Има и други решенија ама се екстремни.:wink:
Зависи која ни е крајната цел.Па не мора да се толку екстремни, едноставно доволно е полека смирено и без многу навреди спрема турбофолкот да се прави пропаганда за служање и на другите стилови на музика. Верувајте ми делува, може нема да гиодвикне луѓето да слушаат турбофолк, ама ќе ги натера да си ги прошират поглеите и да слушаат и друг вид на музика.
Vo pravo si i potpolno se soglasuvam so tebe! Kako Ceca uspea da go napolni gradski a dzvezda od kalibar na Pink ne mozese?! Mozebi sekoj ima razlicen vkus no smesno e da se sporeduva Ceca so Pink i poveketo da zastanat na strana na Ceca:pos2: :pos2: :pos2:Турбо Фолк
Самото име изгледа заебано, па и пред да ја слушне некој таа музика, ке знае дека е комбинација од безвезен техно ритам,зезнати ефекти и милјарда други зуења звуци бла бла едноставно џган и врева е таа музика, и новонадарена типка што тресе силикони на пинк,
цело село фатено на оро, разлева кршат чаши, едноставно чиста селјачана е тоа.Единствено против оваа музика сум и ке бидам.
Прво, зошто коа турбо фолкерите, се толку "јаки" пеачи/пеачки исто и музиката, сите хитови им се вртат по радио станици дискотеки и сл само неколку месеци? После еден до два месеци песната станува досадна никој не ја сака и следува нов хит на кој сите вени сечат,кулират се опуштат,па пак истото.
Второ, зашто барем фановите на таа музика, не слушат барем македонска? Ете, тетка каролина гочева, господин тошо пројоски,ламбе шалабаковски, хрчак,биба што додева,Зелена ристевска,и уште незнам колку наши златни славејчина на македонската сцена што разлеваат,не ги слушате коа е истиот тип на музика??!
Трето, сите тие се типци излезени од м2,кој како се снашол,и сега имаме сцена? Да не одам оф топик многу со темава пошто е турбо фолк. Сите тие ѕвезди го поминуваат тестот за турбо фолк пеачи едноставно со некој си сексипилен изглед значи треба само некое силиконче,кратко сукниче бла бла и крај.После тоа слушаме као некј ди-џеј изведува тешки срања микса кења и сам не знаи што праи пушта безвезе ритам и се почнува со ВРИСКАЊЕ од најниски до највисоки тонови, и имаме нова турбо селјачана. Текстовите обично се љубовни, сексолошки, или пак кој каква кола имал, зошто го оставила женската, и што уште не! Е добро, до кога другите ке вадат пари на нас? Цеца кога беше лани на концерт овде картата беше 600 денари па сите селјаци отидоа да ја гледат, преполно било, зошто коа пее македонска ѕвезда не идете така да ги гледате? Или болје на нешто поквалитетно ако имате мадиња со челични влакна да слушате друго. Без навреда, да не ме сфати некој погрешно ама ептен сум против турбо фолкот.Е па нека ви е со среќа.
Не верувам дека ке пројде..кога 3то одделенци почнуваат да слушаат турбофолк и да растат со него,што очекуваш?
Можам да се согласам со тебе,никој досега не го поддржа постоењето и примената на турбофолкот,ама и ретко кој даде факти и објаснувања зашто не треба да постои,сите го пцујат а не знаат зоштоОсвен муабетите `добар е за пиење` не видов друг позитивен (издржан) аргумент за турбофолкот. Само две работи може да се причина за тоа:
1. Тие што слушаат турбофолк се толку заглупавени од истиот што забораиле да пишуваат и читаат (ништо чудно, кога ќе видиш кој ја интерпретира таа музика, за текстовите веќе и премногу е кажано)...
2. 90% од оние кои реплицирале на темава се лицемери.
Нешто ми говори дека едното е поверојатно од другото...
Како не знаат зошто бе Мрљим?Можам да се согласам со тебе,никој досега не го поддржа постоењето и примената на турбофолкот,ама и ретко кој даде факти и објаснувања зашто не треба да постои,сите го пцујат а не знаат зошто
Дволичност,лицемерност,сите пцујат па ај и она,а да прошетаме низ биртииве скопски некоја вечер ке ги најдеме таму 90% од нивКако не знаат зошто бе Мрљим?
Звуци што параат уши (ќе да е некоја модерна верзија на the good old зурли), зајдувачки вокали (5 минути слушаш како вади некој полузвук од силиконската груда) и јоооој мили Боже текстови.
Не се овие причини доволни? Мене само не ми е јасно зошто сите го плукаат, кога фино лепо секој петок си се у кафана.