- Член од
- 3 јуни 2014
- Мислења
- 79
- Поени од реакции
- 49

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дрогата како е раширена меѓу младинава посебно во скопје тоа е нешто чудо
особено прашковите кои се се само амфос и спид не
а и екстази има многу у пичку матер
трансовите се главна причина за тоа
море ексерите добри се, може од десет, еден или два да не се погодатЗа жал ова е вистина. Журкиве станаа место кај шо дилериве сакаат да си ќарат на големо.
Се слушна транс журка и ајдеее навали. Секое локално дилерче тука ќе го начекаш.
Многу луѓе т.е млади деца забегаа од овие транс журкиве. Се упропастија на големо.
А бе, ко ќе видиш требит да си паметен играч. Немојш со све и свашта да експериментираш.
Требит да се имат граница, да мислиш со глата малку.
Инаку во право си за ова за квалитетов.
Каков спид, каков амфос. Андол или гипс ќе ти дадат да им ебам фаците. 70% од ексерите , бајати ги шиткаат.
Зато од секаква random будала на журка не се земат ништо.
Бидете паметни само и не прајте многу дроги![]()
море ексерите добри се, може од десет, еден или два да не се погодат
тоа прашковите све се шит, којзнае што ти не измешано внатре
обично у некои од прашковите и анестетици се става
али ова ми е загрижувачки со младината навистина!
посебно кај најмладата генерација у скопје (па и останатиот дел од македонија) со журките и дрогата.... на последната журка у мкц што бев на почеток на ноември мислам дека беше имаше над 1500 души од кои сигурно 85% беа од 16 до 20 години
Здраво на сите.
Иако сум нов на форумот, навистина ми требаат информации и совети во поглед на една ситуација. Колку што можев да видам, не постои исцрпна дискусија по оваа тема, но доколку постои, слободно упатете ме таму.
Пред некое време ми кажаа дека мој пријател е зависник од хероин. По исцрпно читање на разни статии на интернет, се чини дека многу работи укажуваат на тоа (промена во телесната тежина, не конзумирање на алкохол...). Сепак, пред да дигнам голема паника (со ризик да го исплашам и не дај боже, поттикнам да ја отфрли помошта или да направи глупост), би сакал да дознаам најмногу што можам околу можните показатели и начини на справување. Како изгледа и се однесува зависник од хероин? Како да и се пристапи на целата ситуација (разговор со блиски, со институции, со лекари, со здруженија...) за најдобро да стане свесен за проблемот и да добие желба за лекување? Какви се методи за лекување постојат, колку се ефикасни и колку долго траат и колку чинат? Конечно, дали последиците од ова се трајни, или сепак постои надеж за целосна рехабилитација?
Му благодарам однапред на секого за се што би можел да ми објасни, без разлика дали е од лично искуство со вакви личности, или од индиректна запознаеност со сето ова.
Не се работи за храброст мај френд, него за страв и предрасуди. Такво ни е општеството јбг.Има ли некој храбар овде кој ке си признае дека земал дроги и ке наведе се што земал и колку земал ?се подразбира ке објасни и од што каков е ефектот...
Веке е појасно мај френдНе се работи за храброст мај френд, него за страв и предрасуди. Такво ни е општеството јбг.
Како продуцент и дј и прошетан пола бел свет, нормално дека сум имал прилика да пробам многу работи. Има се може се, тоа се тие бенефиции што ретко кој ги добива, освен дилерите и нарко босовите и чат пат некои скапи манекенки на брод низ Мајамиал доста о мени и мој ауто.
Од синтетичките дроги сум имал прилика да ги пробам овие знајниве иако во глобала сето тоа е едно исто ѓубре со повеќе или помалку отров за глувци во себе, па и тој мочан кокаин кој толку го прават фамозен а не е. Колумбискиот е само реклама, Перу му е мајката. Халуциногениците од секогаш повеќе сум ги поштувал и сум пробал голем број познати и непознати за овдешниов свет, со назнака на аја-та која е нешто изван свега, па и тој нов дмт кој толку го форсираат не е ни малку блиску до неа. Во меѓувреме синтетиците влегоа во халуциногените дроги и настана невиден хаос, па денес по фестивалите ширум светов имаш што ти душа сака за било кое расположение, дел од денот, секс, итн...Излишни се имиња, кратенките се тренд.
Арно ама, секогаш намената ми била експериментирање никогаш навлекување и забегување. Убаво е да се искуси сето тоа, бидејќи не само што ти дава една друга страна на поглед на работите, туку ти руши многу бариери кои ти и околината ги лепите на оние кои воопшто и не ги познавате. Не наброив намерно кои што како, бидејќи сметам дека нивото на ментален склоп овде е сеуште мало, па да избегнам муабети од типот ко да сум светско чудо, ќе остане на ова. Не викам дека не постојат исклучоци но сепак, let's keep it real.
Позз
Сакав да кажам со мислењето дека повеке ги почитувам и ценам тие што имаат храброст да си признаат без да се срамат од тоа одколку оние неинформираните што од страна се смешкаат а појма немаат... Инаку викаат покриен г*з никој не плука... Извинете за вулгарноста али одлично ја знам цената на преќутувањето во ова општество. Поздрав.@Црноризец Храбар убаво кажа @Бавча не се работи за храброст некоj да признае дека користел илегални дроги или не. Jас лично сум била зависна и после одреден период сум jа откачила таа навика. Точно е дека бутаат све и свашта внатре, па уствари не ни знаеш што користиш, затоа лично каj мене се поjавиjа здравствени проблеми. Џанкерско однесување според мене може да има корисник на дрога, но и не мора, според мене тоа е начин на однесување.
Точно дека етикети лепат луѓето што не се информирани или никогаш не ни пробале нелегална дрога, затоа што едноставно немаат познавање на темата и пегаат како ѓаолот од крстот.
Точно е дека имаш краткотрајни ефекти од земањето дрога и дека можеш максимално да уживаш во тие моменти, но последиците следуваат покасно.
Јас лично како бивши корисник на дрога не им судам на тие што моментално конзумираат, но не се сложувам со нивното мислење дека животот треба да се помине во луди ноќи, забави и пијанства. Според мене човек може многу повеќе да направи во животот доколку го живее свесен и трезен, но модерниот начин на живот, простотилокот и неможноста да се решат проблемите ни налагаат да живееме брз живот со помош на наркотични супстанци.
Сите патат од тоа што ќе речат другите, затоа е преќутувањето, затоа е неинформираноста.Сакав да кажам со мислењето дека повеке ги почитувам и ценам тие што имаат храброст да си признаат без да се срамат од тоа одколку оние неинформираните што од страна се смешкаат а појма немаат... Инаку викаат покриен г*з никој не плука... Извинете за вулгарноста али одлично ја знам цената на преќутувањето во ова општество. Поздрав.