Николо Макијавели е италијански серко.
Поконтрадикторен лик не сум читал никогаш. Од една страна вели да не бараш валидација од другите за да се стекнеш со почит - ова е точно. Зошто по ебењето би барал валидација од било кој? Самопочит е најбитно.
Но. Зошто е толку опседнат со Репутација? Вели да ни си ги покажувал чувствата и да си внимавал на репутацијата. Демек, не е битно кој си, битно е кој мислат дека си. Ме боли курот кој мислеле дека сум.
Контрадикторен и конфликтен. Делумно држи вода, некои работи што ги пишал. Реалноста е дека се е релативно. Ако работиш на репутација која нема смисла со тебе како човек, ти си од старт изгубен. Од старт.
Ова е кажано од лик кој е Близнак во Хороскоп. Ние важиме за најголемите, дуални, лажни, манипулатори. Не сум Биџи ко че се работи за Зодијакот, не се држам слепо за него. Но ајде да речеме дека сум видел карактерни одлики кај други Близнаци.
Автоматски споено мислење:
Тргни на страна што многу луѓе го сваќаат пребуквално и мислат дека треба да лажат крадат или да се тирани за да успеат. Слично на нашите политичари. Слично на папството.
Со Папата, Рим ја изгуби цела Европа. Дојде до формирање на Православни и Протестанти, оти никој нејќеше да им оди по газот - дека тие биле предаторот, а ние жртвата.
Македонските политичари се вторите Макијавелисти. Реалноста е дека нивната земја е се, ама симбол за успех не. Ако сакаш да видиш општествен успех сврти се кон Тајван, Сингапур. Ќе видиш што е самопочит и чест.
Се е релативно, а не така како што кажал овај. Толку на оваа тема.
Автоматски споено мислење:
Исто, сери и по Исус многу. Вели дека животот му бил катастрофа дур бил жив бла бла, тој бил никој и ништо а евреите од Синагогата живееле квалитетен живот на разврат.
Океј. Дали знаеме име на еден Рааб од тоа време.
Во меѓувреме луѓе се раѓаат во Европа и Светот и сакаат да учат за Исус - 2000 години од ко умрел. Неможиш бре ова да го погазиш така блатантно и да речиш дека Бог е губитник.
Дечко, после страници сам муабетење некој те праша просто прашање што се однесуваше на нешто што ти го имаш напишано. Пред да ја адресирам твојата дефензивност, уште еднаш културно ќе те прашам, дали ќе дадеш пример од многуте емотивни манипулатори на форумот или не?
Апсолутно.
Шо е ова бе, каков левел на несигурност.
Јас сакам во огледало ко ќе се видам да знам дека во своите очи сум некој и нешто, а не за некој друг. Ужас.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.