EHF Euro 2014 (Унгарија и Хрватска) - жени

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе го освои турнирот?

• Вкупно гласачи
    57
Хрватициве ќе освојувале медал, само Пенезиќ им вреди, другиве катастрофа се.

Црна Гора - Србија ... не глеам никаков напад во првово полувреме... шутеви од неизградени позиции, многу технички,ментална одбрана... по некоја одбрана на голманкине.. Некој добар шут имаше од Булатович и онаа 5м шо е од Србија.. сеуште не сум ја видела Андреа да игра... не знам зашо Цвијич е на клупа, можда се повреди ко падна на средина негде на полувремево(па нека осети и она како е да играш против терористичка одбрана):kezec:. Радичевич си продолжува со нејзините мизерни игри, испушти една топка без врска...ај второ да видиме..

Оваа Лазовиќ била уствари пикер? Ондак одлична солуција за во Вардар би била, во одбрана не и даде топка да фати на Цвијич, во напад е солидна. Би била двојна замена, во играта за Ѓокиќ а во стилот за Штериова.

Црна Гора - Србија ... не глеам никаков напад во првово полувреме... шутеви од неизградени позиции, многу технички,ментална одбрана... по некоја одбрана на голманкине.. Некој добар шут имаше од Булатович и онаа 5м шо е од Србија.. сеуште не сум ја видела Андреа да игра... не знам зашо Цвијич е на клупа, можда се повреди ко падна на средина негде на полувремево(па нека осети и она како е да играш против терористичка одбрана):kezec:. Радичевич си продолжува со нејзините мизерни игри, испушти една топка без врска...ај второ да видиме..
Билјана Банделиер ( екс Филиповиќ) многу висока е, без скок дава многу лесни погодоци, очекувам јелена поповиќ да влези во игра

Билјана Банделиер ( екс Филиповиќ) многу висока е, без скок дава многу лесни погодоци, очекувам јелена поповиќ да влези во игра
Ко Бујанова ми е :pos:.
Јас сум за на Лекич да и го дадат уште сеа признанието за најдобар играч на светов и за оваа година и сите среќни и весели да сме. :oleee:. И пикер заигра :bravobe:

Црна Гора-Србија тврд меч како и што очекував.Печена беше минус и за на тикет :)
Дуел на две солидни голманки Томашевиќ и Бајрактаровиќ.
Цвијиќ се знаеше дека ќе биде затворена.Не е глуп Аџиќ, знае од каде доаѓа опасноста.На секој тајмаут им викаше како да играат против неа.
Клики маестрална одбрана.Каков играч направивме, злато вреди.Се удира со Банделиер и само си станува како ништо да не и е :) во топ три дефанзифци во свет е :cuc:

Србија се мачеше.Затворени на пикер, Дамјановиќ многу слабо.Онаа од Подравка Живковиќ исто слабо.Барем од овие две очекував повеќе.
Само со расположена Леки што сакаат повеќе ;)

Не ми оставија ни двете екипи некој впечаток.Ептен технички грешки, сигурно имаше преку 30.

Околу Шведска-Хрватска мислам дека пресудија грешките кај домаќинот.
Ждериќ и Јелчиќ мизерни на голот, иако заедно имаа повеќе од Филипа Иден.

Германија исто многу слабо.Да не ги искористиш оние 16 одбрани на Волтеринг стварно срамота :facepalm:
Се разбудија последните 5-6 минути ама џабе отиде возот.Да запнеа уште на почетокот ќе беше друга песна.

Франција се изнамачила со Словачка :facepalm:

Вчера ѕирнав од се по нешто но Норвешка-Романија ја гледав.
Најдобар впечаток до сега ми оставија Норвежанкиве.Колку компактна екипа се секоја чест ;) од контри ги отцепија Романкиве :cuc:

Еве им ги бековите:
Нора Мерк 1.69м
Стине Офтедал 1.68м

Заедно дадоа 8 гола.Значи не било све до висината имало нешто и во менталниот склоп.
Значи реков уште пред да почне првенството Норвежанкиве се на врвот на Европскиот ракомет.Сеуште си стојам на тоа и сега за сега нив ги гледам во финале, за понатаму ќе видиме :)

Нора Мерк има храброст поголема од Карабатиќ. Победник у душа. Локе се врати во репрезентација само поради неа. Иначе Дамњановиќ сигурно била слаба затоа што игра со 50 посто од нејзините можности.

Јас ја гледав Шведска - Хрватска. Хрватициве многу лоши. Им текна да се стегнат последните 3 минути исто како и во прво. Во прво ги вадеше некако Пенезиќ во напад, ама во второ и таа се приклучи на сивилото. 9 технички грешки имаа уште во прво, на крај не знам, а во одбрана Шеваѓинките како духови си проаѓаа. Многу беа спори, немаа ниту еден гол од контра, а и Татари се виде дека е во многу лоша форма.

Јас ова го викам со свој камен, по глава. Затоа во ракометов е смешно што смее и на репрезентација и на клуб да си тренер. Нешто ме зезаше нетот и гледав Црна Гора до 5-3 и баталив, ќе ја изгледам на раат да се среди. Ме радува што Клики од утакмица во утакмица е се боље и боље, ѕид прав. @ElNinho Лазовиќ е сеоска Цвијиќ :) у превод, Цвијиќ без провокации. :Р

останативе резултати денес :uzi:

Дај бе ставајте го цел текст и линкот од доле, па дали сакам да го отворам линкот за да прочитам!
Не само линкови ќе фрчат на темата.

10846416_309121189296288_8621172822375654906_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom