ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
хахах абе види во македонија а и пошироко во светов емо нема да најдеш.
сепак јас не се согласувам со твоето мислење. ама нвм
а и ок да се такви не ми е јасно зашто ги вреѓате до толку ништо не ви згрешиле не е твое дете па да збориш (не сваќај лично) шо сакаат нека прават.
него поентата беше дека сваќањето за емовциве од македонија ви е скроз погрешно
ги осудувате за работи кои не се точни

Ги осудувам работите за кои сум убедена дека се точни.
И премногу ми е мило што барем тука во Македонија, што важи за земја со многу стереотипи се има некое одредено мислење за емо-појавата.

Емо имам најдено. И одвоив некое време за разговор зошто типот уствари е емо на 14 години. Живее во Лондон, од добро ситуирано семејство е, му се пружа се што ќе посака и он е емо! Зошто - ни сам не знаеше да ми каже. Затоа што е идиот на кој се му се дозволува и не го цени она што прават за него!

Па и мое дете нека е, ја пак идам на опција - секирата. Му даваш живот, се му удоволуваш, и ти враќа со тоа што станува емо и наместо да ти носи радост во животот ти носи само проблеми. Лигави искомплексирани деца.

Ги осудувам работите за кои сум убедена дека се точни.
И премногу ми е мило што барем тука во Македонија, што важи за земја со многу стереотипи се има некое одредено мислење за емо-појавата.

Емо имам најдено. И одвоив некое време за разговор зошто типот уствари е емо на 14 години. Живее во Лондон, од добро ситуирано семејство е, му се пружа се што ќе посака и он е емо! Зошто - ни сам не знаеше да ми каже. Затоа што е идиот на кој се му се дозволува и не го цени она што прават за него!

Па и мое дете нека е, ја пак идам на опција - секирата. Му даваш живот, се му удоволуваш, и ти враќа со тоа што станува емо и наместо да ти носи радост во животот ти носи само проблеми. Лигави искомплексирани деца.

По втор пат: Aurora~Borealis :cuc:

Кратко речено ЕМО СЕ НЕНОРМАЛНИ ЛУГЕ!!Па сега поправајтеме!

Девојче, никој не се бламира. Ако сакаш да сечеш вени, океј, оди и сечи ги, не е мое да ти серам, нели? Ако сакаш да носиш шишки преку очи и да плачеш, што сакаш праи, слобода на говор и избор имаме денес.

Знаеш зашо ја ги мрзам емовците? Затоа што некој кој го нарекуваат нивен старател или родител се изнамачил и си го испотил гзот во ова време на светска економска криза кај што луѓе едвај сврзуваат крај со крај, и им овозможил солиден живот, покрив над глава и се што им е потребно, а истите тие неблагодарни суштества го мразат животот што некој им го подарил и тупат на сите страни како паѓаат у депресија, како никој не ги сака и како се вечно нерасположени! Епа извини, ама ја да му дадам живот, ја да му овозможам добро да го живее и на крај да ми се фура како е незадоволно од животот и како го мрази, ја ќе зеам секира и ќе му го одземам и ич нема да ми е криво, затоа што денешниве деца не сфаќаат колку е тешко да им се овозможи она што го имаат а они уште се заебаваат со тоа.

И те молам најди ми го делот кај што јас се избламирав.

Не бе, земи жилет и сечи и ги вените, пошо нели, тоа било шемата.

Ако си емо, значи дека си преемотивен и депресивен, разочаран и се повредуваш себеси. Тоа е емо. И тоа не е нормално. И никој не може да ме убеди дека некој што сам си купува жилети за да се сече и од здрав и прав да се унакази е нормален. Тоа не е нормално! И било кој да го прашаш на улица дали е нормално да се сечеш себеси со жилети, ќе ти рече да си побараш психијатриска помош.
Значи емо е тежок психијатриски случај,кој е депресивен,нерапсоложен,се сече самиот себе со жилети и е разочаран од себе и светот.
Твое мислење е дека е тоа болест и дека треба да побара психијатарска помош.

Па и мое дете нека е, ја пак идам на опција - секирата.
Кога твоето дете би било емо,односно би имало психички проблеми и му е потребна психијатарска помош како што самата рече ти би земала и би му пресудила со секирата.:se_ molamОпасен Тарас Буљба живее во тебе:vozbud:
Се прашувам кој е сега за психијатар?!:helou:

Значи емо е тежок психијатриски случај,кој е депресивен,нерапсоложен,се сече самиот себе со жилети и е разочаран од себе и светот.
Твое мислење е дека е тоа болест и дека треба да побара психијатарска помош.

Кога твоето дете би било емо,односно би имало психички проблеми и му е потребна психијатарска помош како што самата рече ти би земала и би му пресудила со секирата.:se_ molamОпасен Тарас Буљба живее во тебе:vozbud:
Се прашувам кој е сега за психијатар?!:helou:

Не, туку емо е разлигавено дете на кое се му се пружило се во животот а тоа е незадоволно.

Ако гледаш на тоа како психијатриски случај, и хомосексуалците се за на психијатар, па ако утре ти каже твоето дете (скраја да е, посочувам како пример) дека е геј и има дечко, ти ЌЕ ГО НОСИШ НА ПСИХИЈАТАР? Или ќе сакаш попрво да се отруеш?

Не, туку емо е разлигавено дете на кое се му се пружило се во животот а тоа е незадоволно.
Значи сега го промени мислењето за тоа дека емо се депресивни,незадоволни,дека сечат вени и се разочарани од се околу себе и со самото тоа дека се за на психијатар.И одлучи дека се само разлигавени деца?Интересно како си контрадиктона самата на себе и колку брзо го менуваш мислењето.
Ако гледаш на тоа како психијатриски случај, и хомосексуалците се за на психијатар, па ако утре ти каже твоето дете (скраја да е, посочувам како пример) дека е геј и има дечко, ти ЌЕ ГО НОСИШ НА ПСИХИЈАТАР? Или ќе сакаш попрво да се отруеш?
Не знам како ги вметна хомосексуалците во целата оваа приказна,ако ти е прашањето дали ако ми е детето депресивно и сака да се убие ке го носам на психијатар мојот одговор е да.
Секира нема да земам за да му "пресудувам" ако е геј,ниту ќе земам да се трујам затоа што пред се најважно ке ми биде детето да ми е живо,а на психијатар би го носела ако изрази желба и мисли дека има потреба од тоа.

Секако дека емо стил е ок. емо-турбо-фолк е по ок за кај нас. Идеш на матура и сите емо стил се веселат на циганска труба, селски фацички прекриени со пеглана емо шишка.

Значи сега го промени мислењето за тоа дека емо се депресивни,незадоволни,дека сечат вени и се разочарани од се околу себе и со самото тоа дека се за на психијатар.И одлучи дека се само разлигавени деца?Интересно како си контрадиктона самата на себе и колку брзо го менуваш мислењето.

Не знам како ги вметна хомосексуалците во целата оваа приказна,ако ти е прашањето дали ако ми е детето депресивно и сака да се убие ке го носам на психијатар мојот одговор е да.
Секира нема да земам за да му "пресудувам" ако е геј,ниту ќе земам да се трујам затоа што пред се најважно ке ми биде детето да ми е живо,а на психијатар би го носела ако изрази желба и мисли дека има потреба од тоа.

Емото не е психијатриски случај, туку е појава кај тинејџери кои имаат се ама им е малку, нивните ги разгалиле и поради тоа станале толку лигави. Како тоа до вчера биле нормални и преку ноќ им се менува психата според тебе? И каде сум била контрадикторна?

Емовците глумат лудило, ништо не им фали во мозокот, им фали малку повеќе строгост од страна на родителите, и можат да се вратат во нормала. Не е можно тинејџер во Америка кој е дете на пребогати родители и има супер живот без проблеми да стане одеднаш депресивен и да сака да сече вени. Работите не идат така. Да било за на психијатар, ќе покажело други симптоми многу порано. Како што рекоа на претходните страни, само ќотек за нив и ќе се вратат во нормала. А метафората очигледно не ми ја сфати.

Секако дека емо стил е ок. емо-турбо-фолк е по ок за кај нас. Идеш на матура и сите емо стил се веселат на циганска труба, селски фацички прекриени со пеглана емо шишка.

Со ова се согласувам 100%,бтв за мене емо се деца кои се доста разгалени а стилот детето може само да си го одреди!!Иначе мене од дома не ме фатија за гуша биди панкер слушај панк,И + ТЕМАВА Е ЕМО СТИЛ!

А каде чоек може да се зачлени во ЕМО
Шо документи требаат и дали се полага заклетва за емоец?

А каде чоек може да се зачлени во ЕМО
Шо документи требаат и дали се полага заклетва за емоец?

За да се зачлениш мора да положиш неколку испити. Има еден испит "глумење депресија" и еден "способности за сечење вени". Без испитот за "шминкање" не поминуваш. Откако ќе ги положиш сите ќе ти направат паунска фризура, и тогаш со сите документи за положените испити се пријавуваш, и тие ќе одлучат дали официјално можеш да станиш емо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom