E што е де турбофолкот?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Има и други решенија ама се екстремни.:wink:

Па не мора да се толку екстремни, едноставно доволно е полека смирено и без многу навреди спрема турбофолкот да се прави пропаганда за служање и на другите стилови на музика. Верувајте ми делува, може нема да гиодвикне луѓето да слушаат турбофолк, ама ќе ги натера да си ги прошират поглеите и да слушаат и друг вид на музика.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Па не мора да се толку екстремни, едноставно доволно е полека смирено и без многу навреди спрема турбофолкот да се прави пропаганда за служање и на другите стилови на музика. Верувајте ми делува, може нема да гиодвикне луѓето да слушаат турбофолк, ама ќе ги натера да си ги прошират поглеите и да слушаат и друг вид на музика.
Зависи која ни е крајната цел.

Ако сакаме да го намалиме процентот на застапеност на турбофолкот, тогаш да тоа што го потенцираш ти е вистинскиот начин.
Но доколку целта ни е комплетно да го искорениме од тука тогаш од многу елементи и алатаки што ќе треба да се користат ќе биде и физичко насилство.

Нормално јас не оправдувам такво нешто-но турбофолкот е толку длабоко навлезен во порите на Македонското општество што неговото истребување би било револуција. А за револуција треба и насилство!
:salut:

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
Турбо Фолк
Самото име изгледа заебано, па и пред да ја слушне некој таа музика, ке знае дека е комбинација од безвезен техно ритам,зезнати ефекти и милјарда други зуења звуци бла бла едноставно џган и врева е таа музика, и новонадарена типка што тресе силикони на пинк,
цело село фатено на оро, разлева кршат чаши, едноставно чиста селјачана е тоа.Единствено против оваа музика сум и ке бидам.
Прво, зошто коа турбо фолкерите, се толку "јаки" пеачи/пеачки исто и музиката, сите хитови им се вртат по радио станици дискотеки и сл само неколку месеци? После еден до два месеци песната станува досадна никој не ја сака и следува нов хит на кој сите вени сечат,кулират се опуштат,па пак истото.
Второ, зашто барем фановите на таа музика, не слушат барем македонска? Ете, тетка каролина гочева, господин тошо пројоски,ламбе шалабаковски, хрчак,биба што додева,Зелена ристевска,и уште незнам колку наши златни славејчина на македонската сцена што разлеваат,не ги слушате коа е истиот тип на музика??!
Трето, сите тие се типци излезени од м2,кој како се снашол,и сега имаме сцена? Да не одам оф топик многу со темава пошто е турбо фолк. Сите тие ѕвезди го поминуваат тестот за турбо фолк пеачи едноставно со некој си сексипилен изглед значи треба само некое силиконче,кратко сукниче бла бла и крај.После тоа слушаме као некј ди-џеј изведува тешки срања микса кења и сам не знаи што праи пушта безвезе ритам и се почнува со ВРИСКАЊЕ од најниски до највисоки тонови, и имаме нова турбо селјачана. Текстовите обично се љубовни, сексолошки, или пак кој каква кола имал, зошто го оставила женската, и што уште не! Е добро, до кога другите ке вадат пари на нас? Цеца кога беше лани на концерт овде картата беше 600 денари па сите селјаци отидоа да ја гледат, преполно било, зошто коа пее македонска ѕвезда не идете така да ги гледате? Или болје на нешто поквалитетно ако имате мадиња со челични влакна да слушате друго. Без навреда, да не ме сфати некој погрешно ама ептен сум против турбо фолкот.Е па нека ви е со среќа.
Vo pravo si i potpolno se soglasuvam so tebe! Kako Ceca uspea da go napolni gradski a dzvezda od kalibar na Pink ne mozese?! Mozebi sekoj ima razlicen vkus no smesno e da se sporeduva Ceca so Pink i poveketo da zastanat na strana na Ceca:pos2: :pos2: :pos2:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Не верувам дека ке пројде..кога 3то одделенци почнуваат да слушаат турбофолк и да растат со него,што очекуваш?

Очекувам дека тоа ќе расте, расте, расте; ќе почнат да го слушаат и првооделенци, па ќе им пуштаат турбофолк наместо моцарт на бебињата со цел да им го упропастат првичниот нервен систем....и?
Ќе мора да пукне некогаш;).

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Турбофолкот преставува јавен кичерај и засенување на квалитетот и оригиналноста на фолклорот и културата на една земја.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Освен муабетите `добар е за пиење` не видов друг позитивен (издржан) аргумент за турбофолкот. Само две работи може да се причина за тоа:
1. Тие што слушаат турбофолк се толку заглупавени од истиот што забораиле да пишуваат и читаат (ништо чудно, кога ќе видиш кој ја интерпретира таа музика, за текстовите веќе и премногу е кажано)...

2. 90% од оние кои реплицирале на темава се лицемери.

Нешто ми говори дека едното е поверојатно од другото...

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Турбофолкот не го признавам ни за музика. А тврдењето дека "е добар за пиење" го негирам, затоа што со секоја музика може човек да се опијани. Понекогаш и не е потребна музика, важни е друштвото.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Освен муабетите `добар е за пиење` не видов друг позитивен (издржан) аргумент за турбофолкот. Само две работи може да се причина за тоа:
1. Тие што слушаат турбофолк се толку заглупавени од истиот што забораиле да пишуваат и читаат (ништо чудно, кога ќе видиш кој ја интерпретира таа музика, за текстовите веќе и премногу е кажано)...

2. 90% од оние кои реплицирале на темава се лицемери.

Нешто ми говори дека едното е поверојатно од другото...
Можам да се согласам со тебе,никој досега не го поддржа постоењето и примената на турбофолкот,ама и ретко кој даде факти и објаснувања зашто не треба да постои,сите го пцујат а не знаат зошто

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Можам да се согласам со тебе,никој досега не го поддржа постоењето и примената на турбофолкот,ама и ретко кој даде факти и објаснувања зашто не треба да постои,сите го пцујат а не знаат зошто
Како не знаат зошто бе Мрљим?

Звуци што параат уши (ќе да е некоја модерна верзија на the good old зурли), зајдувачки вокали (5 минути слушаш како вади некој полузвук од силиконската груда) и јоооој мили Боже текстови.

Не се овие причини доволни? Мене само не ми е јасно зошто сите го плукаат, кога фино лепо секој петок си се у кафана.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Како не знаат зошто бе Мрљим?

Звуци што параат уши (ќе да е некоја модерна верзија на the good old зурли), зајдувачки вокали (5 минути слушаш како вади некој полузвук од силиконската груда) и јоооој мили Боже текстови.

Не се овие причини доволни? Мене само не ми е јасно зошто сите го плукаат, кога фино лепо секој петок си се у кафана.
Дволичност,лицемерност,сите пцујат па ај и она,а да прошетаме низ биртииве скопски некоја вечер ке ги најдеме таму 90% од нив

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
А чекајте. Од каде фактов дека сите го плукет а се во кафана секој петок? Имате доказ? Некој посебно? Ова јас го сметам за генерално омаловажување! :D

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Има исклучоци...никој не рече буквално сите

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Не сум толкава буквалиста. Само сакав да се осигурам дали имат такви и на форумов. Очигледно имало.

Kajgana Shop

На врв Bottom