Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па мислам дека ако ти се точни сите од теорија положуваш :vozbud::vozbud: така да спремајте убаво теорија.
Ја еве задачите ги изрешив,сега почнувам со теорија.
Сега почнуваш? И ти си бил надежен ко мене:)
Со среќа ако мислиш дека денес ќе ја научиш цела теорија:nesum:

Ај да не идеш сама ќе ти правам друштво :smir:
Мислам дека мноогу луѓе ќе се дружиме у сесија:)

Сега почнуваш? И ти си бил надежен ко мене:)
Со среќа ако мислиш дека денес ќе ја научиш цела теорија:nesum:

:nenene::nenene: 1 и 2-ра глава знам теорија.Сега ќе ја учам само од 4-та а за 5-та незнам може само од слајдовите и од вежби нешто.

Nikoj ne znae sto se pagjalo od teorija po statistika??????neznam na sto najveke da se posvetam...

:nenene::nenene: 1 и 2-ра глава знам теорија.Сега ќе ја учам само од 4-та а за 5-та незнам може само од слајдовите и од вежби нешто.

Pa dobar si od 4 tema nema mn teorija poveke se zadaci:D
neka e so pomin:)pozz

Колеги, 5та глава статистика до каде треба да се учи или цела?

5.5. ne treba

help

Aj nekoj ubavo da mi objasni kako da najdam Z od tablica 3 standardiziran normalen raspored na nekoj broj primer so dve decimali 1.65

Za so edna decimala znam

Neka obrazlozi ubavo

pozdrav

Aj nekoj ubavo da mi objasni kako da najdam Z od tablica 3 standardiziran normalen raspored na nekoj broj primer so dve decimali 1.65

Za so edna decimala znam

Neka obrazlozi ubavo

pozdrav
Во колоната што ти е вертикално(надолу) ги бараш првите две бројки, на пример со твојот број 1.6, а во хоризонталната линија ја бараш втората децимала, во твојот случај 5. таму каде што се спојуваат `линиите` е бројот што го бараш, нормално со 0 од напред пред децималите.

Се надевам дека сфати, објаснив најдобро што можам:)

Може некој да ми каже како ги добил асистентов вредностите во оваа задача:

(4.5)

P(X>= 17) = 0.205+0.137+0.058+0.011 = 0.411 ?

Може некој да ми каже како ги добил асистентов вредностите во оваа задача:

(4.5)

P(X>= 17) = 0.205+0.137+0.058+0.011 = 0.411 ?

Тоа е P(17) + P(18) + P(19) + P(20) = 0.411

P(17) го наогаш според формула за биномен распореd, во овој случај x=17 , n=20 p=0.8 -> 0.205

продолжуваш исто со 18,19,20 и на крај ке добиеш 0.411 ;)

Тоа е P(17) + P(18) + P(19) + P(20) = 0.411

P(17) го наогаш според формула за биномен распореd, во овој случај x=17 , n=20 p=0.8 -> 0.205

продолжуваш исто со 18,19,20 и на крај ке добиеш 0.411 ;)

Fala kolega i mene mi pomogna:D

Дали знае некој да ми каже какви тестови дава Зоран Миновски? Полагам Финансиско сметководство 2, оваа година прв пат го предава. Па да ми кажете нешто повеќе за неговиот стил :D :smir:

Не може да дојде човек на ред од вас! :salut:

kolegi aj ve molam kazete mi dali od 4 tema treba da se ucat u studentov-t raspored i hipergeometriski? zaso nekoi vikaat deka ne treba

Kolegi aj ve molam kazete mi dali od 4 tema treba da se ucat u studentov-t raspored i hipergeometriski? Zaso nekoi vikaat deka ne treba

Ne treba za tie sto se na e-biznis:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom