PsychoalieN
Омлет мастеР
- Член од
- 12 јули 2009
- Мислења
- 1.703
- Поени од реакции
- 1.411
Parfem 90ml kolku ke mi dojdat plus trosoci? Narackata e 44 dolari, free shipping pisuva. Nemam dosega poracano od Ebay.
До 50ml парфем, односно 200ml тоалетна вода и вредност до 45 евра нема проблем, 1 парче, се што е над 50ml т.е. 200ml и над 45евра се царини и одданочува, e сега конкретно јас сум порачувал парфеми и од 100ml поминувале без проблем, но сум имал и случаи кога ме царинеле и одданочувале, 6% царина и 18% ДДВ. Се зависи на која нога се станати, инаку конкретна царина за ова и ова во МКД сеуште нема, се оди селективно, денес ќе те царини утре истото ќе го поминат така.
... Кога го прашав како еден ми помина без проблем а за овој царина ми бараат иако на двата парфема пишуваше еau de тoilette ми рече ,,епа таква ти била среќата"... Искрено твојата каква ќе биде не знам
Сега баш го гледав царинскиот тарифник истото го пишува 6% царина и 18% ДДВ а додека правилникот за внес дозволува 50мл парфем или 200мл тоалетна вода ослободени од секакви давачки, сметани како стока за лична употреба.