eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
И двата сајта се од оние што ти нудат услуга да ти порачаат и препратат нешто у случај кога не можеш сам(обично ако немаш пејпал) и им плаќаш услуга а колку што гледам скапи се.поарно напрај си пејпал и нарачај си директно или купи си од амазон со кредитна/дебитна картица.или некој роднина од странство нека ти нарача што ти треба.ене гледам за производ од 30-80 долари на првиот сајт зимаат 30% провизија.али сепак ти си знаеш.
Тие земаат 30% провизија,кога ќе ги додадеш и царината и ддв то производот ќе достигне астрономска цена.
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 22:02 ---
Можам ПејПал да направам преку Бугарија?
Јас имам бугарски пејпал на бугарски државјанин со негова копија од лк. а адреса на достава Македонија,Само треба да одам во Бугарија сопственикот да стави мои пари на неговата сметка.
Пред некој ден се регистрирав на skrill,моментално чекам писмо со пасворд па ќе видам дали од мојата сметка во МК можам да си прфрлам пари на пејпалот.
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 22:06 ---
Што стана со зголемувањето на лимитот на 150 евра за да се стимулира онлајн пазарењето.

13 Delivery arranged no details expected SKOPJE - MACEDONIA, REPUBLIC OF

14:44
--- надополнето: 31 јануари 2014 во 20:54 ---
Некој да објасни што значи ова, преку DHL одеше пратката

Еве од мене едно искуство:

- часовник од $99 (со Free Shipping) порачан од eBay со PayPal
- стигнува пратката во МК и после 2 недели (или повеќе) стигнува писмо од царина во кое ве известуваат дека најкасно во рок од 10 дена треба да доставите фактура/сметка/документ за вредноста на стоката (во случајов часовникот). Доколку не доставите, пратката ја враќаат на испраќачот.
- испраќате принтскрин од нарачката од eBay + принтскрин од PayPal трансакцијата на овој емаил: ciposta@customs.gov.mk
- после 1-2 дена поштарот ви го носи часовникот дома и на лице место плаќате околу 1150 ден.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
и од мене едно искуство, нарачани адидас патики од ибеј за 63-64 долари со се шипинг, стигнаа преку ДХЛ за 2 дена, доставени до дома без ниту денар платен за царина или некакви трошоци на ДХЛ

Гледам будали на ибеј шиткаат ајфони со flappy birds, може ли некој да ми објасни како најбезбедно да направам акаунт и да пуштам оглас?

Дали ако ги порачам овие ќе има царина, и дали е дозволено ваква работа да се порачува. Сакам да купам 3 така да не надминуваат 45 евра.
$T2eC16FHJIYFHOE1HpjVBSQUNrpbwg~~60_12.JPG

Дали ако ги порачам овие ќе има царина, и дали е дозволено ваква работа да се порачува. Сакам да купам 3 така да не надминуваат 45 евра.
$T2eC16FHJIYFHOE1HpjVBSQUNrpbwg~~60_12.JPG

Не би требало, јас нарачував слично нешто и поскапи беа и немаше царина. Ама не ти препорачувам сите 3 одеднаш да ги нарачаш

Не би требало, јас нарачував слично нешто и поскапи беа и немаше царина. Ама не ти препорачувам сите 3 одеднаш да ги нарачаш
Има шипинг затоа сакав трите наеднаш да ги порачам. Фала на одговорот.

и од мене едно искуство, нарачани адидас патики од ибеј за 63-64 долари со се шипинг, стигнаа преку ДХЛ за 2 дена, доставени до дома без ниту денар платен за царина или некакви трошоци на ДХЛ

Или си герила маркетинг на DHL, или ти си единствениот Македонец кој DHL не го поебале за царина + шпедитерски трошоци :)

Или си герила маркетинг на DHL, или ти си единствениот Македонец кој DHL не го поебале за царина + шпедитерски трошоци :)

Најсериозно, и јас се изненадив кога ми рекоа дека не треба ништо да платам, прво што прашав кога ми се јавија на телефон да ми кажат дека пратката е стигната е колку треба да платам за да си ги подигнам, ми вика тој од ДХЛ не треба ништо, прашав дали може да ми ги достават до дома и дали тоа се наплаќа ми вели не се наплаќа само прати ни мејл со тракинг бројот од нарачката и адреса каде сакаш да ја доставиме

Стално порачувам разноразни производи од Германија кои ми ги испраќаат со ДХЛ,а во Македонија никогаш ништо не ми наплатиле.

btv
Што му давате толку големо заначење на ибеј
Исто му доаѓа како јас да купам нешто од продавница потоа да се премислам дека не ми се допаѓа и да го огласам на пазар3.
Нормално поскапо од продавница па да падне бинго ако го купи некој.

Колку време се чека пред да се појави опцијата да ескалираш case до eBay?

На кои брендови мобилни телефони ставаат царина? На сите или на познативе само? Пример ако земам леново?

Poracav za prvpat nesto od ebay onaka sitno za da probam i sega me interesira bidejki ne mi davaat tracking number(treba da doplatam) , koja e sega postapkata? Dali proizvodot doagja na adresata koja sum ja navel ili vo posta?

Poracav za prvpat nesto od ebay onaka sitno za da probam i sega me interesira bidejki ne mi davaat tracking number(treba da doplatam) , koja e sega postapkata? Dali proizvodot doagja na adresata koja sum ja navel ili vo posta?
Зависи колкаво е пакувањето и дали живееш во куќа или стан. Ако си во стан повеќето пратки ти стигаат со известување во сандаче да дојдеш да си го подигнеш во пошта.

Не бери гајле за тракинг број. И да знаеш често им треба по месец и повеќе да стигнат поготово од Кина. До 45 дена ако не е стигнато можеш да се жалиш преку е беј и ќе ти ги вратат парите без проблем.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom