Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе а што финта е ова што познативе личности и голем број останати богати луѓе низ светото во голема мера користат дрога, многу друго некои дури и со децении а не изгледаат лошо, не им се случуваат проблеми како на останатите наркомани итн. Разбирам јас поскапа поквалитетна дрога али за истата дрога пр. се работи како може толку различно да делува ?

Луѓе а што финта е ова што познативе личности и голем број останати богати луѓе низ светото во голема мера користат дрога, многу друго некои дури и со децении а не изгледаат лошо, не им се случуваат проблеми како на останатите наркомани итн. Разбирам јас поскапа поквалитетна дрога али за истата дрога пр. се работи како може толку различно да делува ?
Може да ми посочиш на кого мислиш кога велиш многу познати личности?

Може да ми посочиш на кого мислиш кога велиш многу познати личности?
Од нашава естрада неможам да кажам за никој ништо навистина... Иако во едно емисија кажуваше Игор Џамбазов дека пола македонска естрада е на трева а останатите на нешто многу појако. Тој признава дека користел полесни дроги, Тони Михајловски признава дека користи марихуана ако ја броиме во дроги многу години најмалку 20 по мое мислење, Кирил Кили исто така не сум сигурен али 20, 30 години користи марихуана, Јанко во емисија си призна дека пробувал и уште еден дечко од пеачиве сега млади али ич име не ми текнуе кажа дека пробал трева, Исто така иии Слаткар раперот и по песните признава дека шмрка и корсити трева...

А од светски познативе личности крај нема набројувањето и тие се на доста посериозни дроги... Мајк Тајсон користи кокаин и нешто друго, Чарли Шин кокаин цел живот активно, Анџелина Џоли многу долг период тешки дроги и сериозни кризи имаше и видео од неа како е издрогирана крајно, Лил Вејн раперот нема што не пробал, Снуп Дог и останатите олд скул рапери марихуана користат од кога знаат за себе, Ријана кокаин имаше исто така снимка видео...
А колку само починаа од дрога нема да има место ако земам да набројувам.

Од нашава естрада неможам да кажам за никој ништо навистина... Иако во едно емисија кажуваше Игор Џамбазов дека пола македонска естрада е на трева а останатите на нешто многу појако. Тој признава дека користел полесни дроги, Тони Михајловски признава дека користи марихуана ако ја броиме во дроги многу години најмалку 20 по мое мислење, Кирил Кили исто така не сум сигурен али 20, 30 години користи марихуана, Јанко во емисија си призна дека пробувал и уште еден дечко од пеачиве сега млади али ич име не ми текнуе кажа дека пробал трева, Исто така иии Слаткар раперот и по песните признава дека шмрка и корсити трева...

А од светски познативе личности крај нема набројувањето и тие се на доста посериозни дроги... Мајк Тајсон користи кокаин и нешто друго, Чарли Шин кокаин цел живот активно, Анџелина Џоли многу долг период тешки дроги и сериозни кризи имаше и видео од неа како е издрогирана крајно, Лил Вејн раперот нема што не пробал, Снуп Дог и останатите олд скул рапери марихуана користат од кога знаат за себе, Ријана кокаин имаше исто така снимка видео...
А колку само починаа од дрога нема да има место ако земам да набројувам.
Од овие што ги наброjа мене ни еден не ми изгледа толку добро како што кажуваш погоре. Значи дрогата како дрога остава последици, тоа што ние можеме да го приметиме каj славните е промена на физичкиот изглед и тоа му доага во краjната фаза. Сепак мислам дека проблемите се зголемуваат во однос на колку количински и колку често се користи дрогата. А, дека познатите немаат лични и здравствени проблеми, тоа можат само они сами да си кажат.

Од овие што ги наброjа мене ни еден не ми изгледа толку добро како што кажуваш погоре. Значи дрогата како дрога остава последици, тоа што ние можеме да го приметиме каj славните е промена на физичкиот изглед и тоа му доага во краjната фаза. Сепак мислам дека проблемите се зголемуваат во однос на колку количински и колку често се користи дрогата. А, дека познатите немаат лични и здравствени проблеми, тоа можат само они сами да си кажат.
Мислењето ми беше дека на прв поглед не делуваат како типичните градски зависници па дури и тие што имаат повише пари кај нас а дека имаат ако ништо друго психички последици тоа е сигурно.

Мислењето ми беше дека на прв поглед не делуваат како типичните градски зависници па дури и тие што имаат повише пари кај нас а дека имаат ако ништо друго психички последици тоа е сигурно.
Наjлесно се познаваат зависниците од хероин, барем колку што имам видено. Ниту jас не изгледав на типичен градски зависник, ама бев. Ниту пак сега изгледам како некогаш да сум користела дрога, но сум. Све е тоа индивидуално и плус треба да имаш добро око и многу искуство за да можеш да препознаеш некоj што користи дрога.

Кај актери е тешко да приметиш психички последици, од проста причина што одлично глумат.
Ама генерално, се познаваат на што се кога ќе се појават, ако знаеш која дрога што предизвикува односно кој се моменталните ефекти.
Е сеа, нив рачунај дека ги шминкаат, дотеруваат, имаат агенти и свашта што е зад нив задолжено да не искочи слика од нив на која изгледаат како наркомани.

А инаку, како со секој друг порок, и со дрогата можеш многу лесно да пројдеш без никакви последици, ако ја користиш умерено.

Зборев за истиот лик. :)
Беше на рехалибитација, се заебававме некое време str8, после тоа се врати пак на стари навики и си го фура тој филм, но тој е прототип од човек и не го боли многу пенисот за негативностите.
Индивидуално си е тоа и кој како сака ќе си тера.
Бавча , убав предлог брат.
Убава си е дрогата ако се користи во убави цели :))
На журкче некое на отворено сеа може да се хаса некој Х.
Иначе вака како сумплемент Ф витамин се користи за боље концентрација и издржливост.
Витаминот Г е дел од секојдневието и е многу добар за дегистивен, распираторен и ментален систем.
Се на се е кул само да не се претеруе секој ден со тие инструменти , иначе се кул. :)

Што пишуваш ти?Нормален ли си?

Наjлесно се познаваат зависниците од хероин, барем колку што имам видено. Ниту jас не изгледав на типичен градски зависник, ама бев. Ниту пак сега изгледам како некогаш да сум користела дрога, но сум. Све е тоа индивидуално и плус треба да имаш добро око и многу искуство за да можеш да препознаеш некоj што користи дрога.
А од што си се откажала и колку време?
Од коњот?

Што пишуваш ти?Нормален ли си?
Има доста напишано за тоа што пишав а дали сум нормален... тоа е веќе филозофско прашање.
Ти не знаеше дека дрогата може да е убава ако се користи во убави цели ли? :)[DOUBLEPOST=1432387019][/DOUBLEPOST]
Не го лажите дечкото (од претходната страница)! Сите знаеме дека марихуаната е тешка дрога.

Сосема заборавив и го менувам своето мислење.
Ова видео го докажува тоа дека Марихуаната е коренот на секое зло.[DOUBLEPOST=1432387313][/DOUBLEPOST]
Овдека додека имаше марихуана последниве 3 години беше катасторфа, незнам кој ги одгледува и каде, ама знам дека кога пушиш џоинт имаш симптоми како ти што кажа, биднуваат бледи, малаксани, глупави, зомби. И затоа се откажав од марихуаната пред 2 години више-мање. Е сега пред некое време ми донесоа од странство, ми се јавија, ми викат “веспертајн имам нешто за тебе да пробаш вечер да се видиме на кафе“ викам ај ке идам да пробам, другарка од поверење ми е, имаме дувано со години заедно, плус она не е дилер, дилер увек ке ти каже дека џоинтот му е огањ. И така пријатно ме изненади џоинтот. Тој вечер ми се дешава најбоља вечер последни 4 месеци. Зимам после за мене да си дувнам со друго друштво, пак исто, луда работа... :)
Лек за душа у буквална смисла.
И еве сега нарачав уште, ама чекам да стигне. :)
Иначе глеј, имам 32 години, играв видео игра на компјутер додека го спемав џоинтот. Спремив еден за у чаршија и едно мало да го проверам пред да излезам да видам дали е од иста сорта. Влечам 3-4 дима, гасам у пепељара, уста суви, играм и наеднаш скокотичкање у стомак, тупкам со нозе неможам да дочекам да излезам како тинејџер на 14 години кога излегување му е нешто ново. Идам по улица и осмех на лице човече, се приметува у ова доба на криза у државата ти да одиш сам насмеан онака, радосен што си тука и сега.
Тоа е тој ефект што треба марихуана да ти даде, да те залечи од време на време, а не да те направи зомби.

Тоа е вистинското срање пријател, за тоа се бориме сите! :)))

Последно уредено:
Ве читам пишувате за лесни и тешки дроги, според мене нема лесна и тешка дрога, дрога е дрога и секоја делува на ист начин мало количество ја зголемува активноста, поголемо количество ја потиснува активноста и уште поголемо количество делува како отров и може да убие. Пример пиеш две-три чашки виски и си нешто а-у, расположен, после 10тата чаша си поспан и ако продолжиш да пиеш најверојатно ќе завршиш на токсикологија. Тоа е и со уличните и медицинските дроги.

Друго, читам дека има несогласување околу тоа дали дрогата е добра или лоша, оние кои мислат дека е во ред да користиш дрога според мене не ги прави ненормални, како што мојата одлука да не земам дрога не треба да ме прави ненормална во очите на оние кои одлучиле да се предадат на зависноста. Нормално е да има несогласувања затоа што сите сме различни и гледаме различно на работите. Секоја дрога ги дава моменталните посакувани ефекти, но во обид да се задоволиме моментално ретко гледаме и сме информирани какви долгорочни последици ни остава истата.[DOUBLEPOST=1432392117][/DOUBLEPOST]
А од што си се откажала и колку време?
Од коњот?

Претходно споделував и искуства и пишував отворено на оваа тема за да им ги отворам очите на другите и да им бидам пример како не би требало да заглават во животот, но наидов на неразбирање, препишување терапии, изјавување мислења и делење совети, затоа не би сакала да говорам ништо во врска со минатото. Тоа што би требало да се знае е соопштено, факт е дека сум била зависник и сум се откачила од зависноста и сега сум многу посвесна личност од што претходно бев.

Доколку те интересира колку долго не сум земала никакви апчиња, лекарства, дрога, алкохол, тоа е период од точно една година.

Во овој период не сум се разболела ниту еднаш, не сум се успала ниту еднаш, не ми се десило да бидам отсутна како претходно,да направам грешка од невнимание и разбудени ми се некои сетила за кои претходно не ни знаев дека ги имам.

Последно уредено:
Ве читам пишувате за лесни и тешки дроги, според мене нема лесна и тешка дрога, дрога е дрога и секоја делува на ист начин мало количество ја зголемува активноста, поголемо количество ја потиснува активноста и уште поголемо количество делува како отров и може да убие. Пример пиеш две-три чашки виски и си нешто а-у, расположен, после 10тата чаша си поспан и ако продолжиш да пиеш најверојатно ќе завршиш на токсикологија. Тоа е и со уличните и медицинските дроги.

Друго, читам дека има несогласување околу тоа дали дрогата е добра или лоша, оние кои мислат дека е во ред да користиш дрога според мене не ги прави ненормални, како што мојата одлука да не земам дрога не треба да ме прави ненормална во очите на оние кои одлучиле да се предадат на зависноста. Нормално е да има несогласувања затоа што сите сме различни и гледаме различно на работите. Секоја дрога ги дава моменталните посакувани ефекти, но во обид да се задоволиме моментално ретко гледаме и сме информирани какви долгорочни последици ни остава истата.[DOUBLEPOST=1432392117][/DOUBLEPOST]

Претходно споделував и искуства и пишував отворено на оваа тема за да им ги отворам очите на другите и да им бидам пример како не би требало да заглават во животот, но наидов на неразбирање, препишување терапии, изјавување мислења и делење совети, затоа не би сакала да говорам ништо во врска со минатото. Тоа што би требало да се знае е соопштено, факт е дека сум била зависник и сум се откачила од зависноста и сега сум многу посвесна личност од што претходно бев.

Доколку те интересира колку долго не сум земала никакви апчиња, лекарства, дрога, алкохол, тоа е период од точно една година.

Во овој период не сум се разболела ниту еднаш, не сум се успала ниту еднаш, не ми се десило да бидам отсутна како претходно,да направам грешка од невнимание и разбудени ми се некои сетила за кои претходно не ни знаев дека ги имам.

Самоволно земаше дрога или?

Дечки, според мене вака е - Сите дроги > хероин. Кој го чепнал повеќе пати ова срање, замина возот. Но секако, тоа зависи од човекот и околината ама да бидеме реални, срањево ствара ептен голема зависност. Посебно во машко-женска комбинација(дечко и девојка) и ова нема крај. Јас лично не верувам многу во тие третмани, програми и слични работи. Самиот човек, со помош на најблиските(пријатели, роднини) може да се тргни од овај пекол, секако ако самиот е свесен за тоа и што му се случува.
Веќе не сакам да го спомнам ова лајно, тотално ми сјеба 2-3 другарчиња. Толку од мене за ова.

Инаку да, дај да почниме малку попозитивна дискусија, да заебиме зависности и лоши работи :LOL:
Човек кога е под дејство на дрога не е свесен и не може сам да се тргне туку-така, за да настане промена во неговиот живот, тој мора нешто да направи во врска со тоа. Луѓе поминале години и години изолирани од општеството во кое живееле и тргнати од џанкерското друштво, но повторно се вратиле на истото, значи не промениле ништо. За да откажеш зависност треба да имаш муда.[DOUBLEPOST=1432392414][/DOUBLEPOST]
Самоволно земаше дрога или?
Ако не сакаш никој не може со сила да те натера нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom