eBay (официјална тема)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Сакал несакал мора да ти ги испрати,ако не отвори му спор.
Е сега има опција да ти ги врати парите или да ги испрати звучниците а ти можеш неутрален или негативен кометар да му пишеш.
Му пишав, ако не ми одговори за 48h ке превземам некоја мерка или спор или негативен. Со се тие 48h точно 10 дена.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Пред недела дена на аукција успеав да дадам најголема понуда за едни звучници со се поштарина факаат окулу 20$. Еве скоро 8ми ден фака а типот никако не сака да ми ги прати, нормално парите од сметка си ги земаа но од него ни трага ни глас. Си стои тоа paid on 30.03 ама од тогаш ништо. А рејтинг има 100% без ни еден негативен коментар. Некој совет дечки?
Како што ти кажа Грин рут закану му се со негативен фидбек во порака али ете ако има под 1000 фидбек нема да му е битно ќе отвори нова продавница .. Така лани ми се деси мене начекав едни патичиња Адидас на аукција од еден американец на ибеј и ги зедов за 20$ + 15$ поштарина и кај мене помина околу 5-6 дена и му пишав дека ќе им закачам негативен фидбек и ги пратија . Им значи многу фидбекот на таквите продавачи.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Paypal напрсив прееска аааали ми вика дека не ја прифаќа картицата. Виза електрон од комерцијална. Шо е работа?
Или не е за у оваа тема?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Paypal напрсив прееска аааали ми вика дека не ја прифаќа картицата. Виза електрон од комерцијална. Шо е работа?
Или не е за у оваа тема?
Електронско банкарство имаш?
Ако имаш логирај се,таму го имаш кодот па на пејпал верифиццирај ја

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Сакал несакал мора да ти ги испрати,ако не отвори му спор.
Е сега има опција да ти ги врати парите или да ги испрати звучниците а ти можеш неутрален или негативен кометар да му пишеш.
Не мора да му ја испрати. Ќе му стегне cancel и како причина ќе наведе out of stock. Го знам ова бидеќи продавам на Ибеј. Дали после тоа може да му остави фидбек не сум сигурен. Мене не ми стегнал до сега никој негативен или неутрален фидбек.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Електронско банкарство имаш?
Ако имаш логирај се,таму го имаш кодот па на пејпал верифиццирај ја
Е немам електронско. Се иде до банка до банка за тоа така, или може онлајн?
Киј код го барам? Овфе на ад кард се си пишуеш и вика дека не е у ред, да пробам со друга картица. Не сретнав поле за код сем од картицата бројот.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не мора да му ја испрати. Ќе му стегне cancel и како причина ќе наведе out of stock. Го знам ова бидеќи продавам на Ибеј. Дали после тоа може да му остави фидбек не сум сигурен. Мене не ми стегнал до сега никој негативен или неутрален фидбек.
Па не знам баш дали може оут оф сток следат ситуација службите на ибеј па ќе биде 180 дена баниран
Штом било на аукција а цената одговарала или не должен е да го испрати производот па после може да пише оут оф сток.
За такви ситуации постојат 2,3 или повеќе профили па сам со себе наддаваш.Во тој случај можеш само 2-3 евра провизија да загубиш која на ибеј треба да ја платиш

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Е немам електронско. Се иде до банка до банка за тоа така, или може онлајн?
Киј код го барам? Овфе на ад кард се си пишуеш и вика дека не е у ред, да пробам со друга картица. Не сретнав поле за код сем од картицата бројот.
Се иде до банка се пополнува барање и ти даваат јузер и пас да си ги проверуваш трансакциите, да плаќаш онлајн доколку побараш итн. @Fringe мислеше на кодот што треба да ти стигне по верификацијата на картичката. Преку електронското банкарство најлесно се гледа или на шалтер да бараш извод да ти дадат но штом ти викаш дека ти пишува дека картицата не е у ред тогаш пробај со виза електрон од стопанска банка или извади си виза интернет, бесплатна е исто од стб или со виза електрон од Тутунска банка.[DOUBLEPOST=1460107019][/DOUBLEPOST]
Па не знам баш дали може оут оф сток следат ситуација службите на ибеј па ќе биде 180 дена баниран
Штом било на аукција а цената одговарала или не должен е да го испрати производот па после може да пише оут оф сток.
За такви ситуации постојат 2,3 или повеќе профили па сам со себе наддаваш.Во тој случај можеш само 2-3 евра провизија да загубиш која на ибеј треба да ја платиш
Нели е најдобро (според мене) ако ете продавачот мисли да продава нешто на аукција да стави прифатлива цена и за него т.е почетна 10$ пример, и наддавањето да почне од 10$. A не он става почетна цена 0.99$ и на крај пак не му е по ќејф. Не сум ја крив што никој не дал повеќе.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
@GreenRoot @acereal @Fringe фала ви дечки :) Денес ми ги прати без многу коментари откако му се заканив дека ке му дадам негативен коментар. Инаку мислам дека открив што било проблемот. Кога ми стигна на маил фактурата од paypal во полето seller пишуваше Костантијадис Димитритис што значи дека типот е Грк што живее во УСА :)

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
@PsychoalieN Можно е кај тебе во твојот случај, но јас досега сум немал никаков проблем со Грциве и то од апла Грк сум порачвел. Најверојатно е некој искључок.
Никој сега не ти се замарт, парата не прибират кој си шо си од кај си. Производ, пари=профит=позитивен рејтинг, кај нас купувачите задоволни од производот шо си го купил во најголем случај и ај со зравје да го користиш ем на крај позитивен рејтинг ко купувач.

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
немам искуство со ебај ама сакам да порачам гледам има ефтин плејстејшан па ако може некој да ми даде некој совет дали селерот е добар и да ми објасни како што
http://www.ebay.com/itm/Sony-PlayStation-4-PS4-Latest-Model-500-GB-Jet-Black-Console-/321459436277?hash=item4ad879baf5:m:mzvzEUIknaQclZ801YCY1ew
Само за во USA праќа најверојатно .. иначе селерот е топ.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
немам искуство со ебај ама сакам да порачам гледам има ефтин плејстејшан па ако може некој да ми даде некој совет дали селерот е добар и да ми објасни како што
http://www.ebay.com/itm/Sony-PlayStation-4-PS4-Latest-Model-500-GB-Jet-Black-Console-/321459436277?hash=item4ad879baf5:m:mzvzEUIknaQclZ801YCY1ew
Ко шо ти спомна @acereal праќаат само на Америчко тло. Но можиш да го контактираш продавачот дали е можно да го испрати за кај нас. Во некои случаи прават исклучок и се нафаќаат да испратат. Лично јас не вервам дека би се нафатил за овај производ, но види исконтактирај посекако ништо не губиш. Инаку ти е во refurbished состојба.

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1
Ко шо ти спомна @acereal праќаат само на Америчко тло. Но можиш да го контактираш продавачот дали е можно да го испрати за кај нас. Во некои случаи прават исклучок и се нафаќаат да испратат. Лично јас не вервам дека би се нафатил за овај производ, но види исконтактирај посекако ништо не губиш. Инаку ти е во refurbished состојба.
како да преверувам дали пракјаат во макадонија[DOUBLEPOST=1460931725][/DOUBLEPOST]
како да преверувам дали пракјаат во макадонија

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
како да преверувам дали пракјаат во макадонија[DOUBLEPOST=1460931725][/DOUBLEPOST]
како да преверувам дали пракјаат во макадонија
Ќе си го контактираш продавачот а тој ќе ти одговори дали испраќа и колку пари се транспртните трошоци.

Kajgana Shop

На врв Bottom