Дупчењето на ушите е ризично

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
абе остај ти дупчење на уши туку нека ми каже некој планирам да стаам над окото на вегата пирс колку е тоа ризично
ne izgleda rizicno,no znae da bide...ne sum nosela,znam licnost koja nosi,i do sea (shukjur da ne ja urocam) nemala nekoj poseriozen problem,ali se zaleshe na nekoi bolki...
onaka ako te interesira da se rasprasas sto i kako,prasaj go Spider,ipak za sestra mu zboram... ( i pozdrav do nea!! :jaj: ) i + simpaticno izgleda :)
kako i da e,jas iam dve dupki na ednoto,i edna na drugoto uvo..najgolema zelba mi e da si stavam na sredina,znaci kaj so pocnuva rskavicata (ali ne smeam deka kje me selat od doma :) :) ) mozebi eden den..nisto cudno da ja napravam i taa..

јас имам обетка од пред 8 години .... никаков проблем немам имано ( освем класната во средно - вади ја обеткатааа )

Епааа...Имам една комшивка, многу мирна :) И стави пирс на стомачето и и после недела то ко и загноја леле мори мајко. Па ја праеа операција, хируршки зафат само за едно обетче :) ис ега не и имат текнато ни на ушето да ставит :icon_lol:

Toa zavisi od covekot,na nekoi moze da im zagnoi dupceto a na nekoi ne.Eve ja imam na ednoto uvo 3 dupcinja pa niso ne mi se desilo.A na drugoto imam pirs i koa sakav da go stavam edna drugarka me predomisluvase da ne stavam deka ke mi zagnoelo useto......
:blabla::blabla::blabla:
ama eve veke 3-4 godini go imam i niso ne mi se desilo.

i ja imam dupnati usinja gore na r'skavecot i na onoj maliot del na uvoto ( ne znam dali svajkate kade) interesno e toa sto sama se dupnav..e me istepaa od doma koga doznaaa ... eveovde eve kaj sum dupnata i toa licno ja se dupnav :):)

И јас иам на истото место :) И одма ми зарасна, за чудо. Си реков ќе иам ептен проблеми со гноење, ама ништо..

абе остај ти дупчење на уши туку нека ми каже некој планирам да стаам над окото на вегата пирс колку е тоа ризично

РИЗИЧНО Е, можеш да повредиш нерв што се наоѓа над окото баш кај пределот на веѓата само тоа е случај 1:1000 (произволно). Јас имам лик на кој многу би и одговарал пирс на веѓа ама многу ме има фатено стравот во случај да правам некои неартикулисани мимики

]И јас иам на истото место :) И одма ми зарасна, за чудо. Си реков ќе иам ептен проблеми со гноење, ама ништо..

i mene odma mi zarasna ne me ni bolese nisto..

И јас ја имав таа идеја да си ставам обетка, таму кај рскавичниот дел на увото (значи горе, веројатно сфаќате на што мислам), но ме фати страв и ништо не испадна.
Инаку левото уво 3 пати го дупнав, но 1 едната дупка ми се затори и сега имам 2.
Што знам, не сметам дека е многу ризично, но сепак може да дојде до инфекција.

ne se sekiraj samo te lazat kolku da ne stais.ne se pojavuvaat infekcii i dr gluposti. eve sea se dupnav na uvo (gore) i se banjav u ohridsko i niso ne se desi

Jas nosam obetka 4 godini,i istoto uvo go imam dupnato 5 pati oti mi ima zarasnato...eden moj drugar na skolo,za da se napravi fraer pred devojcinjata,si go dupna uvoto so vzestena igrla za nizenje cuski...navistina grozno..neli?

На рскавицата на увото иам 2 пирса и на долниот дел од увото уште две,значи 4.Искрено да кажам дупчењето на рскавицата не ме болеше ама уопште,а пред тоа луѓе шо имаат ми кажуваа дека болело незнам шо,полеснo загнојувало,ама кај мене тоа не важи.Може малце првите два дена да подболува на допир, додека се навикне местото.Сеа чекам да ми подзаздрави па да напраам усте 2-3 дупчиња на истото уvо :))))
п.с првиот пат кога ја дупнав рскавицата ми препорачаа една маст хидроциклин шо се вика,и го мачкав местото првите неколку дена,и загранатирано не гнои и побрзо се обновува местото,без болки.

Да де дополнам на горе кажаново,најпрвите дупчиња ми се направени на 1 година со вжештена игла,и тоа у болница.Такво било времето :))))хаха

Имам две дупки на рсцкавицата веќе долго време,не можев да спијам на таа страна :( али ја претерав многупет дупки одеднаш ставив и после крвои ми течеа такада имав проблеми...
инаку сакав да прашам кога веќе тука се збори за дупки лол ...
што е најстрашното нешто што може да ми се случи ако ставам прис на пупак:С ама нејкам нешто што се слушнале да ми пишете нешто као нема да можеш деца да раѓаш не знам што ... него сакам нешто што е 100% сигурно дека има можност на таква компликација :С

На рскавицата на увото иам 2 пирса и на долниот дел од увото уште две,значи 4.Искрено да кажам дупчењето на рскавицата не ме болеше ама уопште,а пред тоа луѓе шо имаат ми кажуваа дека болело незнам шо,полеснo загнојувало,ама кај мене тоа не важи.Може малце првите два дена да подболува на допир, додека се навикне местото.Сеа чекам да ми подзаздрави па да напраам усте 2-3 дупчиња на истото уvо :))))
п.с првиот пат кога ја дупнав рскавицата ми препорачаа една маст хидроциклин шо се вика,и го мачкав местото првите неколку дена,и загранатирано не гнои и побрзо се обновува местото,без болки.

Изгледа зависи до човек.Дупчењето на рскавицата не ме болеше ни мене ич тогаш,али после едно 2-3 недели ме скина увото црвено надувано,гноеше што ти не.Али помина тоа.Значи тоа беше пред 3 години.После се ок најнормално ни ме болеше ни ништо две години,ама пред некој месец пак загнои немам појма ни како ни од што, дупката како кратер знам само дека одвратно беше али хидроциклин помогна:ojea:.Се е до тоа што не бев внимателна ваљда фала богу ништо сериозно не беше. Сега е се добро ни боли ни ништо ..Размислувам за уште две таман 6 :pipi:
Абе не е толку опасно само хигиена треба:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom