Емотивни манипулатори

• Креатор на темата Креатор на темата Cool psychologist
  • Време на започнување Време на започнување
Понатаму...
Како и претходната така и оваа е многу важна лекција ако не и најважна...
Николо Макијавели е италијански серко.
Поконтрадикторен лик не сум читал никогаш. Од една страна вели да не бараш валидација од другите за да се стекнеш со почит - ова е точно. Зошто по ебењето би барал валидација од било кој? Самопочит е најбитно.
Но. Зошто е толку опседнат со Репутација? Вели да ни си ги покажувал чувствата и да си внимавал на репутацијата. Демек, не е битно кој си, битно е кој мислат дека си. Ме боли курот кој мислеле дека сум.
Контрадикторен и конфликтен. Делумно држи вода, некои работи што ги пишал. Реалноста е дека се е релативно. Ако работиш на репутација која нема смисла со тебе како човек, ти си од старт изгубен. Од старт.
Ова е кажано од лик кој е Близнак во Хороскоп. Ние важиме за најголемите, дуални, лажни, манипулатори. Не сум Биџи ко че се работи за Зодијакот, не се држам слепо за него. Но ајде да речеме дека сум видел карактерни одлики кај други Близнаци.
Автоматски споено мислење:

Тргни на страна што многу луѓе го сваќаат пребуквално и мислат дека треба да лажат крадат или да се тирани за да успеат. Слично на нашите политичари. Слично на папството.
Со Папата, Рим ја изгуби цела Европа. Дојде до формирање на Православни и Протестанти, оти никој нејќеше да им оди по газот - дека тие биле предаторот, а ние жртвата.
Македонските политичари се вторите Макијавелисти. Реалноста е дека нивната земја е се, ама симбол за успех не. Ако сакаш да видиш општествен успех сврти се кон Тајван, Сингапур. Ќе видиш што е самопочит и чест.
Се е релативно, а не така како што кажал овај. Толку на оваа тема.

Исто, сери и по Исус многу. Вели дека животот му бил катастрофа дур бил жив бла бла, тој бил никој и ништо а евреите од Синагогата живееле квалитетен живот на разврат.
Океј. Дали знаеме име на еден Рааб од тоа време.
Во меѓувреме луѓе се раѓаат во Европа и Светот и сакаат да учат за Исус - 2000 години од ко умрел. Неможиш бре ова да го погазиш така блатантно и да речиш дека Бог е губитник.

Последно уредено:
Може да посочиш неколку конкретно?
Зошто? Да не се препозна?

Демек, не е битно кој си, битно е кој мислат дека си. Ме боли курот кој мислеле дека сум.
Тогаш сеедно ти е штом во нечии очи си никој и ништо...

Зошто? Да не се препозна?
Дечко, после страници сам муабетење некој те праша просто прашање што се однесуваше на нешто што ти го имаш напишано. Пред да ја адресирам твојата дефензивност, уште еднаш културно ќе те прашам, дали ќе дадеш пример од многуте емотивни манипулатори на форумот или не?

Тогаш сеедно ти е штом во нечии очи си никој и ништо...
Апсолутно.
Шо е ова бе, каков левел на несигурност.
Јас сакам во огледало ко ќе се видам да знам дека во своите очи сум некој и нешто, а не за некој друг. Ужас.

Дечко, после страници сам муабетење некој те праша просто прашање што се однесуваше на нешто што ти го имаш напишано. Пред да ја адресирам твојата дефензивност, уште еднаш културно ќе те прашам, дали ќе дадеш пример од многуте емотивни манипулатори на форумот или не?
А колку те интересира? Многу те интересира? Иако си ми долго време на игнор некако се одлучив „културно" да ти одговорам иако не заслужуваш ни да прочитам твој коментар а па камоли да го одговорам. Следен пат заобиколи ме на темава и замарај други.

Апсолутно.
Шо е ова бе, каков левел на несигурност.
Јас сакам во огледало ко ќе се видам да знам дека во своите очи сум некој и нешто, а не за некој друг. Ужас.
Тогаш работи на себе...

Одиме понатаму...
#Dark Psychology Samurai level

Последно уредено:
А колку те интересира? Многу те интересира? Иако си ми долго време на игнор некако се одлучив „културно" да ти одговорам иако не заслужуваш ни да прочитам твој коментар а па камоли да го одговорам. Следен пат заобиколи ме на темава и замарај други.
Ме интересира доволно штом прашувам. Јас не те прашав од чиста мира дали мислиш постојат емотивни манипулатори на форумот за да пишеш дека те замарам, ти го напиша тоа прв на темата и сеуште не гледам кај е проблемот кога некој те прашува кои се тие. Зошто избегнуваш просто прашање со глупости како игнорај ме, заобиколи ме, итн?

