ДУИ:"Сега подршка, а во 2014 претседател Албанец"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Do tuka li doijdovme?Da ne moze Makedoncite sami da odlucuvaat za pretsedatel vo sopstvrenata drzava?Se odi kon kasntonizacija na drzavata!

Па Албанците се Македонци.. или поточно Македонски Албанци...така да и они одлучуваат за идниот ни претседател....Е сеа ние, мислам народот, што дозволивме да има дневно политички пазарање за еднократна употреба а која понатаму ќе носи долгорочни последици никој не ни е крив:toe:

п.с Тебе тек сега ли ти текна за кантонизација на Македонија ?

СЕКОЈ ОНОЈ КОЈ КЕ КОАЛИЦИРА СО ТЕРОРИСТИТЕ =ПРЕДАВНИК ,колку ли кратко паметиме,,,,,,,, тоа се зборовите на Никола Груевски НА СЕКОЈ ОД предизборните МИТИНЗИ,,, сега си се договорил како да МАКЕДОНИЈА е само негова... лицемерие ,лаги ,популизам /...... па и ШМИЗЛАТА ке се раплаче кога ке види што зборува а што прави Николче .... башка за председател го кандидира докажаниот социјалдемократ =рејтинг момак од Валандово ИВАНОВ (пожелно е да ја прочитате неговата книга за СОЦЈАЛДЕМОКРАТИЈА хахахахааа може и ке се преобразат дпмне
пс. недај боже да го забрант абортусот какви ли не дебили ке ни се изродат

Некаде на кајгана напишав, Грујо е спремен и со црниот гавол да коалицира само да остане на Власт. Знаете вистината е како шило.....:star:

Некаде на кајгана напишав, Грујо е спремен и со црниот гавол да коалицира само да остане на Власт. Знаете вистината е како шило.....:star:
па токму затоа поимот давајгаз постои само кај македончето......:sekss:

ВМРО-ДПМНЕ нема и нема да има никаков таен договор со ДУИ во врска со изборот на претседател на Република Македонија.
Пратеникот од ВМРО - ДПМНЕ Горан Петров на денешната прес - конференција нагласи дека се неосновани шпекулациите кои деновиве СДСМ се обиде да ги прошири во јавноста дека на следните претседателски избори или на кои било други претседателски избори, ВМРО-ДПМНЕ ќе поддржи кандидат за претседател од албанската етничка заедница.

a1

ВМРО-ДПМНЕ нема и нема да има никаков таен договор со ДУИ во врска со изборот на претседател на Република Македонија.
Пратеникот од ВМРО - ДПМНЕ Горан Петров на денешната прес - конференција нагласи дека се неосновани шпекулациите кои деновиве СДСМ се обиде да ги прошири во јавноста дека на следните претседателски избори или на кои било други претседателски избори, ВМРО-ДПМНЕ ќе поддржи кандидат за претседател од албанската етничка заедница.

a1
"Ќе го поддржиме Иванов ако писмено се обврзете дека ќе застанете зад Албанец за претседател на наредните избори. Вака Ахмети го условува Груевски за неговата ДУИ да гласа за вмровскиот претседателски кандидат. Пораката Ахмети ја прати од Албанија во интервју за тирански АЛСАТ."
Линк

"- Ахмети ме извести дека однапред со Груевски направил некаков друг договор. Тогаш е јасно дека е беспредметно за мене да се мешам во тие партиски договори, да бидам дел од тоа - рече Керим."
Линк

:toe:

Добра тема за КОМПЛЕКСИ ЛЕЧЕЊЕ...така ли момци?

Што се однесува до председателот, мислам дека сеуште „НАРОДОТ ГО ИЗБИРА„ па така не ми е јасно на кој начин сака Ахмети гаранции за Албански председател 2014...
Лично јас многу се надевав дека Селмани нема да влезе во Етнички филм инаку до пред тоа ужииваше големи симпатии кај Македонците...
Мегутоа кога почна во секоја втора реченица да ја употребува именката „АЛБАНЦИ„ народот се излади....
Зошто да гласам некого кој ке се залага само за правата на Албанците...
Мислам дека Албанските политичари ако сакат ваквите амбицији да станат и реалност , треба да се замислат оклу политиката што ја водат...

2014та ако се кандидира албанец а прецедник можат да се десат 2 работи.
1.Револуција
2.Сите Македонци да излезат и да гласаат за било кој друг освен албанецот

Личнои искрено како МАКЕДОНЕЦ изјавувам кога би се кандидирале МАРСЕЛ БИЉАЛИ и БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ би гласал за првиот...
Би гласал за првиот , бидејки вториот има направено многу поголема штета на државата одколку сите Албанци заедно...

2014та ако се кандидира албанец а прецедник можат да се десат 2 работи.
1.Револуција
2.Сите Македонци да излезат и да гласаат за било кој друг освен албанецот

РЕВОЛУЦИЈА :vozbud:
не,сериозно во право си
и да се кандидира албанец за претседател со поддршка од вемерото
не верувам дека народов е толку ненормален да гласа за него(или па е?)

РЕВОЛУЦИЈА :vozbud:
не,сериозно во право си
и да се кандидира албанец за претседател со поддршка од вемерото
не верувам дека народов е толку ненормален да гласа за него(или па е?)

Народов не ама полторните да...........

Личнои искрено како МАКЕДОНЕЦ изјавувам кога би се кандидирале МАРСЕЛ БИЉАЛИ и БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ би гласал за првиот...
Инаку Мерсел Биљали беше советник во претходната влада на Бучковски, а денес е советник во кабинетот на Црвенковски.

Srbi vo makedonija nemalo e tocna recenica samo ako se dodade vo antickiot period od togas pa natamu nie zivee me so srbi ili sme srbi golem del
od nas da ne bese tito da ne priznae kako nacija denes ke bevme samo srbi nisto poveke nemase da ima nitu kosovo,bih,hrvatska no sto da se pravi ustasot go poeba srpskiot narod za site pari no zatoa e seselj tuka i kolku pobrgu se pomiris so istoriskite cinjenici tolku pobrgu svatis sto vsusnost si iako toa e tesko da se doznae tuka bile od grci do siptri pa se izmesano kojznae sto sme nie vsusnost deneska toa ne mi e jasno
???
eeej mnogu opasna teza pa majkumu do koga ce se negirame sami sebe
ne e ubavo da ja negirash cela nacija SHTO E MNOGU MNOGU E!!!!!!!!!!:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Инаку Мерсел Биљали беше советник во претходната влада на Бучковски, а денес е советник во кабинетот на Црвенковски.

Како и да емногу квалитетен политичар а мислам и политоколог ...
Одтука мислам дека не е проблем Албанец да биде претседател особено ако е квалитетен , проблем е ако тоа се случи со некакви си дилови, политички договори или недај боже притисоции...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom