Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не сум била на факултет, ама на страната уште стои на 1ви. И сега на 2ри е???? :vozbud::vozbud:

Да да ја случајно наслушна и искрено не верував ама доле на списокот е на 01 пишано 2 со пенкало

dali treba matematika da se obrni vnimanie na teorija od knigata? i stavajte apdejt so informacii oti ovaa nedela me mrzi da odam na fakultet, racionalno si go koristam vremeto:pos:

Однесување на потрошувачите СИГУРНО се полага на 16ти, тоа што е на страната не важи. Него денес беше последен ден за пријавување стручен труд? Или до крајов на неделава? И стигна со предавање до 160та, или ќе има нешто скратено? :toe:

Дали може да се извади добра оценка по дигитална економија само од слајдовите??

Математика и Драге кажа дека ќе биде на 02.11.

Него да каже некој колку задачи имало на испит лани во Јануари и дали имало прашања? :)
Јас веќе се откажав... :)

Plssssssssssss nekoj ako ima seminarska UPRAVUVANJE SO VKUPEN MENAGMENT-TQM mi treba za zadolzitelna sem. :smir:

Тоа е дело на деминг и неговите 15 принципи..ЧУДО целта му била речиси идеален систем.

Еве ти практичен пример кој ќе можеш да го употребиш-фирмата постои уствари вистински случај.

ke moze li nekoj da mi kaze sto e so spisocive?
na pr. delovna etika go prijaviv a me nema na spisok

Kolegi,jas deka minatata godina ne go poloziv matematika i deka nemam prisustvuvano na niedno predavanje,dali ke moze da mi kazete ubavo koi temi se za prv kolokvium,a ako gi znaete ne e na odmet da mi gi kazete i tie za vtor,deka vidov nesto sto ste pisuvale,no mi izglea malce zbunuvacki,kako da ima skrateno nesto od minatata godina:):):):):):)))))))
Јас како што разбрав за 1 кол. се низи и редови, комбинаторика, детерминанти и матрици и веројатност ..

И сеа некој знае до кај точно се учи менаџмент? До 232 или треба и цела тема координирање ? Не сум била на предавање и незнам до кај стасал ни дали има време за Координирање па за тоа прашувам...

Математика и Драге кажа дека ќе биде на 02.11.

Него да каже некој колку задачи имало на испит лани во Јануари и дали имало прашања? :)
Јас веќе се откажав... :)

Имаш време да стигнеш да научиш до 2ри, не мора да се убиеш од вежбање, може ќе имаш среќа. Ако спремаш Аритметичка/гео, пермутации или нешо од комбинациите, веројатност не ни мора да ги учиш, а матриците се лесни (освен некои методи што ни јас не ги знам) имаш шанса да поминеш.
Инаку на испит има 6 задачи и 2 прашања. Прашањата не ги ни глеа многу така да не ни значат. Може да се помине со 3 или 4 точно решени задачи, зависи како ќе биде расположен додека прегледува. Јас поминав со 3ипол, а прашањата ми беа утнати. Најчесто се паѓаат:
- Аритметичка и геометриска прогресија ( микс од двете) / Потрошувачки кредит
- Матрични равенки или некоја од методите (поретко)
- Изводи
- Влогови и ренти
- Амортизација
- Стопанска математика
- веројатност (а веројатноста да се реши е 3/10 :pos: )

Од менаџмент набројуванкиве најдосадни, почнав и да набројувам во секојдневие :(

И сеа некој знае до кај точно се учи менаџмент? До 232 или треба и цела тема координирање ? Не сум била на предавање и незнам до кај стасал ни дали има време за Координирање па за тоа прашувам...
Денес предаде и за координирање. Значи до 250 стр треба:wink:

Kolegi,bidejki nemam nisto citnato mikroekonbomija,ke moze nekoj sto ja ima resavano domasnata da mi kaze dali zadacive i prasanjava se od cel predaden materijal ili pak se od nekoja tema,da znam da ne baram niz cela kniga odgovori:):):):):))))))

Hah,ne sum znael se,tuku go otvoriv ucebnikot i se prisetuvav za sto se pagjase,a nekoi raboti gi pamtam seuste,inace sea mi tekna,maksimizacijata na profitot e sekogas MC=MR,samo kaj sovrsena konkurencija mislam deka ne bese,da ne recam siguren sum deka bese MC=P,znaci marginalnite trosoci se ednakvi na cenata,zosto tamu ni e dadena cenata i nemozeme na nea da dejstvuvame,tuku ja prijajkame takva kakva sto e i ubavo rascitaj si zosto,tokmu od taa pricina padnav jas na vtoriot kolokvium,ne se rascitav ubavo:):):):)))))

--- надополнето ---

Pa jas okolu 60% od predavanjata sum prisuten na makro i do sea ne sum slusnal takvo nesto da ni kaze:):):)))

--- надополнето ---

Seriozna si?????9ta glava ne treba???Nemoj ne me raduj:
):):)

--- надополнето ---

Kolegi,jas deka minatata godina ne go poloziv matematika i deka nemam prisustvuvano na niedno predavanje,dali ke moze da mi kazete ubavo koi temi se za prv kolokvium,a ako gi znaete ne e na odmet da mi gi kazete i tie za vtor,deka vidov nesto sto ste pisuvale,no mi izglea malce zbunuvacki,kako da ima skrateno nesto od minatata godina:):):):):):)))))))

Ne treba 1000000000%

--- надополнето ---

A so finansisko smetkovodstvo sto se resi deneska?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom