eBay (официјална тема)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Нека ти прати слика да те увери дека е shipped. Мене за таа што ми касни највеќе самиот продавач ми прати чим отворив request.
Сеуште не е. Вчера попладне нарачав и му пратив порака да пише пониска цена ради царината ама ништо...нема ни shipped а ни на порака ми има вратено. Понеделник здравје, ќе бидам трпелив до тогаш.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
некој да не порачувал лиценци за анти вирус, сигурно ли е?
пошто евтини се доста а некој селери имаат и 100% позитивен фидбек.
Сигурни се, лиценцата ти ја пракаат во порака или емаил за 1 саат или една ден

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сеуште не е. Вчера попладне нарачав и му пратив порака да пише пониска цена ради царината ама ништо...нема ни shipped а ни на порака ми има вратено. Понеделник здравје, ќе бидам трпелив до тогаш.
Обично 2-3 работни дена по трансакција испраќаат.
Ти ако си палтил во петок пратката треба да ја испратат најдоцна до вторник.

G

garthok

Гостин
Аха, ќе ти ја пуштат во понеделник. Инаку за брзи пратки ако имате избор препорачувам UPS. Лани нарачав знам во среда од Њујорк, петок сабајле ми стигна на врата, не ми се веруваше.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Аха, ќе ти ја пуштат во понеделник. Инаку за брзи пратки ако имате избор препорачувам UPS. Лани нарачав знам во среда од Њујорк, петок сабајле ми стигна на врата, не ми се веруваше.
За UPS не сум запознен за толку брза услуга,ама DHLили Feedex имаат сопствена флота и сум имал искуство со нивната експедитивност и брзина.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
За UPS не сум запознен за толку брза услуга,ама DHLили Feedex имаат сопствена флота и сум имал искуство со нивната експедитивност и брзина.
Meне со DHL ми стигна пратка од Англија за 1 ден.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Скептик сум за оваа пратка, производот е тргнат, продавачот нема други производи што ги продава, му пишав порака и не ми врати еве четврти ден...утре вечер планирам да се пожалам.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Seller refurbished е така да си носи добар ризик. Да беше репарират во фабрика ќе беше доста посигурно. Штознам, ја би ризикувал сепак за таа цена :D

Член од
15 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Гледам некои користите брзи пошти како ДХЛ,УПС, Федекс. Дали ви се случило да платите екстра давачки и колку? Бидејки она што го знам е дека се плаќа лежарина,царинска услуга итн.

S

staycalm

Гостин
Пред некој ден ми спомнаа нешто па ме заинтересира, дали на крајот на годината пресметуваат данок од УЈП на сите работи што ги имам порачано од интернет?

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055
Пред некој ден ми спомнаа нешто па ме заинтересира, дали на крајот на годината пресметуваат данок од УЈП на сите работи што ги имам порачано од интернет?
Каква врска има данокот со порачките од интернет? Ако имаш поскапа пратка плаќаш царина/ддв.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Дали некој има искуство со враќање на пратка преку пошта и дали нашата пошта има некој тракинг број прифатлив за ebay?

Работата е што ми стигна погрешна големина од едно масло, наместо големо пакување, ми прати педерот примерок (ги има поевтино, се продаваат). Покренав жалба и ми рече да му ја пратам пратката назад за да му стигне, па ќе ми ги врател парите. Има 2 проблеми, трошокот за да го вратам и трошокот за праќање (пишува дека не се рефундира). Разгледав на ибеј, нема засега друга варијанта освен да го враќам, ама проблемот е што треба да пишам тракинг број од мојата пратка кон него. Има такво нешто во пошта?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Дали некој има искуство со враќање на пратка преку пошта и дали нашата пошта има некој тракинг број прифатлив за ebay?

Работата е што ми стигна погрешна големина од едно масло, наместо големо пакување, ми прати педерот примерок (ги има поевтино, се продаваат). Покренав жалба и ми рече да му ја пратам пратката назад за да му стигне, па ќе ми ги врател парите. Има 2 проблеми, трошокот за да го вратам и трошокот за праќање (пишува дека не се рефундира). Разгледав на ибеј, нема засега друга варијанта освен да го враќам, ама проблемот е што треба да пишам тракинг број од мојата пратка кон него. Има такво нешто во пошта?
Има, а цената се одредува во зависност од тежината на пакетот.
Види на веб страната мислам имаше ценовник.

Kajgana Shop

На врв Bottom