eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Имам порачано нешто поминаа 40 дена уште не е стигнато, има уште неколку часа од периодот и сакам да направам open case. Сакам да прашам дали порачаниот продукт ќе ми стигне или го враќаат назад кај продавачот, а мене ми ги враќаат парите полсле тој open case?

Tracking number: --
Значи овој не се замара ? Ми пиша дека го пратил тоа, а тракинг намбер нема :eek:

Немаш тракинг значи, исто и кај мене иам 10 нарачки под 10$ за ниедна нема тракинг :)

Немаш тракинг значи, исто и кај мене иам 10 нарачки под 10$ за ниедна нема тракинг :)

Не е нарачката под 10 туку човекот сакал да се релаксира сега имале некоја кинеска нова година и ќе почнеле со работа од 10ти февруари (мислам дека сите празнуваат). После тоа ќе ми дадел и тракинг намбер :)

Порачав рачен часовник во вредност од $99 со Free Shipping. Го контактирав продавачот, часовникот бил стигнат во МК, на царина. Еве и слика што ми прати продавачот:

$_4.JPG

Што е следно сега? Како да го земам часовникот, како е процедурата? Иначе, прв пат порачувам, ова тест беше да видам дали ќе стигне порачаната роба.

Порачав рачен часовник во вредност од $99 со Free Shipping. Го контактирав продавачот, часовникот бил стигнат во МК, на царина. Еве и слика што ми прати продавачот:

Прегледај го приврзокот 83256

Што е следно сега? Како да го земам часовникот, како е процедурата? Иначе, прв пат порачувам, ова тест беше да видам дали ќе стигне порачаната роба.

абе треба дома да ти го донесат... ама нашата пошта.. може и после месец дена да го донесе.. најубаво да си јавиш и главна пошта или у твојата кај што живееш и да прашаш дали ти стигнало и да идеш да си ја земеш сам...

На царина ти заглавил тоа значи дека ке ти биде царинет саатот, треба да ти стигне у сандаче известување дека имаш нешто на царина и мислам дека идеш дирекно у царинска управа да си пополниш документи платиш царина 15% од цената и 18% ддв мислам беше и после тоа си го зимаш :)

На царина ти заглавил тоа значи дека ке ти биде царинет саатот, треба да ти стигне у сандаче известување дека имаш нешто на царина и мислам дека идеш дирекно у царинска управа да си пополниш документи платиш царина 15% од цената и 18% ддв мислам беше и после тоа си го зимаш :)

Ама вака на 15 му го задржале ќе плати и лежарина нека оди што побрзо .

Мамата в пичка да им ебам, а мора ли да одам директно во царинска управа да го земам или може некако преку локалната пошта да го земам и таму да платам тоа што треба?
Не сум од Скопје затоа, треба да ја барам сега таа царинска управа, да мрзнам по патишта за еден часовник мочан, да ти ебам државата скапана да ти ебам.

Иначе, никакво известување ми нема стигнато дома, случајно ми текна вчера да прашам до кај е процесот. Лежарина мислам се плаќа ако ти стигнала пратката преку ДХЛ.

Има уште некој друг од лично искуство да каже што точно треба да се направи во ваква ситуација?

Мамата в пичка да им ебам, а мора ли да одам директно во царинска управа да го земам или може некако преку локалната пошта да го земам и таму да платам тоа што треба?
Не сум од Скопје затоа, треба да ја барам сега таа царинска управа, да мрзнам по патишта за еден часовник мочан, да ти ебам државата скапана да ти ебам.

Иначе, никакво известување ми нема стигнато дома, случајно ми текна вчера да прашам до кај е процесот. Лежарина мислам се плаќа ако ти стигнала пратката преку ДХЛ.

Има уште некој друг од лично искуство да каже што точно треба да се направи во ваква ситуација?

Сум плаќал досега 3 пати царина и јас сум од друг град и си ги подигав пратките од мојата локална пошта, немаш потреба од идење скопје само појди си до пошта прашај до каде е пратката ;)

17track.net проверувај си овде до каде е, ако неколку дена е во скопје одма иди в пошта и има да го најдат од одма

Денес имав една ситуација у пошта, ми дадоа грешна пратка а и јас не приметив одма. Се враќам по пола саат ми вика нема таква пратка а во нивното тефтерче со имиња на луѓето убаво стоеше моето име кај шо се потпишав.
Малце им повишив тон и сега пред 10 минути си го зедов

Јас имав еднаш нарачано часовник, и ми стигна ливче за да одам да го подигнам во пошта кај жележничка станица, и за него платив 2000 ден царина.

Јас имав еднаш нарачано часовник, и ми стигна ливче за да одам да го подигнам во пошта кај жележничка станица, и за него платив 2000 ден царина.

Колку пари беше часовникот? Со Free Shipping?

Околу 90 долари со достава, мада тие пари ги направив на амазон мтурк.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Вреди да се замараш со хитовите за 0.05$ од хит?
Сњ замарав пред 3 години кога можеше да се регистрираш како американец, кога имаше хитови од 5 долари па нагоре.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom