eМакедонска Фаланга

Дали сте за создавање Македонска Фаланга?

• Вкупно гласачи
    82

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Треба уште нешто да средам(освен тоа што се пријавив таму на тој рускиот форум) за да влезам во МФ?

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
164
Ги слушнавме вашите ставови против но не слушаме решение или некој издржан предлог! United Macedonia отиде до таму што ги избриша сите Македонци од пријатели, според мене многу избрзан и незрел потег
Тоа е моја одлука и сега за сега гледам се исплаќа. Тоа што некој од вас ме има предадено е дополнителна работа за тргање на сите пријатели. Вака е подобро, сам си и никој не те замара со нешто.
Ние ви предложивме да создадеме армија ама нас никој не не ебава. Вие сите се полакомивте по тие ебани пари и оружја. Јас мислам дека вие избравте со создавање на таа армија. Требаше да се разгледа што како, а не одма да се создава. Сега гледам дека уште сте распашана команда и ве ебава русинот.

А

Ајсшутер

Гостин
Тоа е моја одлука и сега за сега гледам се исплаќа. Тоа што некој од вас ме има предадено е дополнителна работа за тргање на сите пријатели. Вака е подобро, сам си и никој не те замара со нешто.
Ние ви предложивме да создадеме армија ама нас никој не не ебава. Вие сите се полакомивте по тие ебани пари и оружја. Јас мислам дека вие избравте со создавање на таа армија. Требаше да се разгледа што како, а не одма да се создава. Сега гледам дека уште сте распашана команда и ве ебава русинот.
Ај кога незнаеш подобро ќути си, си го кажа твоето и готово не мора веќе да дискутираш кој кого е.. што не е.. ај кажи ти нас сега он секако се бориме на страната на Peace само што уште со плати немаме почнато очигледно ти сакаш нашата војска да биде никаква да се ујачува како што гледам.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
164
Ај кога незнаеш подобро ќути си, си го кажа твоето и готово не мора веќе да дискутираш кој кого е.. што не е.. ај кажи ти нас сега он секако се бориме на страната на Peace само што уште со плати немаме почнато очигледно ти сакаш нашата војска да биде никаква да се ујачува како што гледам.
Другар седи мирен и не се резили. Јас поставив две прашања и добив одговори од членови на таа армија. Одговорите беа немате заеднички акции, а за плати се дискутира кои ќе добијат. Ќе те замолам да пишуваш разбрирливо зошто дел од постов не ти разбрав:smir: Што се однесува на војската тоа не е ваша војска тоа е руска паравоена војска, па сега види ја ти разликата. :toe:

П.С. Што сакам ќе пишувам ти неможеш да ми наредиш или забраниш. Тоа ти е демократијата.

А

Ајсшутер

Гостин
Другар седи мирен и не се резили. Јас поставив две прашања и добив одговори од членови на таа армија. Одговорите беа немате заеднички акции, а за плати се дискутира кои ќе добијат. Ќе те замолам да пишуваш разбрирливо зошто дел од постов не ти разбрав:smir: Што се однесува на војската тоа не е ваша војска тоа е руска паравоена војска, па сега види ја ти разликата. :toe:

П.С. Што сакам ќе пишувам ти неможеш да ми наредиш или забраниш. Тоа ти е демократијата.
Па глупости пишуваш не гледаш дека веќе си досаден и се забележува дека плачеш немаме организирани напади али сепак се бориме во руските битки можеш и самиот да забележиш при крај се работите со организацијата и наскоро ќе има плата и останати работи, зошто не разбереш дека тое е руска паравоена војска но јасно кажа русинот дека откако ќе ја додадат Македонија можеме да си ја земеме за таму дека немаме никакви обврски ти што не го знаеш тоа немора да замараш тука, русите дадоа и цели организации кои се на наше име така да пак ништо само се бламираш со пишувањето немаме ние никакви обврски откако ќе се додаде нашата држава аман веќе, и повеќето играчи неможат да си дозволат 5 оружја на ден за 5 борба со ова можат аман зошто не разбереш дека имаме само корист од ова ако креираме наши компании никој нема да ти работи за 2-3 оружја на ден + губиме чинови и пари во воени компании, тука ова бонус ти иде.

С

Спенсер

Гостин

друже,не се замарај... кој сака нека оди во фалангата,некој можеби ке има корист,не ги знаеш нивните математики... прави си како што тебе ти е најдобро... тоа е тоа... јас невлегов,затоа што имам мн добро платена работа во индонезија, и неможам да чекам од некој оружја и да се борам под туѓа команда... барем не под руска/индонезиска/унгарска или било каква... е за еМакедонија,ке биде друга работа....:toe::toe:

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
164
Па глупости пишуваш не гледаш дека веќе си досаден и се забележува дека плачеш немаме организирани напади али сепак се бориме во руските битки можеш и самиот да забележиш при крај се работите со организацијата и наскоро ќе има плата и останати работи, зошто не разбереш дека тое е руска паравоена војска но јасно кажа русинот дека откако ќе ја додадат Македонија можеме да си ја земеме за таму дека немаме никакви обврски ти што не го знаеш тоа немора да замараш тука, русите дадоа и цели организации кои се на наше име така да пак ништо само се бламираш со пишувањето немаме ние никакви обврски откако ќе се додаде нашата држава аман веќе, и повеќето играчи неможат да си дозволат 5 оружја на ден за 5 борба со ова можат аман зошто не разбереш дека имаме само корист од ова ако креираме наши компании никој нема да ти работи за 2-3 оружја на ден + губиме чинови и пари во воени компании, тука ова бонус ти иде.
Единствениот што пишува глупости си ти. Како можам да плачам за тоа што немате организирани напади? Вие треба да плачете. Целта на војската е да имаш организирани акции, да имаш точни наредби кога и каде да нападнеш. Што се однесува до организацијата на ткн армија веќе колку време се договарате? Ако гледаш така и јас сум член на Индонезиската војска затоа што се борам за нив. Инаку баш ме интересира како ќе ја префлиш војската? Кога ќе добиеме држава сами ќе треба да создадеме војска. Неможеш да бидеш финансиран од некои руси за да се бориш за Македонија. Тоа ич не им е исплатливо и од корист. Плус државните тајни ќе треба да ги делиш со странци, а тоа не е дозволиво на почеток. Вие ќе неможете да ја пренесете неговата војска тука, може само припадниците на вашата бригада да станат наши војници.

П.С. Користи точки така е почитливо затоа што пак не разбрав дел од постот. Лошо е кога незнаеш што сака да каже авторот затоа што неможеш да му одговориш. Прво прочитај што си напишал во постот па стисни Испрати зошто вака имаш многу нелогични делови:smir:

А

Ајсшутер

Гостин
Единствениот што пишува глупости си ти. Како можам да плачам за тоа што немате организирани напади? Вие треба да плачете. Целта на војската е да имаш организирани акции, да имаш точни наредби кога и каде да нападнеш.Што се однесува до организацијата на ткн армија веќе колку време се договарате? Ако гледаш така и јас сум член на Индонезиската војска затоа што се борам за нив. Инаку баш ме интересира како ќе ја префлиш војската? Кога ќе добиеме држава сами ќе треба да создадеме војска. Неможеш да бидеш финансиран од некои руси за да се бориш за Македонија. Тоа ич не им е исплатливо и од корист. Плус државните тајни ќе треба да ги делиш со странци, а тоа не е дозволиво на почеток. Вие ќе неможете да ја пренесете неговата војска тука, може само припадниците на вашата бригада да станат наши војници.
Не пишувам глупости јас 100 пати ти кажав дека не сме започнати со работа ти се читаш ли што пишуваш ние знаеме што е целта на војската и ќе работиме така, само не сме започнати аман прочитај ДЕКА НЕ СМЕ ЗАПОЧНАТИ УШТЕ незнам како да ти објаснам ако сакаш ќе ти нацртам, реков дека ќе се префрлат војниците од војската не армијата, не се прави дека не разбираш кога и самиот знаеш дека не може да биде финансирана од друга владата, убаво кажа русинот сега сте во нашата војска да помогнете и дигнете побрзо чинови, откако ќе се додаде вашата држава можете слободно да заминете без никакви обврски.

И аман веќе оди во која војска сакаш и немора да реплицираш тука не си запознаен со концептот како ќе биде војската и не си способен да дискутираш за тоа така да уживај чим мислиш дека играва се игра како поединец а не како тим.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
ОК дечки, доста.. секој пат ги вртите истите муабети. Кој разбрал каква е ситуацијата со еМФ - разбрал, кој не - не.. и толку од тоа. Користете ја темава за комуникација со војниците и пишување вести поврзани со еМФ за нас останатите, а не за полемизирање дали требало или не да биде создадена еМФ.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
164
Не пишувам глупости јас 100 пати ти кажав дека не сме започнати со работа ти се читаш ли што пишуваш ние знаеме што е целта на војската и ќе работиме така, само не сме започнати аман прочитај ДЕКА НЕ СМЕ ЗАПОЧНАТИ УШТЕ незнам како да ти објаснам ако сакаш ќе ти нацртам, реков дека ќе се префрлат војниците од војската не армијата, не се прави дека не разбираш кога и самиот знаеш дека не може да биде финансирана од друга владата, убаво кажа русинот сега сте во нашата војска да помогнете и дигнете побрзо чинови, откако ќе се додаде вашата држава можете слободно да заминете без никакви обврски.

И аман веќе оди во која војска сакаш и немора да реплицираш тука не си запознаен со концептот како ќе биде војската и не си способен да дискутираш за тоа така да уживај чим мислиш дека играва се игра како поединец а не како тим.
Не се нервирај беспотребно и ќе те замолам по 3 пат да користиш точки бидејќи вака ова претставува една дооолга реченица. Имај милост кон тие што го читаат твојот пост:smir: Почни да користиш некои од советите што ти ги дадов не ќе биде лошо.

Другар никој од вас не е запознаен со целта на таа ваша војска. Тоа го знае само тој што ја раководи. Баш ме интересира колку време ќе ви треба да почнете со вашата акција и работење. Се надевам дека нема да ви биде потребен цел месец. Што се однесува на тоа што си рекол за префлањето на војници се потврдува мојата теорија дека ти не си ги читаш сам постовите. Од тоа што го гледам русинот рекол со други зборови дека тука сте зошто ми требате, а после кој ве врти. Фактички тој вас ве искористува, а вие тоа тешко да го сконтате.

Другар пак ќе ти повторам не се нервирај за една игра. Што се однесува до реплицирањето ти на мене ми реплицираше не јас на тебе. Јас му реплицирав на Иван Македонски затоа што ме спомна, а ти незнам зошто ми реплицираше на мене. Што се однесува пак до играта можеш да успееш и како поединец така да не ми попувај.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
незнам зашто воопшто пак разговарате на таа тема кога членот ОЧИГЛЕДНО не разбира или НЕЈЌЕ да разбере. Цело време едни исти работи повторува, ти му објаснуваш како е он пак истите работи ги вергла:toe: Така да секој има право на избор, никој не тера некого да се вклучи во фалангата :helou:

Мене ме интересира друга работа :
Бидејки сеуште се дебатира за парите кои ке бидат наменети за фалангата, што правиме АКО одлучат дека нема доволно пари во буџетот и дека само тие што што имаат 9+ сила(првата единица) ке доиваат плата????? Бидејки ја следам дискусијата на линкот кој го даде Kalimbo, и гледам дека има поделени мислења околу спонзорирањето... Некој понуди и опција само тие со 9+ сила да се спонзорираат и имаше некои што се согласија. Веројано знаете сите дека ако дадат пари само на првата единица(9+ сила) фактички фалангата ке се распадне бидејки ке има членови кои нема да сакаат да се борат за ништо. Каков е планот тогаш ??? Ке останат само тие што имаат 9+ сила и оние што ке се борат без пари само за искуство да стекнат (мн. малце има такви) или солидарно сите ке се повлечеме ???
Ова само како стратегија ако се одлучи руската Дума за таа опција иначе поголема шанса а и повеќе гласови има за првичната верзија сите да зимаат пари.

Член од
3 август 2009
Мислења
271
Поени од реакции
4
Ова само како стратегија ако се одлучи руската Дума за таа опција иначе поголема шанса а и повеќе гласови има за првичната верзија сите да зимаат пари.
Не сум ја читал дискусијата ама претпоставувам дека ќе биде за сите исто од проста причина што и во Руската легија на странци е исто во сите бригади платите се 9, 12, 15 (војник, командир на единица, командант)
Разликата е само што на елитните единици можат да им дадат екстра пари во важни битки како за Флорида.

Едино, ако има "економска криза":pos2: во Русија па да ги намалат платите ама пак за сите да биде исто.

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19
Тоа дали ти се исплаќа или не, не ти се мешам.

Како второ за какво предавство збориш и дај потенцирај кој те „предал“ и на кој начин?

Ако сакаш да играш на опцијата сам против сите те фреленсер слободно, но не ми е јасен тогаш никот Јунајтед Мацедониа :toe:

Јас конкретен предлог за создавање на армија додека сум во играва (скоро два месеца) не сум чул! Ако имаш нешто конретно и разработено дај предложи го...

Ова не е армија...туку е нерегуларна единица во составот на руската
Дали е избрзано или не ќе покаже времето, но во секој случај немаме што да изгубиме...напротив ќе добиеме искуство плус и ќе научиме од грешките (на друга сметка) и се надевам нема да ги повториме при формирањето на Армијата на еМакедонија!

И за последново! Како ти однадвор виде дека е распашана команда? И на кој начин се подебава русинот? Тоа што ни даде одврзани раце сами да се организираме или тоа што ќе не плаќаат да се бориме за нив (а повеќето и досега го правеа тоа без надокнада)

и бај д веј типацот Моредан Кантосе не е Русин...

:salut:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Абе во русија ви даваат вас Оружја За да се тепате ? ако не и ја да влезам иам 9.92 Стреинт еден од подобрите сум ! Klick
Ако даваат оружја одма идам!

Ivan Makedonski

Самопрогласен патриот
Член од
19 август 2009
Мислења
290
Поени од реакции
19
Абе во русија ви даваат вас Оружја За да се тепате ? ако не и ја да влезам иам 9.92 Стреинт еден од подобрите сум ! Klick
Ако даваат оружја одма идам!
Не се добива оружје туку се добива плата од 9 РУБ како обичен војник плус платата каде си работиш, а не те обврзуваат да работиш во нивни фирми...Добиваш наредба каде да се бориш и само ја пријавуваш штетата која си ја направил и они те проверуваат...

Оди на форумов регистрирај се со никот од еРеп и пријави се како тие пред тебе...

http://www.erespublika.ru/forum/index.php/topic,2791.75.html

Kajgana Shop

На врв Bottom