DVD/Dvix/Xvid плеер

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Да препорачате некој плејер кој ќе чита DVD, Divx, Xvid, MP3, да има подршка за преводи (srt, sub, txt, sub:idx), треј за дискови да е на средина (гледано по височина на плејерот) и најважно, да има добар декодер за прикажување на слика?

Нормално, Shockwave што го шитка Smart (МК и Србскиот) e исклучен од избор! Dw330: самиот треј е нестабилен и поставен под самиот капак. Du300: декодерот е гомно. Преводите се со мали-жолти букви и фонтот е ужасен.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
девојка ми зема еден самсунг од техномаркет, не го знам моделот, ама штом го дознаам, ќе ти пишам. плеерот е лудило, пушта се и свашта, дата двд дискови со по 5-7 филма, сосе .срт сабтајтли... абе лудило е. а и не беше многу скапо.. околу 3500 беше(само плеерот).

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Има грешка во насловот, (плеер).
Ако сакаш поефтин... имаш влашки, за 1990 денари NEO(во еstore).
Чита DVD/DivX/Xvid/Mp3/JPEG/итн/итн2/итн3/

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
денес веќе сите пуштаат се`. само работава е да земеш марка(бар јас ти препорачувам). јас имам quart, ефтин, чита се, ама спор е, гласно работи, нешто зуе од внатре и што ли уште не. само препорака... земи си поскап, т.е. марка да е!

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Точно така, поучен од свое искуство, само "марка" му е лек. Да работи како треба, па барем само една-две години додека му трае гаранциа.

Уште предлози... (гледам дека нема Самсунг во понудата на Техномаркет, освен рекордери...kpbKENGUR, прашај за моделот)

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Јавно предупредување!
Никако немојте да купувате Shockwave dv330, по чкарт плеер нема!
Јас се заебав, и сеа мака мачам последниве месеци. Уште од одма почна да сецка на ДВД-а, па да загавува, па го однесов на сервис у Смарт, ми го држеа две недели и кога конечно го добив, си читаше се, арно ама со некое чудно пуцкетање при пуштање на филм. Да не зборам што ептен е пребирлив за Divx i Xvd филмови со што кодек се снимени, каков е форматот на преводите ....

Земете си марка (Panasonic, Sony , Samsung..) не се мачете со шкарт!

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Јас го имам ова,од Макпетрол кај Корчагин го земав за околу 4500,пушта стварно све,ако имаш пари и ако уште го има одма зимај го.Едини совет ќе ми биде ако имаш по дома ЛЦД ТВ да го земеш истиов модел ама што има и HDMI излез (за секој случај).

Се што сум симнал од нет се пуштило.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Jas imam Shockwave i sum mnogu zadovolen, jedina maana mu e sto ne poddrzuva kirilica. Go imam vekje 2+ godini i muka nema. Duri planiram da zemam uste eden od onie sto imaat i kirilicna poddrska.

Имам и еден Toshiba од пред три години isto Divx cita, ali nema poddrska za subtitle skapo go plativ i ne sum zadovolen, premnogu spor, ne cita se...

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Јас го имам ова (Pioneer DV 393-S - DVD player),од Макпетрол кај Корчагин го земав за околу 4500,пушта стварно све
Подршка за субтитлови има? Претражување на содржина на дискот во вид на гарфички DIR има ли?

За Shockwave... плеерите стилски и функционално се одлично осмислени, тука немам замерки. Проблем е хардверскиот дел, кој е катастрофа. Да се продаваат до максимум 1500 денари, ОК, вака е само една голем заеб.

Како што веќе напишав, декодерот е многу битен. Исти Divx филмови, ист ТВ, споредба на Shockwave Du300 (околу 3000 ден) и Sony RDR-GX220 (рекордер без HD, 12500 ден).. разликата е астрономска во корист на Sony. Недостаток е што Sony со оригинален firmware нема подршка за субтитлови. Имам слушнато дека словенците го имаат ова средено..

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Можно е да најдеш firmware за Сони на некој форум штом викаш дека словенците го имаат средено. Но и да најдеш, пак зависи за кој модел важи, т.е. чип. Некои производители ги имаат заклучено чиповите и не може да им се пристапи.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Gorco, SAMSUNG dvd p360
побарај го на гугл, има спецификиации. ти го препорачувам.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Подршка за субтитлови има? Претражување на содржина на дискот во вид на гарфички DIR има ли?
подржка за субтитлови има,и има претрага по фајлови со GUI (али за Mpeg и mp3).

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Јас имам LG DVX162
За пуштање пуштил се до сега...но за преводи немам ни време ни да пребарам ни да изрежам за да тестирам....
Хелп...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
горчо? шо зеде земјаку? арен ли е?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Абе има негде кај нас да се најде некаков си стримбокс? Нешо као ДВД плеерче со ЛАН/УСБ/Вајрлес приклучок за компјутер, па освен ДВД-еа, да пушта и медија од хардот на компјутерот?

Kajgana Shop

На врв Bottom