Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да ги фатиф, ако не су крале ништо тамо нема да ги пријавиф. И кажи ги на другарке ти да не се криеф како штипјани кд фафаф траву, што поскришно, тој посумњиво
Место нека биде блиско до паркче,школски двор,градинка, ама не навечер, нека има људи, нека га криеф, џоинт ке мерише, ама само кој разбира ке га препознае мирис
Ми фафамо пред зграду, пред људи, на кошеви(терен за кошарку) на ѕ'дче, на плоштад,на улицу, на клупу, на кеј...
Никој до ск не не е фатија, нема ни да не фати
Бркулофска не е логирана на форум, уживај Хидрааа
Добар ник братееееее

Нема да ги фатиф, ако не су крале ништо тамо нема да ги пријавиф. И кажи ги на другарке ти да не се криеф како штипјани кд фафаф траву, што поскришно, тој посумњиво
Место нека биде блиско до паркче,школски двор,градинка, ама не навечер, нека има људи, нека га криеф, џоинт ке мерише, ама само кој разбира ке га препознае мирис
Ми фафамо пред зграду, пред људи, на кошеви(терен за кошарку) на ѕ'дче, на плоштад,на улицу, на клупу, на кеј...
Добар ник братееееее
Дај бе аман пиши на македонски, ниту еден пост твој немам прочитано до крај

Добар ник братееееее

И викаш нема шанси да ги фатат, а? А ако сопственициве ја пријават снимката у полиција случајно?

И викаш нема шанси да ги фатат, а? А ако сопственициве ја пријават снимката у полиција случајно?

Нема шанси тоа да се деси, а ако случајно го направат тоа сте виткале качак, така?:noze: Освен ако не го поврзат твојот пост на кајгана со снимката:icon_lol:

Нема шанси тоа да се деси, а ако случајно го направат тоа сте виткале качак, така?:noze: Освен ако не го поврзат твојот пост на кајгана со снимката:icon_lol:

Тутун е качак така? Иначе че го бришам постов ако требит. :D
--- надополнето: 26 јануари 2014 во 21:06 ---
А и не е за мене за другарки се работи. Две луди глави шо дивеат низ градов.

Добар ник братееееее

Аха не е логирана, уште во 2012та се логираа, еве имам доказ уште од тогаш:
glavnaw.jpg

Читајќи толку различни и многу информативни мислења и искуства околу користење на дрога (од било каков вид) сакав да ве известам дека ако некој мисли дека има проблем со дрога, или знае некој на кого му треба помош, сега се одржуваат состаноци на Наркотикс Анонимус (Narcotics Anonymous) во Скопје и би можеле да помогнат. Еве мал увод за ова здружение:

Наркотикс Анонимус е непрофитно здружение, или друштво на мажи и жени на кои дрогата им представува сериозен проблем. Ние сме зависници кои се опоравуваат и редовно се состануваат за да помогнеме еден на друг да останеме чисти. Многумина од нас успеваат да престанат да користат било каков вид на дрога. Има само еден услов за членство, а тоа е желбата да се престане со дрогирање.

НА не прикачува никакви обврски. Нашето здружение не е поврзано ниту со една институција или организација, не се плаќа членарина ниту се водат било какви белешки или записници. Секој може да ни се придружи и cите членови се потполно еднакви. Здружението веќе постои во 129 земји во светот и во сите главни градови во Балканскиот Регион.

Во Скопје сега редовно се одржуваат НА состаноци на кои завизници, без терапевти и стручњаци, го делат своето искуство, сила и надеж. Анонимноста е најважен принцип за да се зачува безбедноста на членовите кои доаѓаат. Сите членови се потполно еднакви!

Состаноците се одржуваат во Пајко Маало (Адвокатска Улица) бр 4 секој Вторник и Четврток во 18.30 и Сабота во 16.30. Или јавете се на 077 810 208 за повеќе информации.

Frankie

Od heroin lek nema ako dolgo vreme se drogiral i se leci so metadon....dokraj na zivotot ke bide zavisnik...?daneve laze narkoman deka nezema droga tie se eksperti za lazenje kese kolnat lazno da ve ubedat deka ne zemat....[lazat] ...ne deka sakat da lazat tuku heroinot gi tera.. za zal vistinata e vaka? poraka do site nikogas nemojte da se lazete da probate vrakanje nema....?

Незнам дали е соодветна темава али сепак ќе пишам.
Другарка се плаши дека ќе имала фрки со џандари зашо вчера биле у некое дворче у куќа кај шо имало нешо као аларм или камера незнаат ни они тачно да објаснат (али тоа трепкало црвено), и сеа ролале таму дробеле поим неам шо праеле ја неам искуство со тие ствари нити па знам да ви објаснам, али битно стварта е сеа шо им фуфка сопственициве на куќава да не ги видат снимките да ги пријават. И бараат чаре ја незнам као идат тие работи ако има некој искусен форумџија да објасни.
Да додадам - нив ги интересира колку е шансата да ги фатат..

Нема да ги фатат, плус те нашле тебе да се грижиш за нив и да им ги дигаш акциите. Пффф, две другарки пафкале во двор кај што трепкало нешто црвенко. Не кажувај на другите ке ти се смеат. :)

Инаку, ако навистина се плашат... сигурносните камери никој жив не ги прегледува освен ако не се деси некој криминал. А и да се деси ке го гледаат датумот, а не што се дешавало пред тоа. И да видат 2 девојки како ролаат ништо нема да превземат. Плус архивата на сигурносните камери се брише автоматски после некое време. Нека немаат мака.
Најлошо што може да се деси е тебе да те уапсат бидејки ги криеш нив... озбилен сум. :)

Picture 1318.jpg Picture 051.png Picture 1319.jpg прв пат ова кога го видов не знаев во што е проблемот. Што е финтата.
Обично 1 дете држи во кесата истурен ефтин турски лепак Бали, а други 2 одат по него.Си мислев им се дупнал,се истурил па го собрале внатре,но потоа забележав дека наизменично дуваат во кесата а потоа го дишат внатрешниот воздух. Беа на 5-8 години.
Како е ова дозволено. Секојдневна глетка низ центарот на ова Скопје.

Малку оф топик прашање: ме интересира, се продаваат ли психустимуланси по аптеките кај нас, апчиња како Adderall или Ritalin?

Od heroin lek nema ako dolgo vreme se drogiral i se leci so metadon....dokraj na zivotot ke bide zavisnik...?daneve laze narkoman deka nezema droga tie se eksperti za lazenje kese kolnat lazno da ve ubedat deka ne zemat....[lazat] ...ne deka sakat da lazat tuku heroinot gi tera.. za zal vistinata e vaka? poraka do site nikogas nemojte da se lazete da probate vrakanje nema....?

I pokraj dolgo zimanje na sekoj vid na droga, vklucuvajki heroin i metadon, jas sum poveke od 12 godini cist i nemam zemeno nisto. Isto znam deka ova e vistina za iljadnici luge kroz celiot svet, od licno iskustvo a ne od toa sto imam slusnato. Se soglasuvam deka e najdobro nikogas da ne se zeme, no na nekoi od nas predizvikot i ljubopitnosta se pregolemi….tesko e da se najde racionalno objasnuvanje zosto nekoj postanuva zavisni a nekoj ne, ali été, za nekoi od nas toa ni e patot. Poentata e deka, ako eden zavisnik, ili korisnik na driga, ima zelba i saka da prestane so zimanje na droga, ima nacin na koj moze da go napravi toa. Ako nekoj saka da se uveri dali e ova vistina ili ne dobredojdeni ste na sostanok kaj nas, nema sto da izgubite, samo moze da dobiete. Vo sekoj slucaj, na sekoj mu pozeluvam sreka, dali koristel ili ne…..zivotot e eden. Golem pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom