Еден поинаков МАК ТОП 10 - Кајгана edition

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Пооо колку штрчат Паркети на листава :facepalm:

Instant Generation - Bei the Fish
Бар култура - Bernays Propaganda
Антитело - Фолтин

Ратка пиратка AlternativeF Луси_Лу Сталкерот Gregor еве Ви квалитетна македонска музика. Ај сеа да ве видам не гласајте со изговор "тапа песни".

Антитело - Фолтин
Sun is Gone - Foolish Green
Бар култура - Bernays Propaganda

Ајде мојот избор да не го тупи овај Форест. :icon_lol:

Паркети бе :cenzura:

Мојот прв глас оваа недела без двоумење оди за

Never Let Them Win - Милко (Уште по првото слушање на песната останав ваков o_O. За мене ова е уште еден доказ дека не треба да се суди по „облеката“ и „изгледот“ ;))

Е сега - за преостанатите 2 мои гласа конкурираат 4 песни: Бар култура на Bernays, Instant Generation на Bei the Fish, In the Air на Дуке и Sun is Gone на Foolish Green.

Антитело на Фолтин веднаш ми испадна од конкуренција за моите гласови - за мене претставува разочарување. Се плашам дека овие промени во нивниот звук кои ги навестија со „Ова трансплантирана машина за чукање...“ и ги продолжија со „Антитело“ се со цел да станат поблиски до пошироката публика. А секоја комерцијализација по дифолт значи - пропаѓање! Еве Паркети се совршен пример за тоа. Ми недостига „Архимед“, „Donkey Hot“ и ненадминатиот и неповторливиот „Lo-Lee-Ta-Too“. Дури и албумот со Коџабашија ми се допаѓаше повеќе од „Антитело“.

Другите 2 гласа ќе ги дадам откако ќе ги преслушам спомнатите 4 песни уште неколку пати.

Мојот прв глас оваа недела без двоумење оди за

Never Let Them Win - Милко (Уште по првото слушање на песната останав ваков o_O. За мене ова е уште еден доказ дека не треба да се суди по „облеката“ и „изгледот“ ;))

Е сега - за преостанатите 2 мои гласа конкурираат 4 песни: Бар култура на Bernays, Instant Generation на Bei the Fish, In the Air на Дуке и Sun is Gone на Foolish Green.

Антитело на Фолтин веднаш ми испадна од конкуренција за моите гласови - за мене претставува разочарување. Се плашам дека овие промени во нивниот звук кои ги навестија со „Ова трансплантирана машина за чукање...“ и ги продолжија со „Антитело“ се со цел да станат поблиски до пошироката публика. А секоја комерцијализација по дифолт значи - пропаѓање! Еве Паркети се совршен пример за тоа. Ми недостига „Архимед“, „Donkey Hot“ и ненадминатиот и неповторливиот „Lo-Lee-Ta-Too“. Дури и албумот со Коџабашија ми се допаѓаше повеќе од „Антитело“.

Другите 2 гласа ќе ги дадам откако ќе ги преслушам спомнатите 4 песни уште неколку пати.

Тоа со Паркети и нивната еволутивна регресија ( значи не стагнација) е страшно. Се затекнувам како полесно си признавам дека имам пиено на Секс он д фајр, отколку дека некогаш сум ги слушал циркузантиве.

Фолтин. Сеа шо се закачаш за Фолтин? Единствена комерцијализација мене ми е поезијата што цути од нивните песни во последно време. Ам па и тоа не звучи така лошо. Еве Антитело за мене е најлошата песна од албумот, затоа повлечи си го зборот.

Тоа со Паркети и нивната еволутивна регресија ( значи не стагнација) е страшно. Се затекнувам како полесно си признавам дека имам пиено на Секс он д фајр, отколку дека некогаш сум ги слушал циркузантиве.

Фолтин. Сеа шо се закачаш за Фолтин? Единствена комерцијализација мене ми е поезијата што цути од нивните песни во последно време. Ам па и тоа не звучи така лошо. Еве Антитело за мене е најлошата песна од албумот, затоа повлечи си го зборот.
Ни една не е подеднакво добра како „Lo-Lee-Ta-Too“, „Garneta“, „I'll Die if You Touch Me", „Архимед“, „Прсти, прсти“... И да е „Антитело“ најлошата на албумот, не го повлекувам зборот!!! И точка! :D
--- надополнето: 23 април 2013 во 21:23 ---
BTW, и Бар култура на Bernays ќе остане без мој глас овојпат. Не дека е лоша песната, туку и тие као малку да имаат застрането од патот по кој се движеа во минатото. Ако некогаш беа извонредни, сега се само одлични ;) Остануваат уште три песни - конкуренти за моите 2 преостанати гласа: Instant Generation, Sun is Gone и In the Air.

Погрешно знаме најјака ми е од пропаганда :D Од најновите. Иначе за гласањево се думам, некако ограничен се чувствувам. Фолтин се ок, ама од премногу слушање во живо ми скурчија најискрено.

ОК, сега е дефинитивно. Освен Милко, моите 2 гласа ги добиваат уште и
Instant Generation - Bei the Fish
Sun is Gone - Foolish Green

Tребаше и ова да го ставевте во листата

Антитело - Фолтин
Кога веќе не сте ја ставиле 128
dissatisfied.gif

I disapprove of д правилото дека песните треба да се од последните година дена. Тапа е тоа. Има тон добри песни што се постари, не треба да има такво ограничување, не ја гледам логиката во тоа. Zlatikevichius зашто така?

Антитело - Фолтин
Кога веќе не сте ја ставиле 128
dissatisfied.gif

I disapprove of д правилото дека песните треба да се од последните година дена. Тапа е тоа. Има тон добри песни што се постари, не треба да има такво ограничување, не ја гледам логиката во тоа. Zlatikevichius зашто така?
Читај погоре! Тоа правило не важи. Ограничувањето сега е поголемо - ќе има и постари песни ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom