eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Imam poracano od ebay i mi kasne porackata veke 2 dena pisuva deka treba da stasa od 20 februari do 2 mart no ja nema uste, Dali da mu pisam na prodavacot oti koga odam u contact seller mi vika da napisam mobilen broj i deka oni ke me iskontaktirat dali nekoj do sega ima vakvo nesto praveno koga mu kasne porackata i dali ke ti se javat ako ostaves mob broj posto malku slabo mi ode angliskiot :)[DOUBLEPOST=1393949072][/DOUBLEPOST]Imam poracano od ebay i mi kasne porackata veke 2 dena pisuva deka treba da stasa od 20 februari do 2 mart no ja nema uste, Dali da mu pisam na prodavacot oti koga odam u contact seller mi vika da napisam mobilen broj i deka oni ke me iskontaktirat dali nekoj do sega ima vakvo nesto praveno koga mu kasne porackata i dali ke ti se javat ako ostaves mob broj posto malku slabo mi ode angliskiot :)

Здраво,
Имам едно другарче кое е моментално во Америка, ми купи телефон од тамо преку eBay, и сега сака да ми го прати, па сакав да прашам, преку која пошта е најсигурна и најефтина испораката за Македонија...
Ви благодарам.

Истиве прашања се над 20-30 пати поставени (само за различен производ) и одговорени.
Прочитајте ги страниците наназад, сигурен сум дека ќе го најдете одговорот.

како функционира tracking number,во секој момент ќе знаеш каде е или кај што се пријавува на пр.коа го праќаат во кинеска пошта па на пристанише па у контињер и пошта у мк последно или дали он може да види дека ти стигнало дома ?

како функционира tracking number,во секој момент ќе знаеш каде е или кај што се пријавува на пр.коа го праќаат во кинеска пошта па на пристанише па у контињер и пошта у мк последно или дали он може да види дека ти стигнало дома ?

Кај што се пријавува. Прво во кинеска пошта, па ќе пишува дека е пратено, па ќе се пријави некаде на аеродром и пак после ќе пишува дека е пратено и после најчесто стигаат во Чешка, гледаш дека стигнало во Чешка и почнуваш да го пратиш на страната на нашата пошта. И на крај ќе пишува дека ти е пратено на домашна адреса. А дали тој може да види дека ти стигнало, не знам

Сум плаќал досега 3 пати царина и јас сум од друг град и си ги подигав пратките од мојата локална пошта, немаш потреба од идење скопје само појди си до пошта прашај до каде е пратката ;)

17track.net проверувај си овде до каде е, ако неколку дена е во скопје одма иди в пошта и има да го најдат од одма

Денес имав една ситуација у пошта, ми дадоа грешна пратка а и јас не приметив одма. Се враќам по пола саат ми вика нема таква пратка а во нивното тефтерче со имиња на луѓето убаво стоеше моето име кај шо се потпишав.
Малце им повишив тон и сега пред 10 минути си го зедов
Na 17track.net ne mozes da vidis koga pratkata vlegla vo RM, kazuva samo koga e primena pratkata vo maticnata posta i koga e ispratena od tamu (barem vo moite slucai e taka, so naracki od Velika Britanija, preku Royal mail). Ete bas segam cekam pratka koja kasni veke nedela dena i uste pisuva transporting, isto kako i za prethodnata pratka koja ja imam primeno pred mesec dena - i za nea uste pisuva transporting, ne kazuva deka e pristignata vo makedonija primena od naracatelot-jas. Ne znam dali postoi drugo mesto na koe moze da se proveri do kade konkretno e pratkata, ne veruvam deka od heathrow, london, avionski ispratena i trebaat poveke od 11 dena da stigne do ovde. Vo posta kaj nas tvrdat deka ne postoi moznost da e veke stignata vo makedonija, a tie da ne me izvestat vednas.

17track.net само собира информации од сите локални сајтови за следење на пратки и ги дава на едно место. Дава информации дека за Македонија, нормално доколку нашиве поштари ја очитаат пратката, што не секогаш го прават. Имам неколку пратки што ми се пристигнати, а на тракинг уште стои дека се некаде низ светов. А уште не сум видел во нашава пошта пратката да смени статус во испорачана, едноставно не се замараат со тоа.
А за пратката од Лондон можно е, зависи дали е писмо или пакет и на кој начин е пратена, различни се начините на достава.

нарачав тестатура за лап топ од кина пред две недели и ми се јавува денес еден од пошта2 (албанец) ми вика ти стигнало некое писмо дали е твое(се јавил на информации да му го кажат мојот број).Му викам дека очекувам од кина тестатура и тој клапушот ми вика како се вика тестатура на англиски му кажуем кеборд он ми вика пишува на пратката аксесорс??Не знаеле кај да ја пратат во која пошта да ја препратат пошто сум од драчево би требало у драчево поштата да ја пратат дека претходно ми стигале на врата.Отидов прееска у пошта 2 нова железничка и си подигнав(тие старките што се арогантни на шалтер)..тоа е МК(n)

се исплати ли 5 долари поише да се плати за tacking number, i insurance(што е ова уствари гаранција или?)

се исплати ли 5 долари поише да се плати за tacking number, i insurance(што е ова уствари гаранција или?)

Зависи колку вредна ти е пратката. Ако е нешто над 45 евра самите ќе ти ставаат tracking number. Али за ситници до 15 евра не ти треба. Поготово ако е од Кина. За тие ако не стигне ќе ти ги врати парите или ќе ти го прати пак дури не стигне.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Зависи колку вредна ти е пратката. Ако е нешто над 45 евра самите ќе ти ставаат tracking number. Али за ситници до 15 евра не ти треба. Поготово ако е од Кина. За тие ако не стигне ќе ти ги врати парите или ќе ти го прати пак дури не стигне.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

за слушалки околу 35 евра, од јапан, ок ако немора ке пробам

Дечки помош ако знаете? Нормално барам на ибеј шипинг ту мацедониа, и кај производот пишѕва МЕЈ НОТ ШИП ТУ МАСЕДОНИА па идам да го контактирам селерот па таму стискаш шипинг и на крај после цела таа мука си пишува дека дава шипинг.па треба да му пишеш порака па тој да одговори на емаил. Постои ли побрз едноставен начин како да видам дали производот е со шипинг. Не можам да поверувам дека ИБЕј напраиле толку комплицирано нешто безмислено.

Здраво,
Дали некој има искуство со порачка на нешто од овој тип http://www.ebay.com/itm/161301997448 за лична употреба.
Ме интересира дали би стигнало без проблеми или можно е да закочи на царина?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom