Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе не се откажувајте самите од себеси бидејќи ако не вредите самите такви какви што сте.....како очекувате да вредите за другите???

Еве линк за помош и информации.

(за јазик немајте мака-кој знаете најдобро и помош ќе имате)..

хахха си ја погодил и ти комбинацијата ракија + џоинт = македонско лсд :)) позз друг пат пивцето со тебе и не претерувај позз :))

Ракија сама по себе е лидило, непресметливост,штета и закана самиот врз себеси(почесто слепило, губење моторика или говор/слух) така да внимавајте може една до две дури е добро со салата но имајте предвид, алкохолот е како "негативецот во нас или пак" додека две-три чаши со добро мезе и шопска плус високквалитетен тун, навистина е Priceless).

Се шалиш НЕЛИ??

Не пишвајте во темата, инспектори клавет.

Не пишвајте во темата, инспектори клавет.

Е како да не ама ја кажа и ти сега и на крај краеви нека бркаат зомби зарем не гледате дека колку толку тие кои се рекреираат еднаш во два месеца со една двојка не се цел. туку цел се оние кои кога се будат сабајле се како зомби а во град додека се движат се осеќаат од 30 метра дека се отидени по ѓаволите(не хај туку даун, стоун па и тешко интоксициран под ризик да добие респираторна депресија, инфаркт и смрт).

Имаше и едно моме од охрид кое во тема љубов и секс кажа дека била со некој дечко кој сакал да се откачвит и користел екстази и ројца а.к.а роба=Хероин хидрохлорид многу отрови, талк и сраЊе кое само очајни и слаби луѓе го користат) абе БГЕГАЈ НАСТРАНА од таков Слабак НИКАКОВ.

А еве ви и вистински пример со девојче кое се дружеше со мој пријател од 18 до 19 година и на факултет се 10 ама има дарба стварно и...ОП на одмор ги фаќаат со еден џоинт на плажа и тоа кај лице чија трава не беше однего купена но тој беше па соодветно третиран три часа додека другиот еден час но не кажале ама сега ете тој ни крив ни дужен и три часа третман и казна од 500 или 600 евра(сам ќе ја плаќа а не сите т.е екипата која била ебати екипата солидарност 0.00%) а пак девојчево да каже СЕ па дури и слики и приложиле со лица од тој град ама кажала СЕ) а овој вистинскиот виновник да кажам за тоа време трк до плажа и чисти се поточно ја земал марихуаната(оти како што ми рекоа а и не ме лажат травјари се сите едниот забега сега и тешко...небива кога на човек му подаваш рака а тој не ја пружа како што треба т.е за да се покрене туку сака да те повлече....штета:(

Нема инспектори само за оваа тема па имаш дрога и во секс и љубов дека убаво е после секс марихуана на пример, имаш тема во Социлогија и Психологија но проблемот не се инспекторите туку тоа што луѓето сакаат да хиперболизираат во смисол ако си запалил џоинт си тежок наркоман а ако знаеш дека треба ефедра за амфетамини тогаш купуваш продаваш амфи, ако знаеш дека коката е од Андите тогаш пак дилаш кокаин или хероин ете тоа е лошо а спротивно си се поднапил три дена ја удрил женската или жената(еден ја тераше женаму да го буцка бог да чува али го спаси бугарскиот и работи во Германија нормално чесно бидејќи има доволно и за пристоен живот но и за заштеда а да останеше овде.... )друг па удрил во автомобил и сл не е важно.

Значи нека си работат работа а ако сакате да ги информирате слободно пишете маил и разоктријте ги продавачите на отров а травјарите баталете ги, ако не конкретно инфо барем радиус од 500 метри приближна локација(преку Google Earth) повеќе не треба за 5 дена законот ќе го фати бастардот кој лежи само и шири хепатит и се изживува врз млади зависнички и се прави на високо ниво за разлика од зависниците бидејќи они се хоштаплери, клошари и неранимајковци(делумно е во право...бидејќи таква стока одржаваат во живот и луксуз за нивна трагедија и родители во Црно плус болни деца)..

Па ако не нешто друго барем ќе помогнете во борбата против ова зло кое создава дегени кои само лежат и се ебат во вена бре а не чепкаат жена бре, помило им е тоа.

Да видите како затворот колку толку попсено самица лечи од пороци, истото важи и за војна.

Ама малкумина сакаат војна а и реално нема некој бенефит од тоа и мислам ова е општо прифатено а сосема друго е имање развиен индустриски комплекс и девизен прилив на тој основ...една застава има приход од над 800 милиони долари а сега расте побарувачка треба да се инвестира или соработува па и под лиценца како што прават хрватска и словенија па 80% од воени потреби дома ги произведуваат т.е ембарго не би влијаело врз потенцијалот што кај нас не е случај).

Затоа најдобро нека си го добијат тоа што заслужуваат....Тетовирање:)

(и да не ги кажете пак прашање на време е нивното зграпчување и потоа

и така).

Дечки дали постои LSD forever trip? Некој со искуство?
Прашај некој Гоа сајбер хипик hh

Слушнаја сам дека Тимоти Лири(ваљда знаете кој е и што е)
има изедено наише трипови од сфи људи на овј сфет. Дечко е фатаморгана, не види а види највише, мутна зборљива фаца што праи луди експерименти сс студенти на Харвард..
Има некој поише инфо или..?

А ск му лебди пепел у орбиту,луд фанатик и лунатик

Спрајт и сируп за кашлица кој има антихистаминик и многу јак опијат.

Китапот вели не ти треба.

здраво до сите, на google си напишав тромадоли со цел да најдам што повеќе информации за овој вид на дрога и налетав на форумот овде, и си исчитав едно 80 стр. каде повеќето се препукваат за тревата! секој со свој став, јас немам пробано, нити пак имам намера, ама нити пак осудвам.
Вака мојата мака е друга, и затоа се зачленив да ми дадете совет.
Дечко ми, заедно сме 2 години. Јас не забележав дека тој зима тромадоли, воопшто!
како дознав? знаев дека понекогаш знае да запали трева, го прекорував чат пат но прогледував низ прсти!
денот пред да замине на печалба, нејќам да наведам каде бидејќи може да бидам откриена а тоа е намалку што сакам, јас само сакам помош,совет, мислење.
таму каде што е тој неможе да помисли на алкохол не па на било каква дрога бидејќи нема, а да го фатат ќе лежи робија 15 години, ама нема! во тоа сум 100 % сигурна.
е сега денот пред да отиде ми призна дека цело време додека сме биле заедно зимал тромадоли, и затоа не сум го забележала, гром од ведро небо ми дојде, и дека целта што иде таму е да се излечи. таму кај што е работи под голем притисок, по цел ден е на работа и ви велам немаат алкохол. за ова немам со никого зборено, изгубена сум во ова тема, не знам ништо, ВЕ МОЛАМ, да ми кажете, каква е зависноста, дали се лечи, дали има шанси да продолжи кога ќе се врати (а ќе се врати после една година) дали веднаш се започнува од тромадоли, дали има шанси ете умот ми отиде и на хероин, не знам што да мислам искрено,инаку планира иднина со мене, има започнето бизнис овде, нормално дете си е, нити на лик ќе посумљлаш дека тој е зависник, ништо ништо, друштвото му е топ, океј, и дечко ми е многу окееј, не знам како да ви дадам поблиска слика, се чувствувам и многу „заспана“ дека не приметив ништо, чат пат знаев да кажам ај каков си, ама мислев дека е од тревата. кажете ми какви се последиците, дали се лечи тоа, се што знаете,
Ви благодарам

Колку време и колку често користи дечко ти тромадоли и дали знаеш по колку зема?

Тромадол хидрохлорид е наркоаналгетик и се користи најчесто при интезивни и неиздржливи болки,после операција,кај болни од рак,при лумбоишијални болки итн.Корисниците најчесто ги злоупотребуваат бидејќи во своето дејство се слични на хероинот со таа разлика што еуфоријата кај хероинот е многу поинтезивна,но генерално земено дејството е исто.Ако е дечко ти невообичаено многу зборлив,ако му се зениците стеснати како точки,ако си го чеша цело време телото посебно носот,ако пуши цигара за цигара,има ретенција на урина и намалена еректилна способност-тогаш биди сигурна дека е под дејство на тромадол.Може да се јави и несоница бидејќи додека е под дејство нема шанси да заспие туку ќе стонира во некојаси полубудна состојба.Дејството трае отприлика околу 6-8 часа.

Тромадолот после долгогодишна и честа злоупотреба може да создаде и физичка зависност,а психичката кај дечко ти секако е веќе присутна.Е сега важно е што тој мисли во врска со својата зависност,дали воопшто сте разговарале на таа тема,дали сака да престане.Ако има желба да престане не би требало да претставува некој голем проблем,но само ако не стигнал до фаза на физичка зависност која се карактеризира со апстиненцијален синдром сличен како и кај хероинот.Мислам дека консултација со психолог е добредојдена.

Јас не би сакал да те плашам воопшто но имај на ум дека тромадолите се прилично заебана и сериозна работа.

П.С.Сега ти го прочитав постот до крај,штом решил да се откаже,ако има цврста волја ќе успее во тоа само немало потреба да оди,претпоставувам според твојот пост,на Блиски Исток.Можел и тука да престане со дрогата,дури и полесно ќе му било,вака ќе треба сам да пребродува депресии,кризи и слично.

значи вака во овие две години јас ништо неможев да забележам, за несоници знам дека ги имаше, но и јас ги имам, и кој ги нема фала богу, и од сите оние работи кои миги наброја ги нема, не е зборлив по природа, и никад не е бил онака нормален како шо си е, а ме фати во тесно кога ми рече прво бев во шок, второ не знаев што да прашам, пошто ви велам појма си немам од вакви работи, дека никад не сум ни била во допир со такви работи а и не сум дружела со такви луѓе. не знам колку користел, колку апчиња или како иде, немам поим, си идеше нормално на работа додека беше тука, тренираше спорт, како да забележам. али воглавно загрижена сум за мојата иднина, затоа прашувам. и ти благодарам за мислењето

Дали дечко ти ќе се врати по старо и ќе продолжи да се дрогира кога ќе се врати од странство зависи само од него а ти секако си тука да влијаеш на него и на неговата одлука и заеднички да се договорите како понатака во животот.Ако ја прокоцка оваа шанса тогаш е мала веројатноста дека можеш да градиш иднина со таква личност.
Се најубаво.

Постпразничен попуст:
1010622_749408195071005_1097401972_n.jpg

Незнам дали е соодветна темава али сепак ќе пишам.
Другарка се плаши дека ќе имала фрки со џандари зашо вчера биле у некое дворче у куќа кај шо имало нешо као аларм или камера незнаат ни они тачно да објаснат (али тоа трепкало црвено), и сеа ролале таму дробеле поим неам шо праеле ја неам искуство со тие ствари нити па знам да ви објаснам, али битно стварта е сеа шо им фуфка сопственициве на куќава да не ги видат снимките да ги пријават. И бараат чаре ја незнам као идат тие работи ако има некој искусен форумџија да објасни.
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 20:18 ---
Незнам дали е соодветна темава али сепак ќе пишам.
Другарка се плаши дека ќе имала фрки со џандари зашо вчера биле у некое дворче у куќа кај шо имало нешо као аларм или камера незнаат ни они тачно да објаснат (али тоа трепкало црвено), и сеа ролале таму дробеле поим неам шо праеле ја неам искуство со тие ствари нити па знам да ви објаснам, али битно стварта е сеа шо им фуфка сопственициве на куќава да не ги видат снимките да ги пријават. И бараат чаре ја незнам као идат тие работи ако има некој искусен форумџија да објасни.
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 20:24 ---
Да додадам - нив ги интересира колку е шансата да ги фатат..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom