Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Постоеше посебна тема за овие два бенда на форумов пред некоја година и Рамонс беа во добро водство таму.
Пистолс вс. Рамонс, Нирвана и ГНР, Металика и Ајрон Мејден... имаше уште неколку посебни теми мислам.
Инаку и ја би за Рамонс, али за нијанса, веројатно најповеќе затоа што сепак Пистолс се бенд со само еден албум, не дека се многу поквалитетни.

...Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker now
Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker now
Well She's a punk punk, a punk rocker
Punk punk, a punk rocker
Punk punk, a punk rocker
Punk punk, a punk rocker...

:jeeee:

Sex :uzi: губат засега во дуелов. А обратно мислев ќе биди, нз зошто.

И јас ќе ставам глас за Ramones, поради нивните помелодични песни и посветеноста кон тоа што го ствараат - иако Pistols ми беа омилени со нивниот едноставен импакт-риф пристап во песните.

И ја гласам за Америве, Англичаниве се издрогираа и си ја продадоа славата. :boksix:

Sex Pistols. Иако настанаа како заебанција, иако се проект на заебант, иако никој од нив не знае да свири, иако песните им се крш, иако имаат уберсиромашна дискографија, иако се друго негативно што може да се каже...

Sex Pistols ја редефинираа рок музиката, им удрија шамар на Холивудското сфаќање на музиката како шоу бизнис. Нивните концерти се легендарни. Еден од нив беше прогласен за најдобар концерт на сите времиња, чиста енергија.

Sex Pistols. Иако настанаа како заебанција, иако се проект на заебант, иако никој од нив не знае да свири, иако песните им се крш, иако имаат уберсиромашна дискографија, иако се друго негативно што може да се каже...

Sex Pistols ја редефинираа рок музиката, им удрија шамар на Холивудското сфаќање на музиката како шоу бизнис. Нивните концерти се легендарни. Еден од нив беше прогласен за најдобар концерт на сите времиња, чиста енергија.
Еден офтопик, дали ја имаш расчепкано австралискава панк сцена? Пред година дена ја пробуричкав онака стриктно. Ептен опасни бендови од тие времиња, на тој другиот континент. Онака панк панк, рс рс чао.

The Victims-Disco Junkie

Еден офтопик, дали ја имаш расчепкано австралискава панк сцена? Пред година дена ја пробуричкав онака стриктно. Ептен опасни бендови од тие времиња, на тој другиот континент. Онака панк панк, рс рс чао.

The Victims-Disco Junkie

Искрено, многу слабо. Никогаш панкот не ми бил во фокусот на интересот, јас пораснав со пост панк музиката. :) Но не може човек да ни ги сака секс пистолсите...

Или па не го поднесуваат баш поради нив... :rolleyes:
Take It as It Comes Ramones Lyrics

Ај не пиј на преработкава да те видам. Пази ситуација. Имаш пиено вино, одбрана багра сте во публиката, фини лујџенца и почнува песнава. То е то, јас само од то шо замислив се напалив, за тебе не знам :)

Take It as It Comes Ramones Lyrics

Ај не пиј на преработкава да те видам. Пази ситуација. Имаш пиено вино, одбрана багра сте во публиката, фини лујџенца и почнува песнава. То е то, јас само од то шо замислив се напалив, за тебе не знам :)
:pijanco:

Цреп бев за музика, си признавам. Полека како навлегувам во оваа добра музика се повеќе и повеќе му се воодушевувам на панкот. Не дека и сега сум некое аналитичариште меѓутоа знае како да ми влезе во уво. Од овие две понудени повеќе ги прифаќам вторите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom