,многу слабо,одамна немале толку дупки од по 7-8 минути,а тоа им се случи два пати денес...
Освен Дувњак кој сам ги носеше речиси 40 минути не се виде никој..
Копљар не ни проба да шутира,освен тој влез во прво полувреме,Бичаниќ проба неколку удари,само еднаш беше прецизен,крилата тотално отсечени,посебно Чупиќ,одамна не бил толку индиспониран..
И второто полувреме ќе добиеше сличен тек но тогаш Хрватите го извадија џокерот Бунтиќ кој ја реши утакмицата,6/7 одлично за помалку од едно изиграно полувреме...
Швеѓаните не ме изненадија воопшто,познати се по цврстата одбрана каде доминираат Јернемир и Карслон,сето ова функционираше некаде до 40 минута,потоа се отвори играта и примија многу лесни голови...сепак не е лесно да се игра агресивна одбрана цели 60 минути...
Во напад целосно им потрфли играчот кој требаше да ги носи,Ду Риц,речиси и да не шутна денес,целосно индиспониран,освен тој влез кога го даде голот речиси и да не видовме ништо од него...
Средниот бек Карслон ме изненади,навистина солиден играч,исто и Персон,добар материјал има во детево...
Како и да е,заслужена победа на Хрватска во слаб меч од двете страни...
Очекувам и двете селекции да го кренат нивото на игра во втората фаза,овде ќе имаат далеку посериозни ривали во Полска и Русија...нема да бидат мајтап како Белорусија и Црна Гора..
И секако шлагерот на групата Хрватска-Франција...:)

Бичаниќ беше катасрофа,али ме купи со последниот негов гол(ги даде 3 иначе).Тој гол ја запечати победата....

Чупиќ овие 3 утакмици не игра на ниво.Ни во Киелце последните 2-3 месеци не беше нешто во форма, додека Хорват од друга страна секоја минута што ја доби ја искористи подобро него Чупиќ своите 40 и кусур минути. Едноставно Хорват е подобар во моментов и мора да биде прво крило без разлика на тоа што Чупиќ е поголемо име од него.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom