E што е де турбофолкот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
turbo folk da toa e nekoj mix koj nikogas ne go slusam no nekoj go slusaat neznam da me gi navredam no ke kazam prosta muzika bez JAKI ZBOROVI koj ke ja vozdignat pesnata i ke i dadat jak stil

Значи факт е дека сите слушаме..и да не е по наша воља кај и да се свртиме го има пуштено:)

Сите сме пасивни слушачи на турбофолк, и исто како кај цигарите и пушачите, ние пасивните трпиме поголеми оштетувања, па они барем уживаат у нивните :smir:.

Сите сме пасивни слушачи на турбофолк, и исто како кај цигарите и пушачите, ние пасивните трпиме поголеми оштетувања, па они барем уживаат у нивните :smir:.

Да пушеа неколкумина,како и да слушаа неколку не ке бевме со сила и ние влезени во иста каша

Ако збораме реално, Бацилус Сезнајковски, овде дебатата се сведе на металци VS турбофолкери.

дебатата се сведе поради лепење етикети ти како што правиш инаку ако те интересира јас сум си џезер. Инаку фала за етикетата, за возврат за да не ја упропастувам понатаму темата нема тебе да ти залепам етикета.

Мислам дека не се сведе дебата меѓу металци и турболофкери туку меѓу луѓе кои се за и оние кои се против...или сум пропуштил нешто?

Да пушеа неколкумина,како и да слушаа неколку не ке бевме со сила и ние влезени во иста каша

Затоа убав пример дадов.
Масовноста сумњам дека ќе се намали, работите што ги држат луѓето до таа музика уште долго време нема да си одат; но кога и ќе му пројде времето на турбофолкот, нема да остане феномен како шо останале на пример, кај нас славните и со гордост спомнувани -екс ју- музички моменти, e тогаш ќе можеме на раат да ги изнесеме мислењата зошто тоа се случило.

Не верувам дека ке пројде..кога 3то одделенци почнуваат да слушаат турбофолк и да растат со него,што очекуваш?

Единствен спас - Да се преселиме во друга држава, далеку од Балканов.:)

Некои луѓе и да избегаат од Балканот...БАЛКАНОТ нема да избега од нив!!!

Против насилство сум burn84. :D Колку и да сум испровоцирана, ПРОБВАМ да не одам до таму :D

Против насилство сум burn84. :D Колку и да сум испровоцирана, ПРОБВАМ да не одам до таму :D
Те разбирам јас во врска со насилството, но поентата ми е дека немам намера да бегам од тука. Подобро да се бориме отколку да се предаваме, ова звучи неандерталски но на крај на тоа се сведува.

Јас мислам да го пробудиме гранџерското во себе и едноставно - да не се замараме, шо и јас практикувам. А нормално, ако во иднина имаме деца, е тогаш ќе се борам. :)

Јас мислам да го пробудиме гранџерското во себе и едноставно - да не се замараме, шо и јас практикувам. А нормално, ако во иднина имаме деца, е тогаш ќе се борам. :)

Клучниот збор хехе, гранџерите сепак направиле револуција о го тргнале глем металот-што во рок музиката е еквивалент на турбофолкот.:wink::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom