DVD/Dvix/Xvid плеер

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
горчо? шо зеде земјаку? арен ли е?
SAMSUNG P370 во Техномаркет, 3000 денари. Фонтот на преводот и неговата големина се ок, може да имаш повеќе преводи за еден филм т.е. ти овозможува рачно да бираш текст фајл, но само во дирот каде е видео фајлот (нема подесување на фонтови како во Xview плеерите). Декодерот за DivX видео е на ниво, немам забелешки... од другите формати што ги подржува плеерот, проблем има со пуштање на одредени WMA фајлови.

Пред да го купам, истражував за него, и по тестирање, навистина има issue ако го приклучите на CRT екран, но тоа не е ништо страшно... за детали овдека. Јас имам CRT TV (Sоny Vega) и со подесување на Letter Box добивам минимална загуба.
Овдека може да се симне и firmware за македонска подршка на преводи, моделот е DVD-P370/EUR.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
со здравје да си глеаш филмчиња -)) и се останато

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Земи некој од поновиве модели на LG немора најновиот, ПАРТАЛ ПРАИ!

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Ако може да прашам нешто во склоп на темата:

Дали некој има купено surround систем 5.1 Panasonic PT150 или некој друг што се продава по Техномаркет и Нептун продавниците во Скопје,и ако има како сте задоволни од читањето на филмови (DVD, Divx, Xvid ...) и преводи за нив?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако може да прашам нешто во склоп на темата:

Дали некој има купено surround систем 5.1 Panasonic PT150 или некој друг што се продава по Техномаркет и Нептун продавниците во Скопје,и ако има како сте задоволни од читањето на филмови (DVD, Divx, Xvid ...) и преводи за нив?
Јас имам купено од Техномаркет LG со 5.1 surround и сум презадоволен! Чита све можно, дури и изгребани CDa, звукот е одличен!

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Јас имам купено од Техномаркет LG со 5.1 surround и сум презадоволен! Чита све можно, дури и изгребани CDa, звукот е одличен!
Ај те молам кажи ми го и моделот, да го видам на нет . Фала :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
LG Model LH-T250SC
Имаш и радио со RDS (пораките што ги праќа радио станицата како температура на градот, песни кои ги слушаш во моментот, името на станицата.......)

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Абе има негде кај нас да се најде некаков си стримбокс? Нешо као ДВД плеерче со ЛАН/УСБ/Вајрлес приклучок за компјутер, па освен ДВД-еа, да пушта и медија од хардот на компјутерот?
Има! Се вика Dreambox (DM-500s околу 9000ден.)
Сателитски receiver, ова во комбинација со еден обичен dvd player и добиваш се што има набројано горе.

Има и dreambox DM-8000 со вграден двд player, сопствен хард диск и двоен тјунер ама ова е доста солена варијанта, над 550€

:helou:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ммм а да го немаше сателитскиот тјунер у него, ке беше 4-5000ки поевтин и ке го купев. Вака не се исплати, за тие пари ке направам ПЦ од најосновни делови и ке го бапнам у дневна на ТВ.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
LG Model LH-T250SC
Имаш и радио со RDS (пораките што ги праќа радио станицата како температура на градот, песни кои ги слушаш во моментот, името на станицата.......)
Може малце помош. Имам Home Cinema LG LH-T751SB Плеерот е најлудило има 5.1 сараунд одличен звук excelent true sound и сите тие глупости има усб порт чита DivX пушта свашта и се тоа али имам неколку забелешки во врска со сабтајтлсот. Прво: кога пуштам македонски сабтајтлс ми ги покажува хиероглифи буквите незнам дали треба да е пишуван преводот со некој посебен фонт или така нешто. Второ кога пуштам српски превод некои букви фалат пример ж ч ш , а и фонтот се чита ама малечок е. Дали може некој да ми најде начин како да ставам фонтови на самиот плеер или фирмвер. Јас се скапав барајќи. Или некој ако знае можда има нешто што пропуштам за фонтовите на самото двд. Пробав со некои кодови што ги има во прирачникот ама не прават разлика. Кој може да помогне? Благодарам однапред

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Може малце помош. Имам Home Cinema LG LH-T751SB Плеерот е најлудило има 5.1 сараунд одличен звук excelent true sound и сите тие глупости има усб порт чита DivX пушта свашта и се тоа али имам неколку забелешки во врска со сабтајтлсот. Прво: кога пуштам македонски сабтајтлс ми ги покажува хиероглифи буквите незнам дали треба да е пишуван преводот со некој посебен фонт или така нешто. Второ кога пуштам српски превод некои букви фалат пример ж ч ш , а и фонтот се чита ама малечок е. Дали може некој да ми најде начин како да ставам фонтови на самиот плеер или фирмвер. Јас се скапав барајќи. Или некој ако знае можда има нешто што пропуштам за фонтовите на самото двд. Пробав со некои кодови што ги има во прирачникот ама не прават разлика. Кој може да помогне? Благодарам однапред
јас имам LG Dvx 162, исто како тебе мене ми покажува хиероглифи буквит, и на Српски ми фалат тие букви. Па ако некој може да помогне. ОК

Член од
20 јуни 2008
Мислења
77
Поени од реакции
1
Здраво, купив вивакс к-530 пред една недела и неможам да најдам (или нема) подршка за македонски преводи т.е кирилица, српските и хрватските латинични преводи се ок! Барав низ менито да сменам енкодинг на кирилица и нема! И сега барам помош од вас ако не успеј од вас тогаш ќе го побарам чеканот!
Позззз!!!:smir:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Здраво, купив вивакс к-530 пред една недела и неможам да најдам (или нема) подршка за македонски преводи т.е кирилица, српските и хрватските латинични преводи се ок! Барав низ менито да сменам енкодинг на кирилица и нема! И сега барам помош од вас ако не успеј од вас тогаш ќе го побарам чеканот!
Позззз!!!:smir:
Побарај го чеканот,што очекуваш да ти направи турчин од страна на технологија? :nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom