Овдека додека имаше марихуана последниве 3 години беше катасторфа, незнам кој ги одгледува и каде, ама знам дека кога пушиш џоинт имаш симптоми како ти што кажа, биднуваат бледи, малаксани, глупави, зомби. И затоа се откажав од марихуаната пред 2 години више-мање. Е сега пред некое време ми донесоа од странство, ми се јавија, ми викат “веспертајн имам нешто за тебе да пробаш вечер да се видиме на кафе“ викам ај ке идам да пробам, другарка од поверење ми е, имаме дувано со години заедно, плус она не е дилер, дилер увек ке ти каже дека џоинтот му е огањ. И така пријатно ме изненади џоинтот. Тој вечер ми се дешава најбоља вечер последни 4 месеци. Зимам после за мене да си дувнам со друго друштво, пак исто, луда работа...

Лек за душа у буквална смисла.
И еве сега нарачав уште, ама чекам да стигне.

Иначе глеј, имам 32 години, играв видео игра на компјутер додека го спемав џоинтот. Спремив еден за у чаршија и едно мало да го проверам пред да излезам да видам дали е од иста сорта. Влечам 3-4 дима, гасам у пепељара, уста суви, играм и наеднаш скокотичкање у стомак, тупкам со нозе неможам да дочекам да излезам како тинејџер на 14 години кога излегување му е нешто ново. Идам по улица и осмех на лице човече, се приметува у ова доба на криза у државата ти да одиш сам насмеан онака, радосен што си тука и сега.
Тоа е тој ефект што треба марихуана да ти даде, да те залечи од време на време, а не да те направи зомби.