Друштвени игри на пиење

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Се што треба е маса столици шопска или руска салата и три литри ракија.

Јас знам една добра игра.

Зимаш ракија, правиш шопска, седнуваш, и не стануваш до сабајле.

Мене ова ми изгледа како тешка инспиративна криза...
Толку не знаете што со себе да правите?
Пиењето треба да е дел од уживање, опуштање, дел од атмосфера...
Да не се почитувал алкохол :nenene:

Игра за пиење.. хм..

Па, се собирате од 2ца нагоре, ставате временски рок, пример саат време и почнувате.
Кој испие најмногу е победник. :toe:

Точно. Но не е тоа поентата.
Поентата е кој ќе отвори најретардирана тема и кој ќе одговори најретардирано.
Play along. Инаку ќе те игнорират. :(

Е добро друже ако си за у пракса доаѓај у паланка нареден викенд, до сга трујца сме од темата за у пракса :wink:

мислиш испраксирани :icon_lol:

Ах Нате, Нате, кој на што си мисли. Ама најинтересно е кт се пие од кутлача:pos2: Поинтересно е одколку од чаша:pipi:

Така е, тука смо ја, Џордан Рудес, Каранфиловска и Sweetheart:smir:

тоа би било 4 не 3 хехехе

Јас знам една добра игра.

Зимаш ракија, правиш шопска, седнуваш, и не стануваш до сабајле.

јас ја знам истата игра само со други мирудии

наместо ракија - пиво, и наместо шопска - скара ... само во оваја игра почесто се користи ќенефот

Мене ова ми изгледа како тешка инспиративна криза...
Толку не знаете што со себе да правите?

Игра за пиење.. хм..

Па, се собирате од 2ца нагоре, ставате временски рок, пример саат време и почнувате.
Кој испие најмногу е победник. :toe:

Точно. Но не е тоа поентата.
Поентата е кој ќе отвори најретардирана тема и кој ќе одговори најретардирано.
Play along. Инаку ќе те игнорират. :(

Ма имам ја почит кон алкохолот, само вие немате почит кон туѓите мислења и апетити! Ај дајте и шанса на играта. Да видите само која атмосфера ја прави. Еве karanfilovska i sweetheart ќе потврдат. Музика у позадина, неколку машки, неколку женски и прекрасна вечер.

Е сега не е ова игра за во кафана, или игра за сериозен мубает, ова е чисто за провод.

!Ај дајте и шанса на играта. Да видите само која атмосфера ја прави. Музика у позадина, неколку машки, неколку женски и прекрасна вечер.

..ова е чисто за провод.

Друже, те сфаќам, ама атмосферава во случајов не ја прави никаква игра.
Туку алкохолот, машки и женски и месечината. :)

Toa e проводот. Играта е само спореден елемент кој може да се изостави со оглед на тоа дека вечерта е кратка кога збориме за алкохол, па и ако се користи во нормални количини.

....

////

.....

[[[[[[

Да.

Друже, те сфаќам, ама атмосферава во случајов не ја прави никаква игра.
Туку алкохолот, машки и женски и месечината. :)

Toa e проводот. Играта е само спореден елемент кој може да се изостави со оглед на тоа дека вечерта е кратка кога збориме за алкохол, па и ако се користи во нормални количини.

Да.
:pos2: Е па баш поради тоа што вечерта е кратка, оваа игра се наоѓа, исто се наоѓа и при недостиг на алкохол бидејќи се `уигрува` за 15 мин. Па размисли малку. Пивнуваш алкохол на просечно секои 15 секунди:wink:

Не треба да се пие поради игра или забава туку од жед.

А тие што пијат заради болка го имаат збркано лекот.

Имаше една игра исто америчка мислам..Power hour..со пиво се игра,ептен е закон..на ист принцип е ко другиве,со штоперица се мери времето,и на секоја минута пиеш чаша..така некако беше...ама кој не е навежбан,отидеее:pos2:

Еве уште една...се вика Оди по риба (Go-fish):

На секој играч му се делат по 7 карти, останатиот дел од картите се оставаат на средина и се влече од нив. Задачата е да ја најдеш картата со иста бројка кај некои од играчите (пр. Ако играчот има една 7ца бара 7ца од останатите што ја играат играва).

Ако играчот од кој што ја барате картрата ја нема таа карта, ви вели “Оди по риба” (јас би одбрал некоја наша фраза, пр. "цугај" ), и вие треба на екс да ја испиете чашката ставена на масата која е наменета за играта и да влечете карта од купчето карти.

Бидејки оваа игра може да трае многу, препорачуваме да не претерувате со дозерите.

Доколку пак, откако “одите по риба” и картата која ќе ја извлечете од купчето е таа што сте ја барале, тогаш играчот од кој сте ја побарале картата треба да се напие 2 голтки од својата пијачка.

Како за крај, доколку играчот на кој сте му ја побарале картата ја има картата, а вели дека ја нема, треба да испие толку пијачки колку што е вредноста на картата.

И на крајот на играта, ако сеуште не сте дорбо напиени, еве еден предлог, сите губитници мора да испијат толку голтки алкохол колку што има парови собрано победникот.

извор:тука

ајм ин ама без ракија:) ако сте за на вотка или друго (освен коњак) идам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom