Еден малку поинаков предлог

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.262
Поени од реакции
12.557
Познавате жена со која единствената заедничка работа е сексот и најголемото поминато време е она под чаршафи и познанството завршува кога заминувате сабајлето а започнува некоја друга вечер кога се соблекувате. И повеќе од очигледно е дека немате некоја иднина, но наеднаш, таа ви дава еден предлог. Единствената работа која ја бара од вас е да и направите бебе, и притоа да немате никакви обврски на било кој план со детето.

Што правите?

ја не прам бебе, ако носам дете на светов че биди колку мое толку и од жената... не мислам комплекси после да си набива детето демек без татко.. а од друга страна па едино само ако излези детето неоцекувано би дошло до абортус, иначе не и начукувам бебе, ако сака да биди трудмна посто банки за сперма..

И ондак и кинам врска ебаго

Комплицирано. Се надевам дека не е се работи за прикаска од животот. Бидејќи не можам да одговорам од машка перспектива, еве ќе се обидам да го изанализирам резонот на таа под чаршавите.
Симптоматично е што се работи за повеќе ноќи. Ние, жените, емотивно се врзуваме за сексуалните партнери, па макар било тоа и најкраткатката авантура. Подолг период, посилно врзување.
Ако жената сака да направи дете и при тоа не бара од партнерот никакви обврски - може и треба да го направи тоа без да го информира и консултира.
Не е фер и не е во ред, да му го остави шубето на човекот дека негде има рожбиче, а тој нема пристап, односно нема обврски кон детето.
Мене ова ми смрди на местенка.

Ova e krajnoto resenie. Koga zenata oseka deka ke go zagubi pod carsafot pa se obiduva so extremna postapka da te zadrzi?
Poinaku neznam kako bi mozelo da se tolkuva.
Ne be begaj, mnogu stapici ima vo ovoj predlog, mnogu geni mnogu DNK zaebi.

Јас ке гледам од женски аспект исто така ко Ацева, бидејки од машки неможам и е но сенс...Па ако некоја жена дава ваков предлог мора да има причина, бидејки ние жениве му ја мислиме многу однапред за тие работи...99% е местенка, а 1% можно е да биде некоја друга причина пр. со другиот партнер (ако постои) да неможе да има деца...што знам ама у фаца некој тоа да ти го каже не е баш во ред сепак нешто стои во позадина.

Море има да бегам 10000 км подалеку ако треба.Нема шанса.Не сум машина за правење деца.И после може да има уцени,па ова-она.Не фала.

Според мене има и една друга причина поради која би предложила такво нешто една жена. Можеби чувствата станале силни, но гледа дека од негова страна се движи се во еден правец - само секс. Можеби сепак сака да остане нешто од таа љубов која ја има кон него. Има жени кои се одлучуваат никогаш да не се омажат, кои се задоволни само со дете од тој човек кој мисли дека и за нејзе се` е секс, а всушност постојат подлабоки чувства.
Шо знам.

Dali vi padnalo na pamet deka zenata saka da ima dete,no ne i maz? Saka sama da go odgleduva,da go vospituva,da ostane nevrzana,a da stane majka? So tipot verojatno vlegla vo sex-vrska,za da go podzapoznae i da se osigura deka deteto sto saka da go ima ke bide normalno,zdravo,ke mu go znae potekloto,i genite i DNK-ta i ke go cuva i izrasne vo normalna licnost,kako i site drugi deca koi rastat so samohrani majki.
Namesto da posvoi dete,go odbrala ovoj nacin,da go znae tatkoto so kogo ke ima dete,a istovremeno od nego (tatkoto nema da bara ama bas nisto). Takvi majki ima mnogu,ne se prijavuvaat javno,duri i ne mu kazuvaat na tatkoto deka e tatko. Ednostavno go pravat toj cin i ne mu soopstuvaat za ponatamosniot razvoj na sopstvenata sostojba.
Malku e sebicno,no vo takov slucaj tatkoto e samo poznat donator!!!
Vi teknalo? I toa e mozno! :)

bibika напиша:
Dali vi padnalo na pamet deka zenata saka da ima dete,no ne i maz? Saka sama da go odgleduva,da go vospituva,da ostane nevrzana,a da stane majka? So tipot verojatno vlegla vo sex-vrska,za da go podzapoznae i da se osigura deka deteto sto saka da go ima ke bide normalno,zdravo,ke mu go znae potekloto,i genite i DNK-ta i ke go cuva i izrasne vo normalna licnost,kako i site drugi deca koi rastat so samohrani majki.
Namesto da posvoi dete,go odbrala ovoj nacin,da go znae tatkoto so kogo ke ima dete,a istovremeno od nego (tatkoto nema da bara ama bas nisto). Takvi majki ima mnogu,ne se prijavuvaat javno,duri i ne mu kazuvaat na tatkoto deka e tatko. Ednostavno go pravat toj cin i ne mu soopstuvaat za ponatamosniot razvoj na sopstvenata sostojba.
Malku e sebicno,no vo takov slucaj tatkoto e samo poznat donator!!!
Vi teknalo? I toa e mozno! :)
A prikaznata deka ne ni trebaat mazite i ovo ono.:star:
Ako saka dete a ne i treba tatko ima banki za takvi raboti.Dobro kaj nas gi nema ima samo donatori, ali....aj

bibika напиша:
Namesto da posvoi dete,go odbrala ovoj nacin,da go znae tatkoto so kogo ke ima dete,a istovremeno od nego (tatkoto nema da bara ama bas nisto). Takvi majki ima mnogu,ne se prijavuvaat javno,duri i ne mu kazuvaat na tatkoto deka e tatko. Ednostavno go pravat toj cin i ne mu soopstuvaat za ponatamosniot razvoj na sopstvenata sostojba....

Така де. Никој не рече дека не се снаоѓале женички на овој начин.
Битната разлика, во овој ексерсајз на Андоник, е што г-жата соопштува дека ќе се случува дете. Му го соопштува тоа на човек со кој нема намера да живее, или обратно, а има намера да му ја остаи во глава идејата дека некаде преку улица (или преку океан, не е битно) ќе постои не-негово дете.

Онаа "копкањето" е проблем.... отпрвин ке речеш... Абе нема проблем ќе ја затруднам... таа ке роди.... нејзина одговорност... таа нека го расте... јас немам никаква врска.... и после тоа ке почнаат да "улетуваат" мислите од типот.... Којзнае дали личи на мене или на неа..... Го сака Јувентус како и јас.... Ех да ми беше тука сега да му покажев некој финта како да фајќа женски.... а што ако не е машко туку женско.... таа мене не ми кажа.... што ако поминало моето дете покрај мене а јас не го знам.... :lud::lud::lud:

Андроник напиша:
Познавате жена со која единствената заедничка работа е сексот и најголемото поминато време е она под чаршафи и познанството завршува кога заминувате сабајлето а започнува некоја друга вечер кога се соблекувате. И повеќе од очигледно е дека немате некоја иднина, но наеднаш, таа ви дава еден предлог. Единствената работа која ја бара од вас е да и направите бебе, и притоа да немате никакви обврски на било кој план со детето.

Што правите?

Da go kazam svoeto mislenje.
Ako veli deka ke nemate nikakvi obvrski na bilo koj plan so deteto i ako toa na vas vi e dovolno,bidete donatori. No, ako mislite deka ke pocnat da ve jadat misli od pogore navedenite,slobodno odbijte ja zenata,neka odi na klinika da si go bara chareto.
Mislam deka ne se site zeni tolku rasipani,kako sto se misli,za da se ocekuva deka eden den ke go zloupotrebat "momentot" i ke pocnat da go baraat tatkoto na svoeto dete.
No,isto taka mislam deka mozebi ke pomognete,a nema da napravite nisto povece od ona sto i inaku go pravite so taa zena-sexate!
Toa sto taa vi soopstuva sto saka,odnosno bara od vas bas vie da bidete tatkoto na nejzinoto dete,sepak e nejziniot nacin da vi pokaze sto taa vsusnost saka od vaseto sexanje!
(Ova e samo eden aspekt.Gi ima mnogu)

Дете кое сум го направил е моја обврска. Точка. Има да ја гонам до крајот на светот, ако треба. Ако сака дете на таков начин - нека оди во банка за сперма и нека си најде донор. Таков гест страшно ќе ме изнервира.

Ники, бе, братче, бегај од таа к`о ѓаол од темјан. Види, богати, бебенце да и` направиш и после 10 години - туп! малиот на врата: „Тато, тато, дај 300 евра за нов мобилен”.
Ако жената сака да и` остане нешто од врската, болно е да сака да и` остане дете, наместо убави спомени.
Ако сака бебенце, има банки за спрема, клиники, посвојување...

Во никој случај и никогаш не би се согласил на ваква работа. Луѓе, мое дете кон кое ќе немам одговорност и мајка на тоа дете со која не сакам да бидам? Извинете, јас сум конвенционален типац, сакам да се будам секое утро покрај мајката на моето дете и да си играм со малиот/малата, а не да не знам ни како се вика. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom