Eвропско првенство 2012 - општа дискусија

Кој ќе биде шампион?

• Германија

Гласови: 150 39,5%
  • Шпанија

Гласови: 62 16,3%
  • Холандија

Гласови: 52 13,7%
  • Италија

Гласови: 48 12,6%
  • Англија

Гласови: 38 10,0%
  • Франција

Гласови: 17 4,5%
  • Португалија

Гласови: 13 3,4%

• Вкупно гласачи
    380

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ова се најдобрите преноси што сме ги имале до сега, не барајте преку леб погача. Само да се врати старата добра спортска програма на МТВ друго ништо не барам од нив. И имајте малку почит кон легенда.
абе глеј, секоја чест за фудбалската кариера на Панчев, никој не смее тоа да му го замери, ама:

Претерува со егото при коментирањево, претерува и со србизмите...

1. „Како што веќе кажав“ му е една од најупотребуваните фрази, добро Даре, знаеме ние дека кажа , еднаш повтори ама не 347 пати. Знаеме дека го предвиде голот на Ди Натале :D. Значи, едни исти работи ги повторува 43167 пати. Нема врска што не е коментатор, тоа не треба да го прави.

2. Самопоуздање !? Жив зид !? Се глеа влијанието од Звезда. :D

3. јас ова, јас она, ја бев на ручек со Мендоза од Реал Мадрид, требаше таму да заминам но не заминав. Премногу „јас“ употребува...

за другото, за „шалите“ кои ги прави е сосема океј, неможе да очекуваш подобро. Не му замерам ни за анализите, субјективен став е тоа... Но малку да намали со егото и ќе биде топ.

А за организацијата на МТВ нема збор, убедливо најдобри кај нас!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.656
Што е важно дали употребува србизми, турцизми или што ја знам какви изми. Важно е дека неговото присуство му дава една тежина на преносот, значење. За повозрасните или барем за нас кои бевме деца кога Даре беше во врвот, неговото присуство значи конекција помеѓу Европското првенство како врвен настан и нас како фудбалска нација. Без Даре ние сме само аматери кои од страна го гледаат тој свет. Ние често се жалиме дека фудбалските легенди ни се далеку од фудбалот а се жалиме кога ги има во обичен ТВ пренос, како што е пракса низ цела фудбалска Европа.

Инаку луѓето си се тие што се. Дарко добил покана од МТВ и ја прифатил, сигурно нема да вежба коментирање. Мене ми се допаѓа кај човекот што си е природен, сите негови изјави што ги имам слушнато било кога се природни и искрени, не прави филмови, си кажува што мисли. За мене најдобрите преноси се оние на Калински и Панчев, најспонтани во секој случај.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Човекот барем знае да сврзе реченица, па што ќе беше Пандев ако коментираше, само еееееее и ќе ми лупа италијански акцент. Да не збориме Пепи Манасков, кој не го слушнал, не знае што пропуштил во животот.:pos:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.402
Поени од реакции
26.392
17.00 ЕУРОФОРИЈА - (вод. З.ВИДЕВСКИ)
18.00 пренос АНГЛИЈА-ФРАНЦИЈА - (ком: Г.МИЛКОВСКИ + А.ШАЌИРИ)
20.45 пренос ШВЕДСКА-УКРАИНА - (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ + Д.НИКОЛОВСКИ)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
абе глеј, секоја чест за фудбалската кариера на Панчев, никој не смее тоа да му го замери, ама:

Претерува со егото при коментирањево, претерува и со србизмите...

1. „Како што веќе кажав“ му е една од најупотребуваните фрази, добро Даре, знаеме ние дека кажа , еднаш повтори ама не 347 пати. Знаеме дека го предвиде голот на Ди Натале :D. Значи, едни исти работи ги повторува 43167 пати. Нема врска што не е коментатор, тоа не треба да го прави.

2. Самопоуздање !? Жив зид !? Се глеа влијанието од Звезда. :D

3. јас ова, јас она, ја бев на ручек со Мендоза од Реал Мадрид, требаше таму да заминам но не заминав. Премногу „јас“ употребува...

за другото, за „шалите“ кои ги прави е сосема океј, неможе да очекуваш подобро. Не му замерам ни за анализите, субјективен став е тоа... Но малку да намали со егото и ќе биде топ.

А за организацијата на МТВ нема збор, убедливо најдобри кај нас!
Како што кажав и за роланд гарос, имаш бато стримови 21 век сме верувам дека ке се снајдеш да гледаш како што ти одговара пренос, од Англиски до Јапонски коментар можеш да најдеш ако не ти се допаѓа!

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.402
Поени од реакции
26.392

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

MTВ, I see what you did there...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Најсрање Европско што имам гледано до сега, барем сега за сега. Поинтересно ми е да гледам 90 минута у ѕид жими све...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Најсрање Европско што имам гледано до сега, барем сега за сега. Поинтересно ми е да гледам 90 минута у ѕид жими све...
Светсково демек поарно беше?
Добро си е првенството, не знам вие што очекувавте...ваљда секоја утакмица по 5-6 гола.
А и прво коло е, сигурно ниедна репрезентација нема да се лета и да губи безвезе.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Европското и за играта и за атмосферата е 300 пати подобро од СП 2010.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 21:19 ---

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Светсково демек поарно беше?
Добро си е првенството, не знам вие што очекувавте...ваљда секоја утакмица по 5-6 гола.
А и прво коло е, сигурно ниедна репрезентација нема да се лета и да губи безвезе.

Една слика, 1000 зборови :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.733
Поени од реакции
22.893
Супер се коментаторите, мене ми беа супер за слушање посебно оние двајцата од А1 шо беа (не им ги знам имињата) затоа што одлично се надополнуваа со фактите и коментарите.
Dragan Nikolovski i Toni Stojanovski. Odlicen tandem! Perfektno funkcioniraa na Holandija-Danska.

Kajgana Shop

На врв Bottom