Дупер

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ако некому некоја македонска музика не му се допаѓа, одма некој се со коментари дека српско премногу се слушаат луѓевто не го ценат македонското.

Не мора да значи дека ако е македонско треба да го цени. Секој си има право да си слуша тоа што сака и да си даде мислење дали му се допаѓа или не и тоа е тоа што треба да се цени повеќе.

Дупер мене ми е допаѓаат и ми се допаѓа што им се едноставни текстовите и рефренот се памети брзо. Не се текстови што мора да се замислуваш што сакал да каже авторот.

Си прават нивна музика, не пејат туѓи песни по свирки и не земаат туѓа музика. Доволно е.

Турбофолкот вришти од вас, ви го поматил умот и ништо не гледате.
Докааааааааааааз, јас сам ти живиииииииииииииииии докааааааааааааааааааааааз.

Ако некому некоја македонска музика не му се допаѓа, одма некој се со коментари дека српско премногу се слушаат луѓевто не го ценат македонското.

Не мора да значи дека ако е македонско треба да го цени. Секој си има право да си слуша тоа што сака и да си даде мислење дали му се допаѓа или не и тоа е тоа што треба да се цени повеќе.

Дупер мене ми е допаѓаат и ми се допаѓа што им се едноставни текстовите и рефренот се памети брзо. Не се текстови што мора да се замислуваш што сакал да каже авторот.

Во право си. Не значи дека се’ што е македонско мора да ми се допаѓа. Ако не ги слушам Дупер не значи дека слушам турбо фолк. Си слушам друга музика. Слушам и македонска музика, има интересни изведувачи кои не добиваат толкаво медиумско внимание.

Секој си има свој вкус. Еве ти викаш дека ги сакаш Дупер пошто текстовите им се едноставни. За мене тоа им е еден од најголемите минуси. Не значи дека јас сум повеќе во право од тебе. Само кога го исмевам турбо фолкот сум во право. :) Нема оправдување зошто некој би слушал таква музика. :)

Последно уредено:
Interesni se i poinakvi ali toa samo po sebe ne znaci deka ne smee kritika da im se dade iskreno prvata pesna kao hitce bese ok ali drugive dve nisto posebno a i za tretava preveduvac mi treba za tekstov ili moze do mene posto ja ne go razbiram...

Третава е полоша од втората. (да не речам ушобол)
По надолна линија одат.

AfInDz.gif

neka se zatopli ke ja baram da vozime tocaci

Првата песна и јас не ја сакав на почеток, ама после ми стана заразна, а и сегде ја пуштаа. Втората и третата песна се потпросечни според мене. Сепак, новитет кој пробува нешто да направи на оваа сцена :D Не зборам за музички стилови/перформанси или вокални способности. Слушаш или не слушаш. Не сум определен за ниеден вид на музика, слушам тоа што ми е добро. Има и добри класики, има и ужасни. Има добар рап, има и катастрофа. Исто и со турбофолк/рок/поп.

А дека сме научени да плукаме се што ќе искочи ново македонско, и тоа држи вода.
Како Дупер се лоши, а еден куп тука што ги набројавте се добри? Субјективно до максимум :D

Никогаш не сум ги слушал во живо а ни на тв до сега не сум ги слушнал во живо како пеат, на Бубамара вокално беа доста лошо.

Изгледа само мене не ми е симпатично девојчево... :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom