Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Која насока/дeпaртман би препорачале :toe:
Надворешна трговија,после трет семестар е најлесно и плус имаш најмногу шанси за соработка со странство...и најмногу шанси за вработување во странски компании кои имаат канцеларии тука.

Планирам да поднесам документи на економски во Скопје во август,а од оценките и матурата очекувам некаде 93 поени,па незнам дали ќе бидам примен таму,тие што се запишани ако може да информираат со колку најмалку бодови може да се влезе во државна квота...а планирам на менаџмент.

тешко дека ќе можеш да влезеш со 93 во државна освен ако имаш фатено врски но со оглед на матурскто полагање можно е да имаш среќа(но сепак е мал продентот)

Со резултатите од матурата имам 99 од 100 поени. Економски факултет, доаѓам! :)

Многу луѓе кога ќе им кажан дека ќе се запишам на економски ми велат дека таму имало најголема корупција... Вистина ли е, или така јадаат бурек луѓето?

Многу луѓе кога ќе им кажан дека ќе се запишам на економски ми велат дека таму имало најголема корупција... Вистина ли е, или така јадаат бурек луѓето?

И јас истото го слушнав...

Ептен е вистина, ненормална корупција, од лично искуство зборам

Него да прашам, има некој што полагал испит управувачко сметководство? Да ми објасни малку што-како? Што дава, каква е тежината...и сл.

Еми чаре?
Како помина ти со корупцијата во твоето искуство?

Со корупција, како иначе :pos:
Чаре планирај си некоја пара плус :)
Да не те плашам многу предвреме, може никој ништо нема да ти бара, може ќе имаш среќа

Со корупција, како иначе :pos:
Чаре планирај си некоја пара плус :)
Да не те плашам многу предвреме, може никој ништо нема да ти бара, може ќе имаш среќа

И по колку европски пари сакаат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom