Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Mјуз без енергија, а РХ пукаат со енергија? Ме заебаваш? :D
Генерално ме фаќа депресија и меланхонија кога го слушам гласот на пејачот на Мјуз. РХ се поенергични, иако се психоделични имаат мелодија, овие тешко, повеќе ми звучат на оние рок бендови од 80тите, кога има супер ритам, ама пејачот има педерски глас, како на пример Eye of the Tiger

Еве закон изведба на There There.

Овие ставови и без да ги пишевте ги знаев, кој за инает кој шо си осеќа. Највише го поштувам Ехпекто пошо спремен иде у битка. <3

Мада мислам, на форумов, Рејдиохед повеќе пати е спомнат од тие шо ги иритира него ли од фановите.

Генерално ме фаќа депресија и меланхонија кога го слушам гласот на пејачот на Мјуз. РХ се поенергични, иако се психоделични имаат мелодија, овие тешко, повеќе ми звучат на оние рок бендови од 80тите, кога има супер ритам, ама пејачот има педерски глас, како на пример Eye of the Tiger

Да, кај голем број луѓе причина што не ги сакаат Мјуз е бојата на гласот на Белами. Мене ич не ми смета вокалот, бојата нити ми е претерано добра нити лоша. Во некои песни е ептен прикладна и не можам да ги замислам истите песни со друг вокал, а пак во некои песни е... онака, добра.

На претходната страна велиш "конфузна музика без дефинирана ритам секција", сега велиш "супер ритам"... контрадикторен much? :D

Линковиве неповрзани со муабетот:

Radiohead - Wolf at the Door (Praha 2009)
Мuse - Citizen Erased (Glastonbury 2010)

Toлку а? Мјуз победија, појаки се, да им честитаме, Редио се тапа пиФска. Оставам 2 дена ако има некој да се доизрази приме на пример.

@Io Sono Interista ако сакаш земи збор, ако не ок, биди здрав и жив :D

сега велиш "супер ритам"... контрадикторен much? :D
Мислев на по рок песна како Citizen Erased, добра ритам секција додека не почне да пее и си викаш ај заеби исто како и Eye of the tiger легендарно интро со гитари и ритам секција се до моментот на гласот на пејачот и викај ај заеби

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Мислев на по рок песна како Citizen Erased, добра ритам секција додека не почне да пее и си викаш ај заеби исто како и Eye of the tiger легендарно интро со гитари и ритам секција се до моментот на гласот на пејачот и викај ај заеби

Пак, доживувањето на боја на глас ти е субјективно. Во третиот, бавниот дел од Citizen Erased што му фали?
Во некои песни си растура со пеењето. Ruled by Secrecy, Micro Cuts, крајот на Showbiz e свршавање, крајот на Muscle Museum имитира гитарско соло со гласот бе, во Unintended предобра боја има, eпскиот крај на Megalomania каде сам себе си е пратечки вокал :D (layered vocals), City of Delusion рефренот, Hoodoo и Sing for Absolution. Knights of Cydonia во Рим лалала олалаолалалааа xD
Ѕирнете го ова, особено вториот дел за Survival

@Erich Zann Io ако го прашуваш Bon Jovi > Muse :unsure:

Toлку а? Мјуз победија, појаки се, да им честитаме, Редио се тапа пиФска. Оставам 2 дена ако има некој да се доизрази приме на пример.

@Io Sono Interista ако сакаш земи збор, ако не ок, биди здрав и жив :D
Све то треба да се убие.

Нефер би било да гласам бидејќи Muse многу помалку ги имам слушано, можеби не ме задржале толку.
А јас па како еден од мрчаторите за тупењето со Рејдиохед на форумов, поштено ќе си ги гласам. Често ми одговара таа меланхолија...

Radiohead, секако, мусе и не ми се слушани многу, а рејдиохед преслушани, рејдиохед се супер бенд, и мене на поќеток не ми се допаѓаа коа ислушав 2-3 песни и тоа 15 чекори, there there и уште некоја што и не ми се допаѓаат и ден денес, а потоа кога комплетно прелистав дискографија ги ставив на врвот на мојата музичка листа. Компонираат одлична музика, том јорк отсекогаш ми бил крал <3. Некои од песните ми станаа веќе досадни, но со нетрпение го чекам новиот албум.

Radiohead, секако, мусе и не ми се слушани многу, а рејдиохед преслушани, рејдиохед се супер бенд, и мене на поќеток не ми се допаѓаа коа ислушав 2-3 песни и тоа 15 чекори, there there и уште некоја што и не ми се допаѓаат и ден денес, а потоа кога комплетно прелистав дискографија ги ставив на врвот на мојата музичка листа. Компонираат одлична музика, том јорк отсекогаш ми бил крал <3. Некои од песните ми станаа веќе досадни, но со нетрпение го чекам новиот албум.

Вистинскиот РХ фан не кажува ваков муабет :cautious:

Вистинскиот РХ фан не кажува ваков муабет :cautious:

незнам, ја се сметам како рх фан, а дали сум вистински незнам.. Можда сум пластичен :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom