Е ај баш да видиме...

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Со оглед на тоа што Македонија присвојува секакви закони -самостојно или наметнати „од надвор“ (ко што некои милуваат да кажат ), а дел (т.е повеќето ) од тие закончиња се косат со здравиот разум ко на пр.оние за забрана за правење ракија и ајвар, па оној за пружење облека на тераси, па оној за глоба на ергените, па мој-твој термин ,забрана за собирање чаеви и разни тревки :pos:.....кои би биле следните кои МКД би ги ископирала и би им ги наметнала на своите граѓани ?
Мислам дека следен ќе е превземен од бугарите- ќе им се види доста интересен :pos:еве зошто

Се забранува возење „туѓа „ кола во Бугарија
Секој кој управува возило а не е сопственик на истото ќе треба да се регистрира како корисник, за да може да седне зад воланот на колата од сопругот/сопругата, татко/син/ќерка.....инаку ќе плаќа глоба од 150 лева
Иако овој закон е скандален сепак они си го донеле оти така им одговарало http://www.struma.com/obshtestvo/va...ha-karaneto-na-chujda-kola-v-bulgariya_50435/

следи еден од бг коментарите:
да живее европеискија с'јуз колко оште такива глупави закони ли ште ни наложат
за да ни следјат

Ги следат Американците со глупавиве закони.
"Во Калифорнија им забрануваат возење велосипед во базен, а во Алабама е забрането носење на корнет со сладолед во задниот џеб. На Хаваите ќе имате проблеми ако ставите метална паричка во ушите"
Копи пејст. Прогуглав малку и стварно америве ги имаат овие (како и уште стотици вакви) глупави закони.

ние веќе си имаме ваков закон, ......... или бар сличен
во мкд, не смееш да возиш туѓе кола освен ако не си извадил овластување од кај нотар.
конкретниов случај, јас за да ја возам колата на мајка ми, требаше да извадам такво овластување. и тоа САМО за управување со моторното возило. не станува збор за продавање, рентање или сл

ние веќе си имаме ваков закон, ......... или бар сличен
во мкд, не смееш да возиш туѓе кола освен ако не си извадил овластување од кај нотар.
конкретниов случај, јас за да ја возам колата на мајка ми, требаше да извадам такво овластување. и тоа САМО за управување со моторното возило. не станува збор за продавање, рентање или сл
како мислиш „туѓа“ кола?
ти живееш во заедница со мајка ти и за да ја возиш нејзината кола ти бараат овластување?????
или за возење надвор од МКД?- (што е во ред)[DOUBLEPOST=1396034369][/DOUBLEPOST]можеби овој закон ќе им привлече посебно внимание :ROFLMAO:
http://www.plovdiv.bg/забранјава-се-продажбата-на-алкохол-в-д/

Последно уредено:
како мислиш „туѓа“ кола?
ти живееш во заедница со мајка ти и за да ја возиш нејзината кола ти бараат овластување?????
или за возење надвор од МКД?- (што е во ред)

И мене ми бараа полномоштво кога ја возев колата на татко ми и тука и во странство (Грција).
И брат ми вадеше за истата кола. Така е мислам по закон.

И мене ми бараа полномоштво кога ја возев колата на татко ми и тука и во странство (Грција).
И брат ми вадеше за истата кола. Така е мислам по закон.
стварно ме зачуди сега- :unsure:
друго да ја возиш колата на комшијата, ама за колата од потесно семејство да вадиш полномошно е несфатливо и тоа за внатре во државата

sega cuv i za ovoj zakon vo bug.
koga e po riba ili na pat gazdata,komsiite se dolzni da prijavat ako pred negova vrata vidat cevli, a se razbira ne negovi.
inaku im se naplaca i globa vo zavisnost od goleminata na cevlite.

еееееееее ова веќе ми се допаѓа
се забранува додавање шеќер во соковите од овошје(y)
ама никако и преодот на доматите од зеленчук во овошје(n)

Забранјава се добавјането на захар в соковете от плодове
, вклјучват се доматите в спис'ка на плодовете

http://fakti.bg/zdrave/81440-zabranava-se-dobavaneto-na-zahar-v-sokovete-ot-plodove-

еееееееее ова веќе ми се допаѓа
се забранува додавање шеќер во соковите од овошје(y)

Забранјава се добавјането на захар в соковете от плодове
http://fakti.bg/zdrave/81440-zabranava-se-dobavaneto-na-zahar-v-sokovete-ot-plodove-

Затоа апартам, ацесулфам и останати ГМО засладувачи се дозволени.

Што све ќе читаш законици :facepalm:
Во арапските земји според законот краставиците мора да бидат сечени на три дела.
и сличен начин и во САД тие мораат да одскокнуваат од тврда површина :facepalm:

A zakon za ispravni HIDRANTI vo zgradite ima li nekade. ( na balkanov mislam)

Што све ќе читаш законици :facepalm:
Во арапските земји според законот краставиците мора да бидат сечени на три дела.
и сличен начин и во САД тие мораат да одскокнуваат од тврда површина :facepalm:

а мислиш ли дека некој од тие апсурдни закони би можел да се усвои и во МКД?
кој на пример-
очекуваш ли некој „блесав„ закон во блиска иднина?

а мислиш ли дека некој од тие апсурдни закони би можел да се усвои и во МКД?
кој на пример-
очекуваш ли некој „блесав„ закон во блиска иднина?
Во МКД според европски стандард бараат од МКД краставиците да бидат прави ни лево ни десно ниту криви само прави за нивниот пазар :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom