ДУИ:"Сега подршка, а во 2014 претседател Албанец"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Zaebi rabota.drug e problemot:)vo opstini so mnozinsko albansko naselenie se ocekuva vmro toest makedoncite da dadat podrska na dui.Vo dui imas nekolku krila i dosta se podeleni.Imate srekja sto dpa i molerot se katastrofa.:toe:

Naj iskreno ti kazuvam greshish i ti site tie koi pomisluvaat taka.DUI e daleku po jaka vo albanskiot blok nego VMRO vo makedonskiot ne e do molerot do narodot e prosto covekot ima smelost da kaze shto kako se dogovoril a iskrenosta e ceneta kaj nas ma i segde zatoa ic nemoj da si razmisluvash.
Sega Momentalno mislam deka VMRO ima poveke potreba za DUI nego obratno.Najvazhno zasega e da ima fer izbori se drugo e farsa ako sakame da odime napred ako ne togash jebiga ke igrame nati go dajmigo

Abe deca, samo krekate tuka kako zabi a koga trba da se izleguva na ulica nikade ve nema, ne vi se ostavaat kompjuterite i kaficite.

Само е потребна добра организација Чико и во право време и прави мотиви. Протести не се прават за било што и кога ќе му текне на некој „по бистар“ , оти му пукнал филмот.
Треба вистински мотиви и вистинска организација. И така мали улици имаме, ќе препискаат од преполнетост.

Подршка во 2014? Од вмро? Јес, да сум десничарски настроен. Колку и да сум, во 2014 ќе гласам за некој независен кандидат или за друга партија. Лесно се возвраќа на таква ниска идеа. По логика ова му иде, ДУИ сега ќе го поддржи кандидатот од ВМРО-ДПМНЕ, а во 2014 ВМРО да го поддржи кандидатот албанец?... Мало сутра!

Немам ништо против Албанците, или било која друга националност, ама имам против вакви небулози. Ако кандидатот е соодветен, ако има желба и капацитет да сработи, може да влезе во трка и да си ја проба среќата, ама по клуч, оти е Албанец...малку утре, не мора да чекаме до 2014!

самиот наслов или изјава ако е, ми е чудна. кој гарантира дека вмро-дпмне ќе останат на власт 2014 па да поддржат албанец. и тоа не е толку битно, и да не се на власт, би можеле како опозиција да го поддржат, ама па кој гарантира дека дуи во меѓувреме нема да си најдат некој друг коалициски партнер што повеќе би им одговарал.

до 2014 има многу време, има други парламентарни и локални избори пред претседателските, а дотогаш може да се изроди нова опозициска партија која не мора да се вика сдсм.

дури и да се бира претседателот во парламентот кој гарантира дека вмро-дпмне (па и заедно со дуи) ќе има доволен бр. пратеници за да изберат претседател.

многу работи се непредвидливи, или пак да не склучувале овие некој стратешки договор за долгорочна соработка, што не ми се верува.

СЕКОЈ ОНОЈ КОЈ КЕ КОАЛИЦИРА СО ТЕРОРИСТИТЕ =ПРЕДАВНИК ,колку ли кратко паметиме,,,,,,,, тоа се зборовите на Никола Груевски НА СЕКОЈ ОД предизборните МИТИНЗИ,,, сега си се договорил како да МАКЕДОНИЈА е само негова... лицемерие ,лаги ,популизам /...... па и ШМИЗЛАТА ке се раплаче кога ке види што зборува а што прави Николче .... башка за председател го кандидира докажаниот социјалдемократ =рејтинг момак од Валандово ИВАНОВ (пожелно е да ја прочитате неговата книга за СОЦЈАЛДЕМОКРАТИЈА хахахахааа може и ке се преобразат дпмне
пс. недај боже да го забрант абортусот какви ли не дебили ке ни се изродат

самиот наслов или изјава ако е, ми е чудна. кој гарантира дека вмро-дпмне ќе останат на власт 2014 па да поддржат албанец. и тоа не е толку битно, и да не се на власт, би можеле како опозиција да го поддржат, ама па кој гарантира дека дуи во меѓувреме нема да си најдат некој друг коалициски партнер што повеќе би им одговарал.

до 2014 има многу време, има други парламентарни и локални избори пред претседателските, а дотогаш може да се изроди нова опозициска партија која не мора да се вика сдсм.

дури и да се бира претседателот во парламентот кој гарантира дека вмро-дпмне (па и заедно со дуи) ќе има доволен бр. пратеници за да изберат претседател.

многу работи се непредвидливи, или пак да не склучувале овие некој стратешки договор за долгорочна соработка, што не ми се верува.

Многу работи беа непредвидливи и смешни и пред предвремените парламентарни избори ,ама како одминува времето може да видиме дека не били непредвидливи изјавите на ДУИ ,а најмалку па смешни.Јас не би правел долгорочни анализи и не би се подсмевал кога е во прашање ДУИ.Јасно и гласно кажуваат што можат да понудат и што бараат за возврат.

.Јас не би правел долгорочни анализи и не би се подсмевал кога е во прашање ДУИ.Јасно и гласно кажуваат што можат да понудат и што бараат за возврат.

Точно така, и тоа што го барале за возврат го добивале, да те надополнам.

знаев дека некој може да ме фати за зборот “непредвидливи“ и дури кога го пишував горниот текст се двоумев дали да го употребам, бидејќи самиот не бев сигурен.

многу работи кои нам ни се чинат непредвидливи се всушност веќе подолго време претходно предвидени. за тоа се согласувам, ако на тоа мислевте, па текстот би требало да биде без она “многу работи се непредвидливи“

Do tuka li doijdovme?Da ne moze Makedoncite sami da odlucuvaat za pretsedatel vo sopstvrenata drzava?Se odi kon kasntonizacija na drzavata!

Испаѓа на крај македонецот е најголем непријател на Македонија :nesum:

Соња Кантонизација се вика :back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom