Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овие закони се стотици години стари и се донесени уште во дивиот запад, ако прогуглаш подетално ќе видиш дека закониве имаат доста добра причина поради која биле донесени.Ги следат Американците со глупавиве закони.
"Во Калифорнија им забрануваат возење велосипед во базен, а во Алабама е забрането носење на корнет со сладолед во задниот џеб. На Хаваите ќе имате проблеми ако ставите метална паричка во ушите"
Копи пејст. Прогуглав малку и стварно америве ги имаат овие (како и уште стотици вакви) глупави закони.
ние веќе си имаме ваков закон, ......... или бар сличен
во мкд, не смееш да возиш туѓе кола освен ако не си извадил овластување од кај нотар.
конкретниов случај, јас за да ја возам колата на мајка ми, требаше да извадам такво овластување. и тоа САМО за управување со моторното возило. не станува збор за продавање, рентање или сл
игор - ја стварно верувам дека се глупи законите ама и верувам дека чим се донесени како закони за такви бизарни причини треба да имаат и причина за тоа нели.. а пошто неможам да најдам на гугл те молам на кратко објасни ми ако сакаш зашто се тие такви закони донесени.Овие закони се стотици години стари и се донесени уште во дивиот запад, ако прогуглаш подетално ќе видиш дека закониве имаат доста добра причина поради која биле донесени.
pogotovo ovojЗакониве се цепки![]()
Ги возам колите од татко ми и браќата и тоа со различни адреси на живеење до сега не сум имал проблем.стварно ме зачуди сега-
друго да ја возиш колата на комшијата, ама за колата од потесно семејство да вадиш полномошно е несфатливо и тоа за внатре во државата
И мене ми бараа полномоштво кога ја возев колата на татко ми и тука и во странство (Грција).
И брат ми вадеше за истата кола. Така е мислам по закон.
ние веќе си имаме ваков закон, ......... или бар сличен
во мкд, не смееш да возиш туѓе кола освен ако не си извадил овластување од кај нотар.
конкретниов случај, јас за да ја возам колата на мајка ми, требаше да извадам такво овластување. и тоа САМО за управување со моторното возило. не станува збор за продавање, рентање или сл
Да, али ни ја не сум будала, па ги избегавам.Затоа апартам, ацесулфам и останати ГМО засладувачи се дозволени.
Ако нешто вакво се донесе кај нас, ќе се намали излезноста на изборите.можеби овој закон ќе им привлече посебно внимание
http://www.plovdiv.bg/забранјава-се-продажбата-на-алкохол-в-д/
само пијани гласаатАко нешто вакво се донесе кај нас, ќе се намали излезноста на изборите.
Забранјава се продажбата на алкохол в денја на изборите
На пример законот за носење корнет во задниот џеб е затоа што порано со корнети се краделе коњи, се примамувал коњот со корнет затоа што технички ако коњот те следи до твојот дом, тоа не е кражба..игор - ја стварно верувам дека се глупи законите ама и верувам дека чим се донесени како закони за такви бизарни причини треба да имаат и причина за тоа нели.. а пошто неможам да најдам на гугл те молам на кратко објасни ми ако сакаш зашто се тие такви закони донесени.
интересно.... ме интересираше по конкретно за паричката позади уво што несмееш да ја носиш али нема врска фала ти на одговоротНа пример законот за носење корнет во задниот џеб е затоа што порано со корнети се краделе коњи, се примамувал коњот со корнет затоа што технички ако коњот те следи до твојот дом, тоа не е кражба..
Ме мрзи за сите посебно да гуглам.
гледам дека каснам и дека други ти одговориле. за жал така е. и за во мкд ти треба овластување за управување со туѓо возило. и за секоја друга потреба, повторно кај нотар. е сега, можеш да направиш и едно општо, ко за се', но и таквиот документ си има рок на траење. 2 год мислам. и пак јово наново.како мислиш „туѓа“ кола?
ти живееш во заедница со мајка ти и за да ја возиш нејзината кола ти бараат овластување?????
или за возење надвор од МКД?- (што е во ред)
гледам дека каснам и дека други ти одговориле. за жал така е. и за во мкд ти треба овластување за управување со туѓо возило. и за секоја друга потреба, повторно кај нотар. е сега, можеш да направиш и едно општо, ко за се', но и таквиот документ си има рок на траење. 2 год мислам. и пак јово наново.