Пратките преку USPS можеш да ги пратиш само во Америка, чим ја напуштат пратката се третира како обична (free). Колку и да си ја платил скапо инфо нема да добиеш све додека не стигне до финалната дестинација т.е. тука. Турција хм... нема врска. Ова ти кажувам од искуство и од близок човек што работи во пошта.
Да и мене ме зачуди маршрутата. Истанбул ?????
Инаку на Express-от тракингот му е и надвор од Америка (иако нагласуваат дека надворешниот тракинг обично им е со закаснување заради сигурносни причини) и е мошне детален. Заради тоа со Express-от е возможно да се отвори inquiry и да се лоцира каде точно се губи трагот на пратката, односно каде е залутана ако е залутана, заради што и доплатив повеќе за ваква пратка (се разбира и заради осигурувањето иако за целосно се доплаќа). Колку што гледам сите поозбилни продавачи не ограничуваат на ваков shipping заради сигурност што право да ти кажам и мене ми одговара заради тоа што кога купувам сакам робата и да ми стигне.
Понатаму дури и да е пратката со тракинг до границите на USA, кога ќе влезе во поштенскиот систем на Македонија би требало да се појави на тракингот на Македонски пошти, што не е случај.
Ако имаш близок човек што работи во пошта би можел можеби да ми одговориш на второто прашање:
2. Би помогнало ли доколку отидам до Пошта 2 ако воопшто не е ажурирано дека пратката е стигната во Македонија (не сум од Скопје). Постои ли некој телефонски број во Пошта 2 (или mail) на кој би можело да се добие информација за пратката?
Имам премногу обврски за да можам да изгубам цело претпладне само за ова.