Ме интересира доволно штом прашувам. Јас не те прашав од чиста мира дали мислиш постојат емотивни манипулатори на форумот за да пишеш дека те замарам, ти го напиша тоа прв на темата и сеуште не гледам кај е проблемот кога некој те прашува кои се тие. Зошто избегнуваш просто прашање со глупости како игнорај ме, заобиколи ме, итн?
Затоа што воопшто не ме интересира твоето размислување на оваа тема. А ако си заинтересиран за тоа кои се овде емотивни манипулатори ќе мораш сам да си ги распознаеш. Еве на пример почни од тебе...

Затоа што воопшто не ме интересира твоето размислување на оваа тема. А ако си заинтересиран за тоа кои се овде емотивни манипулатори ќе мораш сам да си ги распознаеш. Еве на пример почни од тебе...
Јас не понудив размислување за да те интересира, ти пласираш мислење и став а на форум се прашува зошто така мислиш, образложи зошто, итн бидејќи е место за разменување мислења. Стандардни rules of engagement. Не можам јас да ги распознаам емотивните манипулатори бидејќи не сум ги изгледал сите видеа што ти си ги, затоа и те прашав на најпрост начин како некој со разбирање од областа. Но, ти си толку интелигентно сиромав што не можеш проста интеракција на форум да имаш a не пак да збориш за покомплексни работи. Или одговори ако знаеш или продолжи да броиш до милион со ретардирани видеа. Fucking incel. И не ти бев долго на игнор бидејќи бев модератор и е невозможно, но разликата само да знаеш е дека кога некој во вистинскиот живот ќе те предизвика за нешто кажано - не можеш да се скриеш зад игнор. Не сум заслужувал коментар на просто прашање, ќе ме вратил на игнор… колку лесно се познаваат луѓе што растеле само помеѓу жени е просто неверојатно.

Та.

Јас не понудив размислување за да те интересира, ти пласираш мислење и став а на форум се прашува зошто така мислиш, образложи зошто, итн бидејќи е место за разменување мислења. Стандардни rules of engagement. Не можам јас да ги распознаам емотивните манипулатори бидејќи не сум ги изгледал сите видеа што ти си ги, затоа и те прашав на најпрост начин како некој со разбирање од областа. Но, ти си толку интелигентно сиромав што не можеш проста интеракција на форум да имаш a не пак да збориш за покомплексни работи. Или одговори ако знаеш или продолжи да броиш до милион со ретардирани видеа. Fucking incel. И не ти бев долго на игнор бидејќи бев модератор и е невозможно, но разликата само да знаеш е дека кога некој во вистинскиот живот ќе те предизвика за нешто кажано - не можеш да се скриеш зад игнор. Не сум заслужувал коментар на просто прашање, ќе ме вратил на игнор… колку лесно се познаваат луѓе што растеле само помеѓу жени е просто неверојатно.

Та.
Со кој си влегол во дискусија, ти си за тепање не тој :rolleyes:

бев модератор и е невозможно,
Не сум забележал дека си бил модератор... Сега кога не си модератор како се чувствуваш?

не можеш проста интеракција на форум да имаш a не пак да збориш за покомплексни работи.
Со тебе не...

Со кој си влегол во дискусија, ти си за тепање не тој :rolleyes:
@мкд владе ме опиша во кајганџии25 како душобрижник за отпишаните и не е многу далеку. За негово и јавно добро е да им се истресе тука таму прашината на вака опседнатите што живеат по дупки, а не дека мене ми требало многу да знам со кого зборам. Не е здраво од цела претходна страна да има само еден пост кој не е од него а се останато да е самурајска темна психологија и патетични the lion in you is not bothered by сликички. Текстбук симптом е неговата параноја кога страно тело ќе им пенетрира делузијата, дефанзивноста во “зошто прашуваш, не сакам со тебе да зборам” итн што мене ми ги упати е прво нешто на кое ќе наиде и стручно лице. Од друга стана сум и надежен, многу машки растени само во женска околина имаат вид на птсд од премногу синхронизирање со нивниот циклус и енергијата околу тоа што уште знае да им се тригерне кога ќе чукне таа дата. И мислам само е импресиониран каква моќ имале емоционалните уцени што ги сведочил до толку што си го посветува цело слободно време за да може тоа самиот го емулира како турист во уметноста.

И свесен сум и за мојата репутација со шегување па може да е скептичен, но исто така често философирам на глупави теми па немав проблем да му дадам платформа да елаборира околу неговата налудничавост. Што е ако не отворена покана моето прво мислење за во кои членови гледа емотивни манипулатори, кога сам понуди знаење околу тоа?

За толкаво произнесување би требало да добиеш повеќе лајкови... Или повеќе не препознаваат надежен модератор во тебе? Има ли шанси со вака долги ветувачки текстови повторно да станеш модератор?

Одиме понатаму специјално за оние што ја следат темава :love:
#What if your mind is not as free...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom