eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
И двата сајта се од оние што ти нудат услуга да ти порачаат и препратат нешто у случај кога не можеш сам(обично ако немаш пејпал) и им плаќаш услуга а колку што гледам скапи се.поарно напрај си пејпал и нарачај си директно или купи си од амазон со кредитна/дебитна картица.или некој роднина од странство нека ти нарача што ти треба.ене гледам за производ од 30-80 долари на првиот сајт зимаат 30% провизија.али сепак ти си знаеш.

Планирам да нарачам нешто многу мало и евтино, така да ме интересира дали се овие веродостојни? Некој да имал искуство некое со нив?

Дечки има ли некој тука од Тетово кој купува преку интернет? Најдов едно 20-30 ствари на ebay кои би сакала да ги купам. Сите се со цена од по 1 долар, со фри шипинг. Јас немам картичка за купување преку интернет, а еве еден од производиве гледам дека го нема веќе. Ако би ми излегол некој во пресрет, би била благодарна :)

Дечки има ли некој тука од Тетово кој купува преку интернет? Најдов едно 20-30 ствари на ebay кои би сакала да ги купам. Сите се со цена од по 1 долар, со фри шипинг. Јас немам картичка за купување преку интернет, а еве еден од производиве гледам дека го нема веќе. Ако би ми излегол некој во пресрет, би била благодарна :)

Јас, можеш во инбокс да ме контактираш
--- надополнето: 11 јануари 2014 во 18:04 ---

ако сака некој да наручи нешто од ебај преку пејпал, а не може да стави пари на пејпал можам јас да му пратам имам 10евра моментално можно е во скоро време да добијам уште средства на мојот акаунт, значи ако има некој што сака да прави размена јас на него му праќам 10 евра на пејпал а тој на мене 10 евра на манибукерс или нетелер нека ми пише

--- надополнето: 11 јануари 2014 во 18:04 ---

OMG, OMG фала ти нај. Ајде ќе ти пишам во инбокс.

Има некој што порачувал нешто од европа околу и над 150 евра ? Се ли поминало во ред со порачката? Со оглед на ситуацијата со ибеј во мк. Може и пп

Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk

Во случај да не ми стигне пратката (со платен шипинг) и продавачот одбие да ми врати пари или препрати, можам преку пејпел да си ги вратам некако парите?

Во случај да не ми стигне пратката (со платен шипинг) и продавачот одбие да ми врати пари или препрати, можам преку пејпел да си ги вратам некако парите?
Ако ти е на наша адреса направен тешко .. така и парите ќе ги изгубиш и акаунтот ќе ти го блокираат ! Вака само чекај да ти стигне или да ти врати пари .

Ако ти е на наша адреса направен тешко .. така и парите ќе ги изгубиш и акаунтот ќе ти го блокираат ! Вака само чекај да ти стигне или да ти врати пари .
Значи никој не ми гарантира за праткава? Пошто не е мал шипингот само тој беше 25$. Прв пат вака, требаше на 17 јан. да стигне.

Значи никој не ми гарантира за праткава? Пошто не е мал шипингот само тој беше 25$. Прв пат вака, требаше на 17 јан. да стигне.

Требаше ама сите пратки каснеа дека празници ова она нова година ...

Ми се деси и мене истото со Ксенон светла, естимејтед беше на 2ри декември ми стигна вчера (12ти) така да ако имаш тракинг намбер ѕирни си до кај е
Овие што се преку USPS можеш да ги следиш само во границите на америка после тоа исто ко да ти е free пратката. Како да се следат од кога ќе ја напуштат? Ова многу ретардирано платена пратка да не можеш да следиш. Ај разбирам бесплатниве

Пред некој ден порачав од ebay (од продавач од кина) едно екранче за во кола. Стигнуваат ли известувања како на aliexpress и dx.com ? Кога ќе го добијам tracking number-от и дали има можност за отворање на dispute во случај на незгода :D ?

Пред некој ден порачав од ebay (од продавач од кина) едно екранче за во кола. Стигнуваат ли известувања како на aliexpress и dx.com ? Кога ќе го добијам tracking number-от и дали има можност за отворање на dispute во случај на незгода :D ?

Зависи од продавачот, отвори у Purschase History и види дали имаш тракинг намбер, некои кинези даваат некои не обично за стварите што се под 10$ никој не се нафаќа да ти дае тракинг намбер или пак го наплатува 1-3$

Зависи од продавачот, отвори у Purschase History и види дали имаш тракинг намбер, некои кинези даваат некои не обично за стварите што се под 10$ никој не се нафаќа да ти дае тракинг намбер или пак го наплатува 1-3$

Tracking number: --
Значи овој не се замара ? Ми пиша дека го пратил тоа, а тракинг намбер нема :eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom