Еден поинаков МАК ТОП 10 - Кајгана edition

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Моите гласови неделава:

1. Fin Amor - La Colonie Volvox

И тоа не ради дубоката поезија која ја прича Гиш, туку ради Калина мојата колешка од факс.Прв пат ко ја изгледав не ја познав, али совршено се уклопува у проектов на Гишон. Калино,ми недостигаш бе пер!

2. Down - Тања Царовска

Малава Ресенчанка ја памтам од времето на "Колку е саат" и "Завршен", али и тогаш беше поим за нашава поп сцена, од едноставна причина шо си го знаеше занаетот и за озбилно пееше. Ова со Лондону е само подип прича,но и таму одеше степ бај степ ( од локални барови, Троја, па до соло проектов).

3. Бар култура - Bernays Propaganda

Излишно е се шо ќе кажам за нив. Ги сакам и тоа е.

Fin Amor - La Colonie Volvox
Down - Tanja Tzarovska
Sun is Gone - Foolish Green

Неделата бр. 3 на ЕПМТОП10 ќе слушнеме дури 4 нови предлози (на претпоследното место дури 3 песни имаа ист број на гласови, затоа сите отпаѓаат од листата), од останатите песни 4 се во искачување, 2 во опаѓање, и имаме нов бр.1. За тоа - потоа. Сега, кратко збогување со песните кои заминуваат од листата.

14. Антитело - Фолтин
foltin-antitelo1.jpg
Ќе остане запаметена како првиот број еден на ЕПМТОП10, кој по искачувањето на врвот, стрмоглаво се струполи на последното место веднаш - во следната недела. Насловната нумера од најновиот албум на битолскиот „псевдо-емигрантски кабаре“ состав, за кој нема потреба детално да се објаснува кои се и што се - само оној кој никогаш не ги слушнал и видел во живо не знае ништо за нив. А такви останаа малкумина. Ladies and Gentlemen - АНТИТЕЛО!!!

--- надополнето: 5 мај 2013 во 20:21 ---
13. 24/7 - The John & Човекот од Хром
thejohn.jpg
Составен од Љупа Ангелов (вокал и гитара), басистот Филип Пајдаков и тапанарот Георги Божиков-Зоро, The John е најпрепознатлив по одличното LP од 2009 „Ти и јас и градот наш“, и мега-популарната „Ние сме од Скопје“. Бендот оформен во 2007 има издадено нов албум во 2012, насловен „Waufvw!!!“ од кој нумерата „24/7“ од седмото место на кое беше позиционирана минатата недела, испаѓа од нашата листа.​

--- надополнето: 5 мај 2013 во 20:41 ---
12. In the Air - Duke B. and Lauren Amaris
Duke+Bojadziev+DB.jpg
По преселбата во САД, во 1999 година, македонскиот композитор, продуцент и пијанист со образование на Беркли се здоби со завидна слава пред се преку креирање на музиката за голем број значајни американски и европски остварувања од областа на филмот. Ги наполни Carnegie Hall во Њу Јорк, The Highline Ballroom, Avalon Theater во Лос Анџелес, Art Basel во Мајами, The Box во Њу Јорк... На листата негови соработки покрај TelepopMusik, Angela McCluskey, Ian Buchanan, Paul Cantelon, Cyndi Lauper и др. се најде и соработката со Lauren Amaris на неколку композиции, од кои In the Air ја слушнавме на нашата листа. По искачувањето на петтото место во првата недела, веќе наредната - ја напушта листата.

--- надополнето: 5 мај 2013 во 21:51 ---
11. Instant Generation - Bei the Fish
beithefish-promocija-585.jpg
Последната песна која оваа недела отпаѓа од листата е Instant Generation, првиот сингл од најновиот албум на скопскиот состав Bei the Fish кој негува (како што самите велат) „фузија од акустични инструменти, електроника и модерни додатоци со воодушевувачката природа на вонземската поп музика“ - At the End of the Sand. И ако „Just an idea“ ги вивна во облаците во 2011 (иако бендот постои уште од 2001), фантастичниот звук надополнет со фантастични рок делници на „At the End of the Sand“ наговестува нивна телепортација многу подалеку, некаде меѓу ѕвездите и планетите. Wait and see ;) Instant Generation по една недела на 4тото место, отпаѓа од листата.​

Ја имаме новата ТОП листа на која можете да забележите дури 4 предлози, од кои еден (поради повеќемината од вас кои ја предложија) дебитира директно на шестото место. 4 песни се искачија нагоре на листата, а 2 паднаа. Трета недела на листата и конечно Foolish Green успејаа да се искачат на првото место. Па: @Hank Moody, @Röddást, @Петар12345, @глагол, @PurplePuma, @CafeDelMar, @Limbo, @turvior, @LetMeSea, @Forrest Gump, @Кики., @Gregor, @Бомбастичен Дрогираш, @Мезнаеш, @AlternativeF, @blue ladybug, @toiise, @blackeyed, @Urban Female, @Sussaro, @Рудници и, @Lyon Bold Italic, @Natural-girl, @ЛеоЛе07, @n/a, @druffle, @Crazy Diamond, @Tom Waits, @Maryah.C, @StormRage, @MARCELLO - преслушајте и гласајте ;)

#003 - 06.05.2013 - 12.05.2013

01.. (y) Sun is Gone - Foolish Green
02. (y) Down - Тања Царовска
03. (y) Fin Amor - La Colonie Volvox
04. (y) Бар култура - Bernays Propaganda
05. (n) Јано мори севдалино - FIN Project
06. NEW Причина предумисла - String Forces
07. (n) Музејот на скршени срца - Smut
08. NEW Холограм - Гордиев јазол
09. NEW Heavenly - Владимир Четкар
10. NEW Деца на транзиција - LD Pistolero

Причина предумисла - String Forces