- Член од
- 25 февруари 2009
- Мислења
- 110
- Поени од реакции
- 10
Да да ја случајно наслушна и искрено не верував ама доле на списокот е на 01 пишано 2 со пенкалоНе сум била на факултет, ама на страната уште стои на 1ви. И сега на 2ри е????
Да да ја случајно наслушна и искрено не верував ама доле на списокот е на 01 пишано 2 со пенкалоНе сум била на факултет, ама на страната уште стои на 1ви. И сега на 2ри е????
Не сум била на факултет, ама на страната уште стои на 1ви. И сега на 2ри е????
Тоа е дело на деминг и неговите 15 принципи..ЧУДО целта му била речиси идеален систем.Plssssssssssss nekoj ako ima seminarska UPRAVUVANJE SO VKUPEN MENAGMENT-TQM mi treba za zadolzitelna sem. :smir:
Јас како што разбрав за 1 кол. се низи и редови, комбинаторика, детерминанти и матрици и веројатност ..Kolegi,jas deka minatata godina ne go poloziv matematika i deka nemam prisustvuvano na niedno predavanje,dali ke moze da mi kazete ubavo koi temi se za prv kolokvium,a ako gi znaete ne e na odmet da mi gi kazete i tie za vtor,deka vidov nesto sto ste pisuvale,no mi izglea malce zbunuvacki,kako da ima skrateno nesto od minatata godina))))))
Математика и Драге кажа дека ќе биде на 02.11.
Него да каже некој колку задачи имало на испит лани во Јануари и дали имало прашања?
Јас веќе се откажав...
Hah,se nadevam deka dobro si razbrala))))))Јас како што разбрав за 1 кол. се низи и редови, комбинаторика, детерминанти и матрици и веројатност ..
Денес предаде и за координирање. Значи до 250 стр треба:wink:И сеа некој знае до кај точно се учи менаџмент? До 232 или треба и цела тема координирање ? Не сум била на предавање и незнам до кај стасал ни дали има време за Координирање па за тоа прашувам...
Ne treba 1000000000%Hah,ne sum znael se,tuku go otvoriv ucebnikot i se prisetuvav za sto se pagjase,a nekoi raboti gi pamtam seuste,inace sea mi tekna,maksimizacijata na profitot e sekogas MC=MR,samo kaj sovrsena konkurencija mislam deka ne bese,da ne recam siguren sum deka bese MC=P,znaci marginalnite trosoci se ednakvi na cenata,zosto tamu ni e dadena cenata i nemozeme na nea da dejstvuvame,tuku ja prijajkame takva kakva sto e i ubavo rascitaj si zosto,tokmu od taa pricina padnav jas na vtoriot kolokvium,ne se rascitav ubavo))))
--- надополнето ---
Pa jas okolu 60% od predavanjata sum prisuten na makro i do sea ne sum slusnal takvo nesto da ni kaze))
--- надополнето ---
Seriozna si?????9ta glava ne treba???Nemoj ne me raduj:
)
--- надополнето ---
Kolegi,jas deka minatata godina ne go poloziv matematika i deka nemam prisustvuvano na niedno predavanje,dali ke moze da mi kazete ubavo koi temi se za prv kolokvium,a ako gi znaete ne e na odmet da mi gi kazete i tie za vtor,deka vidov nesto sto ste pisuvale,no mi izglea malce zbunuvacki,kako da ima skrateno nesto od minatata godina))))))