Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од колку до колку работи студентски сега за пријавувањето испити и до која дата точно е?

од 1 до 10 е пријавувањето и отворени се од 10 - 2

Ако имаш под 5.00,не ни рачунај на државна во е-бизнис,и моли се да те примат во приватна со проширувањето :)

Јас сакам да прашам нешто...
Тие предмети што се на англиски, се полагат исто на англиски или на македонски?:jaj:
На англиски ама лесно е многу не е ништо комплицирано. Со основни познавања на англиски ке сватиш што е поентата.

Ако имаш под 5.00,не ни рачунај на државна во е-бизнис,и моли се да те примат во приватна со проширувањето :)

Јас пак ќе си прашам: Зашто е толку атрактивен е-бизнис? :smir:

Јас пак ќе си прашам: Зашто е толку атрактивен е-бизнис? :smir:

Без навреда ама зошто е полн со луѓе од другите градови (а и од Скопје) кои мислам дека се што има врска во поново време дека се е атрактивно.

Само ќе ти го цитирам еден другар кој кога го прашав зошто не се запишал на е-бизнис ми одговори: “Абе ние немаме бизнис, а не е-бизнис“.

И уште ова, една другарка ја прашувам зошто се запиша на е-бизнис и ми вика: “па гледам дека сите се запишуваат, сите ми беа 5ки, па викам дај чим сите идат и јас ќе се запишам„.

Кажи ми ти само едно: Кај се гледаш како вработен кога ќе го завршиш економско на е-бизнис, тоа е многу битно.

економија е најдобар смер мислам - .. ем ке си влезиш во државана и со 4.00 просек, ем е добар смерот, ем е баран... е сеа има поќе математики, статиски .. ама thats economics is all about...

Треба кај нас смер Економетрија.... ама тоа ти е, кај нас се удира на квантитет со кадриве а не на квалитет... битно да дипломираат по 200-300 економисти, колку ќе знаат тие не е толку битно... релно кај нас нема ТЕЖОК смер.. тежок во смисла како што има во цела нормална европа, и америка, смер од типот на економетрија со математика до болка.

сепак Економија е најблиску до тоа, иако сепак многу далеку.

Само ќе ти го цитирам еден другар кој кога го прашав зошто не се запишал на е-бизнис ми одговори: “Абе ние немаме бизнис, а не е-бизнис“.

И уште ова, една другарка ја прашувам зошто се запиша на е-бизнис и ми вика: “па гледам дека сите се запишуваат, сите ми беа 5ки, па викам дај чим сите идат и јас ќе се запишам„.

Кажи ми ти само едно: Кај се гледаш како вработен кога ќе го завршиш економско на е-бизнис, тоа е многу битно.

Кога ќе дојдеш на економски ќе се соочиш со ова дефинитивно. Има луѓе кои доаѓаат на е-бизнис туку така, додека други знаат што ги чека. Ова второво важи се повеќе и повеќе бидејќи се информираат луѓето кај генерациите што поминале.

Од разговори со луѓе што завршија лани, за вработување, скоро никој од е-бизнис нема проблем. Зошто? Затоа што ги бараат и во ИТ компании. Дел од нив ќе најдеш во СЕВУС, а слушнав дека неколку се вработени и во влада.

Има луѓе кои доаѓаат на е-бизнис туку така, додека други знаат што ги чека.

Епа затоа и прашувам. Незнам што ме чека, незнам каде ќе може да се вработам и што ќе работам ако се запишам и завршам на е-бизнис...

Која насока/дeпaртман би препорачале :toe:

И тие што се вработуваато со е-бизнис се многу малку. Али другар ти убаво ти кажал, и треба многу време да помине за да ние имаме е-бизнис и ќе има вработувања за сите нив како нели подобрите од генерација.

економија е најдобар смер мислам - .. ем ке си влезиш во државана и со 4.00 просек, ем е добар смерот, ем е баран... е сеа има поќе математики, статиски .. ама thats economics is all about...

Да, Економија како смер е ок, ама само ок. Значи маркетинг и менаџмент се супер и со нив е поширок спектарот за запослување. Економија изучуваш општо и не си насочен ама баш кон ништо, друго е ова кога си на маркетинг па веќе имаш познавања од тоа. Сепак се е индивидуално.

Која насока/дeпaртман би препорачале :toe:

А што те влече тебе најмногу. Убави ти се овие горе што ти кажав, сметководство и ревизија малку е потешко исто и финансиски менаџмент мада е интересен. А ако сакаш надворешни работи, врски со други земји и царина тогаш оди на надворешна трговија.:helou:

Се мислам помеѓу сметководство и ревизија и финансиски менаџмент

Се мислам помеѓу сметководство и ревизија и финансиски менаџмент

Сметководство и ревизија е мноу тупаџиски смер-мое мислење, а финансиски менаџмент е топ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom